מסתמן: יוארך תוקף הזיכוי הכספי לשנתיים
וועדת הכלכלה העבירה הצעה בנושא בקריאה ראשונה; היוזמת ח"כ תירוש: "המטרה לשמור על כספו של הצרכן"; שאמה-הכהן: "ההצעה נועדה לתת מענה לאלפי צרכנים שלא מצליחים לממש הזיכוי שניתן להם"; משרד התמ"ת: "עסקים הנותנים לצרכנים זיכוי וולנטרי עלולים כעת לא לתת בכלל"
ההצעה של תירוש מבקשת להבטיח שהזיכוי שינתן ללקוח יהיה בסכום העסקה, יינתן למימוש במשך תקופה של שנתיים ויודפס באופן שיימנע מחיקה. יו"ר הוועדה אמר כי "מדובר בהצעת חוק צרכנית, שנועדה לתת מענה לאלפי צרכנים שלא מממשים את הזיכוי משום שפג תוקפו או שהכיתוב נמחק".
נציגת משרד התמ"ת, עו"ד חנה טירי, אמרה כי הממשלה תומכת בחוק, אך חשוב להבהיר כי בעלי העסקים לא יוכלו להציע זיכוי במידה והם מחויבים לתת החזר כספי. חנית אברהם בכר מארגון אמון הציבור אמרה, כי מהתלונות שמגיעות לארגון לא מדובר בבעיה מהותית. לדבריה, "עלולה להיות פגיעה בצרכנים, בגלל שיש הרבה עסקים שנותנים לצרכנים זיכוי באופן וולונטרי ואם הם יחויבו בשורה של הגבלות הם יבחרו שלא לתת
זיכוי כלל".
דברים דומים אמרה עו"ד שוש רבינוביץ' מאיגוד לשכות המסחר. "העוסקים יעדיפו לא לתת זיכוי אם הם לא חייבים וינהגו רק לפי תקנות ביטול עסקה, והשאלה אם זה טוב לצרכנים", אמרה. ח"כ תירוש השיבה כי מי שנותן זיכוי עושה זאת על מנת לזכות באמון הצרכנים, ולמרות המגבלות החשש שהעוסקים יוותרו על מתן הזיכוי עשוי להיות מופרך.
לדברי תירוש היא החלה לעבוד על הצעת החוק עוד בטרם התקבלו התקנות החדשות לביטול עסקה. כמו כן אמרה כי הצעתה היא משלימה לתקנות ההחזר הכספי. "העיקרון הוא לשמור על ערכו של הכסף שהשקיע הצרכן", אמרה ח"כ תירוש.
לפי קביעת הוועדה, הזיכוי יהיה במלוא סכום העסקה ותוקפו יהיה לשנתיים. עוד קבעה הוועדה כי במידה שהלקוח ירכוש מוצר שמחירו נמוך מהזיכוי הוא יהיה זכאי לקבל את העודף בכסף מזומן, בתנאי שלא יעלה על 5% משווי הזיכוי או 100 שקל (הנמוך מביניהם).