שופרסל מוזילה 1,600 מוצרים ב-25% לקראת החגים

חברות אחרות עשויות להצטרף; קבוצת סטודנטים מאוניברסיטת תל-אביב יוזמת חרם קניות על שופרסל שמוסרת בתגובה: אנחנו זולים יותר

נורית קדוש | 29/8/2011 9:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רשת שופרסל החליטה להוזיל 1,600 מוצרים מובילים בשיעור של לפחות 25% לקראת החגים. ההוזלות יהיו בתוקף ברשת שופרסל שלי ושופרסל דיל, והן יהיו בתוקף לאורך כל החגים. הוזלות אלה באות בנוסף להפחתה של כ-15% ב-1,000 המוצרים הנמכרים ביותר ברשת.

קבוצת סטודנטים מאוניברסיטת תלאביב יוזמת חרם קניות על הרשת למשך שבוע. בדף הפייסבוק שהעלתה הקבוצה בשם "שבוע ללא שופרסל" הצטרפו עד אתמול בערב 4,800 חברים.

יוזמי המחאה ביצעו השוואת מחירים בין הפורמט העירוני שופרסל שלי ברמת אביב לבין רשתות הדיסקאונט ברמת גן: מגה בול ורמי לוי. בהשוואה נמצא כי למעט שני מוצרים, מחירי שופרסל שלי נמצאו גבוהים משתי הרשתות.

משופרסל נמסר בתגובה: "אנו תומכים במחאה הציבורית ומאמינים שמחירי המזון בארץ צריכים להיות זולים ב-20% ממחירם היום, וכך אנו עושים. לו היו משווים את רמי לוי איילון ומגה איילון לשופרסל דיל איילון, התוצאה היתה ששופרסל דיל היתה זולה מהם. אנו מזמינים את נציגי הסטודנטים לדון בעובדות ובדרכים לקידום המחאה החברתית.

למרות היוזמה של שופרסל מחאת הצרכנים עשויה להיות בעלת השפעה שלילית על המבצעים וההנחות לקראת החגים. התחרות שצפויה להתעצם בשבועות הקרובים תתבסס בעיקר על מבצעי הרשתות, שייאלצו לספוג חלק גדול יותר מההנחות. אחד הכלים שבהם ישתמשו הרשתות הוא העברת תקציבים מפרסום למבצעים.

לדברי ריצ'י הנטר, מנהל העסקים הראשי של שופרסל: "שמענו טענות מלקוחות על הפרסום הרב, ולכן צמצמנו ב-35% את תקציב הפרסום שהסתכם בחג האחרון בכ-15 מיליון שקל, והסטנו את הסכום הזה לטובת הורדת מחירים לצרכן".

אייל רביד, בעלי רשת ויקטורי: "היצרניות שהתחייבו שלא להעלות מחירים עד סוף השנה מבינות שנוכח המחאה גם בינואר לא יוכלו לייקר מוצרים, ולכן מצמצמות מבצעים לקראת החג. הציפייה ההגיונית היא שבעקבות הקושי של הציבור שיוצא לרחובות, היצרניות יירתמו ויעמיקו את המבצעים הרבה יותר מבעבר. אבל לא רק שהן לא עושות זאת, הן אפילו מצמצמות הוזלות". ויקטורי העבירה את תקציב השיווק של הרשת לקראת החג לטובת תמחור מוצרים.

בענף המזון הורגלו היצרניות לאורך שנים לשתי העלאות מחירים, אחרי סוכות ואחרי פסח. השנה לא כל החברות הספיקו לקבל אישור למחירונים שהעבירו אחרי פסח, ועם פרוץ מחאת הקוטג' ביוני נאלצו להתחייב שלא להעלות מחירים גם באוקטובר.

"בגלל שלא יוכלו להעלות מחירים הרשתות לא עושות מבצעי חג עמוקים,? מסביר בכיר בענף. בכל שנה, חודשים לפני החג הן מגנות על עצמן באמצעות העלאת מחיר, ואז לכאורה הולכות לקראת הלקוח ונותנות לו הנחה שאין מאחוריה דבר".

רמי לוי, מבעלי רשת שיווק השקמה, מעריך כי הרשתות יעמיקו השנה את המבצעים לקראת החגים. "סל קניות ממוצע למשפחה בת 4 נפשות לחג עמד שנה שעברה על 800 שקל והשנה יירד ל-750 שקל בלבד", אמר לוי. "בהתחשב בעליות המחירים החדות והתכופות שהיו לאורך השנה, העלות הזאת משקפת 700 שקל בלבד".

הרשתות צפויות כבר בימים הקרובים לחשוף את מבצעי החג, הצפויים להיות מעמיקים מבעבר ולהתבסס על מחירים נמוכים ולא על מבצעי קנה-קבל מתנה, שרווחו בשנים האחרונות. זאת לצד הגברת הפעילות בתחום הנון-פוד, כפי שנעשה בפסח האחרון. הנחות גדולות צפויות להינתן בתחום מוצרי החשמל וכלי הבית, המגיעים בייבוא עצמי של הרשתות, כתחרות לרשתות כלי הבית. הרחבת המגוון בתחום הנון-פוד, המאופיין ברווח גולמי גבוה, מאפשרת לרשתות להעמיק הוזלות בתחום המזון מבלי לשחוק משמעותית את הרווח הגולמי.
מעריב נמנה עם קבוצת אי.די.בי

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/consumerism/ -->