בעקבות העלאת התעריפים: כחלון מקדם חקיקה לפיקוח על מחירי הסלולר
העלאת מחירי הסלולר לא עוברת בשקט: שר התקשורת פנה לממונה על ההגבלים בניסיון לקדם הכרזה על חברות הסלולר כקבוצות ריכוז. המשמעות: החברות יצטרכו אישור מיוחד כדי לייקר תעריפים ולמעשה יוכפפו לפיקוח
במקביל, בכנסת נידונות שתי הצעות חוק לקבוצות הריכוז: האחת הוגשה על ידי הרשות להגבלים עסקיים והשנייה על ידי ח"כ אמנון כהן, אולם אף אחת מהן טרם זכתה לאישור הכנסת. הצעות אלה עברו שינויים רבים ואישורן כרוך בביקורת וההתנגדות, בעיקר מצד חברות פרטיות, לוביסטים ועורכי דין המייצגים את המגזר העסקי.
בין המתנגדים לנוסח הצעת החוק היו גם המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, ואגף שוק ההון במשרד האוצר, שחששו שחלק מסעיפי ההצעות פוגעים בסמכויות הפיקוח שלהם. בעקבות התנגדויות אלה שונה נוסח הצעת החוק שהגישה רשות ההגבלים.

עיתוי הפנייה של כחלון לממונה על ההגבלים אינו מקרי. במשרד התקשורת חשים תרעומת רבה על חברות הסלולר סלקום, פרטנר ופלאפון, שהכריזו בשבוע האחרון על העלאת מחירים של 4% בממוצע - בעיצומו של מאמץ מרוכז של משרד התקשורת להגביר את התחרות בענף ולהביא להפחתת המחירים.
למרות הניסיון להוריד את המחירים, מתברר כי פעולותיו האחרונות של משרד התקשורת גרמו להעלאה האחרונה: המשרד מתכוון להפחית בשיעור חד את דמי הקישוריות שגובות
חברות הסלולר תמורת העברת שיחות הנכנסות למנוייהן מרשתות אחרות.
התעריף, שמפוקח על ידי משרד התקשורת, עומד כיום על 29.3 אגורות לדקה, ובספטמבר האחרון החליט כחלון להפחית את דמי הקישוריות ל-8 אגורות לדקה (כ-6.9 אגורות לפני מע"מ). ההפחתה אמורה לכרסם מאות מיליוני שקלים מהרווח של חברות הסלולר.
בניסיון
לפי ההערכות תגרום העלאת המחיר לתוספת של כ-750 מיליון שקל להכנסות חברות הסלולר, הצפויות לסיים את השנה הנוכחית ברווחי שיא שיסתכמו בכ-3.85 מיליארד שקל. ברבעון השלישי, אגב, רשמו חברות הסלולר הכנסות מצרפיות של 4.821 מיליארד שקל ורווח מצרפי של 880 מיליון שקל.
אם חוק קבוצות הריכוז היה נכנס לתוקפו, יכולה היתה הממונה על ההגבלים העסקיים להכריז על חברות הסלולר כ"קבוצת ריכוז", והן היו נדרשות להביא לאישור את ההצעה להעלאת מחירים.