האוצר: העלנו את מחירי הדלק משיקולי איכות הסביבה
במשרד טוענים: "כדי לעמוד בגירעון - נדרשת הכנסה מסוימת ממסים; העלאת המחירים בינואר היא תוצאה של עלייה כללית במחירי הדלקים בעולם". כ-150 כלי רכב יצאו הבוקר למסע מחאה בכבישי ישראל נגד המחיר המופקע לדבריהם שהממשלה דורשת מן הנהגים לשלם על הדלק
כמו כן טוענים באוצר כי "במסגרת הכנת התקציב לשנים 2011-2012 נבחנו כלל האפשרויות להגדלת ההכנסה ממסים. ההחלטה על העלאת המסים התקבלה תוך שקילת שיקולים רחבים נוספים כגון איכות הסביבה וההשפעות החיצוניות. המס על הדלק (בלו) היה בין המסים שהועלו מסיבות אלו".
"חשוב לציין", אורמים באוצר, "כי מחירי הנסיעה בתחבורה הציבורית מוצמדים למדד המחירים לצרכן ולא למחירי הדלק. על כן מדובר בפועל בהעמקת הסבסוד הממשלתי לתחבורה הציבורית וזאת הודות לתועלות הסביבתיות והמשקיות הגלומות בה. כמו כן, העלאת המס על הדלק בינואר 2011 היוותה פחות ממחצית מסך העלייה במחירי הדלק, כאשר עיקר העלאה הינה תוצאה של עלייה כללית במחירי הדלקים בעולם".
מוקדם יותר הבוקר כ-150 כלי רכב יצאו למסע מחאה בכבישי ישראל בעקבות מיסוי הדלק והמחיר המופקע לדבריהם שהממשלה דורשת מן הנהגים לשלם על הדלק בישראל. המפגינים התייצבו בסמוך למשרד האוצר בירושלים כשהם נושאים שלטים עם כיתוב: "ממשלת חמאס"; "הציבור אומר די"; "נמאס מהמס"; "ביבי ביאס אותי" ועוד.
"הגענו לכאן כדי למחות נגד מיסוי הדלק וההתייקרות", אמר אחד מראשי המאבק, זאב גראואר, והוסיף: "זוהי מחאה כואבת, אנחנו זועקים את זעקתנו ופשוט אומרים די - די לגזול את הפרנסה שלנו. אנחנו עובדים קשה, אנחנו רוצים להגיע למחיר שפוי של 4.75 לליטר דלק בדיוק כמו שהיה בתחילת שנת 2009, המדינה הזו עושקת אותנו".
סגן יו"ר
לדבריו, "המאבק המר שמנהל היום הציבור הוא רק הפרומו למעגל קסמים אינסופי, שבו העשירים ממשיכים לצבור את הונם בזמן שיתר העם נסחף במפולת העוני. הגיע הזמן שהממשלה תבין שלא האזרח הוא הקורבן שנדרש לממן אוצר המדינה, אלא אוצרותיה הטבעיים כדוגמת תמלוגי הגז הם שאמורים לשרת את האזרח".

אמש פרסם מרכז המחקר והמידע בכנסת מחקר בנושא מחירי הדלק, לבקשתו של יו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ כרמל שאמה הכהן. מהנתונים עולה כי הצרכן הישראלי משלם כ-32% יותר על הדלק לעומת הצרכן האירופאי הממוצע (במונחי כוח קנייה) - סכום המצטבר מדי שנה ללמעלה מ-5 מיליארד שקל.
"אין סיבה הגיונית שהצרכן הישראלי ישלם עבור מרווח השיווק פי 2 מהצרכן האירופאי, אומר שאמה-הכהן. "מכליות הדלק המובילות את הדלקים לתחנות אינן עשויות זהב, ולכן התשלום הכפול עבור רכיב השיווק שגובות חברות הדלק הוא עושק הציבור בהכשר של משרד התשתיות".
כמו כן הודיע שאמה כי ועדת הכלכלה תתכנס ביום רביעי הקרוב לדון בעליית מחירי הדלק.