האגודה לבריאות הציבור: חיידקים בבשר הטחון בסניפי רמי לוי ומגה

רמי לוי: הבדיקה אינה הולמת - אין תו תקן לבשר עוף והודו. מגה בתגובה: הבשר ברשת עובר בדיקות מחמירות ביותר - החריגות שנמצאו בשלושת הסניפים נבדקות ומטופלות

נועה אורון | 27/12/2010 9:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הבשר הטחון הנמכר במעדניות בכמה סניפים המשתייכים לרשתות מגה ורמי לוי, מכיל כמות גבוהה של חיידקים - כך על פי בדיקה שערכה האגודה לבריאות הציבור. הבדיקה בחנה 10 דגימות בשר מסוג עוף, בקר והודו שנמכרו במעדניות הרשתות ונטחנו במקום לאחר שבחר הלקוח את הנתח.

הבדיקה כללה ספירת חיידקי מזון וקוליפורמים לצורך קביעת איכות המזון מבחינה תברואתית וכן בדיקת חיידקים גורמי מחלות - ומצאה בעיות תברואה ברשתות רמי לוי ומגה, אך לא בשופרסל דיל.

בסניף מגה בול בתל כביר בתל אביב נמצאה חריגה של 340% מעבר למותר בתו התקן הישראלי בכמות חיידקי האי-קולי בחזה עוף טרי, ובסניף הרשת במודיעין נמצאו בחזה בקר מיושן 70% חיידקי מזון יותר מהמותר ולמעלה מ-60% חיידקי אי-קולי.

בעוף טחון בלדי שנקנה בסניף מודיעין של רשת רמי לוי נמצאה חריגה של 66% מכמות הקוליפורמים המותרת על פי התקן וחריגה של 14% בחיידקי האי-קולי, לצד חריגה קלה גם בחיידקי הסלמונלה.

התקן אוסר על הימצאות חיידקי סלמונלה או ליסטריה במוצרי בשר - חיידקים גורמי מחלות המסוכנים בעיקר עבור תינוקות וקשישים. חיידקי סלמונלה נמצאו בעוף ובהודו טחון לבן שנרכשו בסניף רמי לוי במודיעין ובשווארמה הודו שנרכשה בסניף מגה בעיר במגדלי דוד בתל אביב.

בעופות שנרכשו בסניפי מגה בנס ציונה ותל כביר בתל אביב נמצאו שני סוגי החיידקים. בסניף רשת שופרסל דיל במודיעין נבדקו עוף טחון וכתף בקר מיושן, אך לא נמצאה חריגה בכמות החיידקים.
"אין מזון בלי חיידקים"

גלית אבישי, מנכ"ל ארגון אמון הציבור, אינה מופתעת: "כל יום שעובר מהווה סיכון בריאותי ופוטנציאל לפגיעה ממשית בציבור".

הצעת חוק לרפורמה כוללת בפיקוח על תעשיית המזון הוגשה על ידי יו"ר ועדת הבריאות, ח"כ חיים כץ, בשיתוף ארגון אמון הציבור. עם זאת, משרד הבריאות מתנגד באופן שיטתי משנת 1966 לכל הניסיונות להקמת רשות מזון בישראל. "אנו מקווים שהדאגה לבריאות הציבור תבשיל סוף סוף לכדי חוק בישראל", מוסיפה אבישי.

ברשת רמי לוי טוענים כי הבדיקה אינה הולמת. לדבריהם, בהיעדר תו תקן לעוף ולהודו נשענה האגודה לבריאות הציבור על התקן הישראלי לבשר בקר גם בבדיקת בשר עוף ובשר הודו.

"אין מזון בלי חיידקים", מסביר ד"ר גידי צפורי, מנכ"ל המכון הישראלי לאיכות ובטיחות מזון. המכון מפקח בין השאר על חברת בלדי למוצרי

בשר, המספקת מוצרים לרשת רמי לוי. לדבריו, בבשר טרי עשויים להיות חיידקים, שכן מדובר במוצר מן הטבע ועל כן יש להקפיד ולבשלו כראוי.

לדברי צפורי, בבדיקה נבחן בשר טחון טרי, בעוד התקן המדובר נוגע לבשר קפוא שכמות החיידקים בו נמוכה משמעותית. כמו כן, ככל שעובר יותר זמן מרגע השחיטה הצטברות החיידקים בבשר גדולה יותר, ולא ניתן לדעת מתי נשחט הבשר שנבדק.

מרשת מגה נמסר בתגובה: "הרשת רוכשת את מוצרי הבשר שלה אך ורק מספקיות הבשר האיכותיות ביותר העומדות בכל תקני משרד הבריאות. החברה מקפידה על בדיקה תברואתית יומיומית, כאשר כל מוצרי הבשר המשווקים על ידינו עוברים בדיקות מחמירות ביותר, כולל פיקוח של וטרינר מומחה המועסק ברשת. החריגות שנמצאו ב-3 סניפי הרשת נבדקים ומטופלים במיידית". ממשרד הבריאות טרם נתקבלה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/consumerism/ -->