האם מניות מירס יימכרו להוט בכפול ממחיר רכישתן?

פטריק דרהי, בעל השליטה בשתי החברות, ינסה לשכנע את בעלי המניות לרכוש את מירס ב-1.3 מיליארד שקל; דש ברוקראז: "בעלי מניות המיעוט מסבסדים גם כך את חלום קבוצת התקשורת"

הדר חורש | 27/7/2011 9:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מנהלים בשוק ההון הביעו אתמול ספק בדבר יכולתו של פטריק דרהי, בעל השליטה במירס ובהוט, לשכנע את בעלי המניות בהוט לאשר את המיזוג שמתכנן דרהי עם חברת מירס במחיר שנקבע בהחלטת הדירקטוריון של הוט. דרהי מחזיק ב-52% ממניות הוט וב-95% ממניות מירס, והוא יהיה הנהנה העיקרי אם יסכימו בעלי המניות לאשר את העיסקה.

באסיפת בעלי המניות שתתקיים בסוף החודש הבא ינסה דרהי לשכנע את בעלי המניות של הוט לרכוש את אחזקותיו במירס על פי שווי של 1.3 מיליארד שקל, כפול כמעט מהמחיר ששילם לפני כשנה כשרכש את החברה ממוטורולה תמורת 170 מיליון דולר.

מאז נרכשה מירס חל שינוי מהותי בפעילות השוטפת של החברה, שסיימה את השנתיים האחרונות בהפסד, אך רשמה ברבעון הראשון של 2011 רווח של 7 מיליון שקל. האירוע המשמעותי היחיד שנרשם הוא זכייתה של החברה בתדרים שיאפשרו לה לשדרג את הרשת שלה ולהתחרות בחברות הסלולר הגדולות. מירס זכתה בתדרים לאחר שהתחרתה במכרז שתוצאותיו הפתיעו את המשתתפים, אך מנהלים במירס טענו שהתוצאות טובות פחות מכפי שקיוו. בעקבות המכרז הפקידה מירס ערבות בסכום עתק של 700 מיליון שקל. הסכום יוחזר לה רק אם תצליח לגייס 7% מפלח המנויים הפרטיים בשוק הסלולר בתוך 5 שנים.

המחיר שמבקש דרהי מבוסס על הערכת שווי שהכינה עבור מירס חברת הייעוץ TASC, בראשות אילן שחורי. TASC היא חברת ייעוץ ותיקה ומוערכת בשוק ההון. הערכת השווי של שחורי מציגה תחזיות שונות על פי תסריטים אופטימיים ופסימיים, והתחזית הצפויה היא חזרת מירס לצמיחה אחרי שנתיים שתמשיך לצבור בהן הפסדים. השדרוג הצפוי של מירס באמצעות השקעה בתדרים ובתשתיות והשילוב שלה בחברת הוט הם ההצדקה העיקרית לשווי הגבוה שמייחס שחורי למירס.

ערן יעקובי, אנליסט בחברת דש ברוקראז', פרסם אתמול הערכה פסימית לגבי הסיכוי שאת העיסקה יאשר רוב מקרב בעלי מניות המיעוט, כנדרש בעיסקאות בעלי עניין מסוג זה. "ברור ששווי מירס בעיסקה, כפי שאישר דירקטוריון הוט, הוא מחיר פתיחה למו"מ עם המיעוט שגם כך מסבסד בשלב זה את חלום קבוצת התקשורת,? כתב יעקובי בתגובה ראשונה לפרסום הערכת השווי של TASC.

"קשה להאמין כי שווי זה יעבור את אישור המיעוט לאור הסיכונים והרגישות אליהם. רכישת מירס לפי השווי שאושר בדירקטוריון תגרור הורדת המלצה להוט בוודאות", מסכם יעקובי.
תחזית אופטימית

חברת הייעוץ TASC היא חברה ותיקה, מוערכת בשוק ההון ובעלת מומחיות מיוחדת בתחומי התקשורת. חוות הדעת שפרסמה החברה בעניין מירס מנתחת היטב את שוק התקשורת הסלולרית, משווה את נתוניו עם נתוני שווקים דומים בחו?ל ומציגה תסריטים שונים, שחלקם בוודאי אינם תואמים את תקוותיו של הלקוח, חברת הוט הנשלטת בידי דרהי.

אחד הנתונים הבסיסיים העומדים לנגד עיניו של מעריך הוא שווי השוק של החברה. כלומר, המחיר שבו בוצעה לאחרונה עיסקה בנתח גדול ממניותיה. העיסקה האחרונה במירס נערכה לפני שנה והיתה על-פי שווי של 676 מיליון שקל בלבד.

בעת שרכש דרהי את מירס כבר החלו להיערך בה לשדרוג תשתיותיה, והיה ברור שהיא צפויה לקבל ממשרד התקשורת, במכרז או בדרך אחרת, את התדרים המתאימים, אף שהטכנולוגיה החדשה טרם נבחרה אז.

כל שקרה מאז היה עלייה מסוימת במידת ודאות התרחשות השדרוג.

מירס, שחלק מנתוניה נחשפו לראשונה עם פרסום הניתוח של חברת TASC, אינה במצב פשוט: זו חברה קטנה עם טכנולוגיה מיושנת, שמרבית מדדיה נמצאים בשנים האחרונות בנסיגה. את השנתיים האחרונות היא סיימה בהפסד מצטבר של 32 מיליון שקל, מספר המנויים נמצא בשנה האחרונה בירידה, וכך גם ההכנסות, הרווח הממוצע למנוי והרווח לפני מס, פחת והפחתות. מי שאינו צופה שיפור ניכר במצבה של החברה, אינו יכול להניח ששווייה הנוכחי גבוה מהשווי שבו נרכשה לפני שנה.

אילן שחורי, מנכ"ל ושותף ב-TASC, נדרש להעלות השערות רבות בטרם הציג את הערכת השווי (שזכתה גם ל'אישור הוגנות' מטעם משרד רו"ח זיו האפט). בסופו של דבר ההערכה היא כי השווי שסיפק להוט נוטה לצד האופטימי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/capital_market/ -->