המחאה הצרכנית עלולה להוביל לשיווק מוצרים מן החי ללא פיקוח
כך מזהיר ארגון הווטרינרים; לטענתו, עליית הביקוש לתוצרת זולה עשויה להחדיר לשוק דגים, בשר ועופות שלא עברו פיקוח וטרינרי ויכולים לסכן את בריאות הציבור
בארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות מביעים דאגה שהעלייה במודעות ובביקוש למוצרי מזון בעלות נמוכה תגביר את הניסיונות לשווק מוצרים שאינם מפוקחים. בשל חשש זה הווטרינרים נערכים להגביר את הפיקוח על מוצרי מזון מהחי.
הרופאים הווטרינרים הפועלים ברשויות המקומיות אחראים לביקורת מוצרי מזון מהחי: בשר, עופות, דגים, ביצים ועוד. לדברי יו?ר ארגון הרופאים הווטרינרים הרשותיים, ד?ר זוהר דבורקין, קיים חשש אמיתי כי גורמים בלתי מורשים ינסו, כאמור, לנצל את החרם על יצרנים שונים ועל רשתות שיווק ויחדירו לשוק מוצרי מזון מהחי במחירים נמוכים, אך ללא פיקוח כחוק: "בדרך כלל מדובר במוצרי מזון מהחי שלא עברו פיקוח וטרינרי וקיים חשש כי ייוצרו ויאוחסנו בתנאים בלתי ראויים, ולכן הם עלולים לסכן את בריאות היבור".
הפיקוח יהודק
בניסיון לצמצם את הסכנה לפגיעה בבריאות הציבור, ד"ר דבורקין קורא לציבור לנקוט משנה זהירות ולרכוש מוצרי מזון מהחי אך ורק במקומות מורשים ומפוקחים. במקביל יגבירו הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות את הפיקוח הן בתחום ההובלה של מוצרים אלה והן במקומות שהציבור רוכש את המזון, כדי למנוע ממזון שאיננו ראוי למאכל להגיע לידי הציבור.
ד"ר דבורקין אמר כי "ארגון הרופאים
הווטרינרים ברשויות המקומיות ימשיך לפעול בפיקוח על מנת לזהות מוצרי מזון שאינם עומדים בדרישות החוק ולטפל בכל האמצעים המקצועיים והחוקיים כדי לשמור על בריאות הציבור ועל שלומו. במקביל, אני פונה אל הציבור ומבקש לוודא שהמוצרים הנרכשים נושאים חותמות ותאריכים כחוק ולדווח לרופא הווטרינר בכל יישוב על כל רכישה של מוצרי מזון מהחי שקיים חשש כי הוא אינו ראוי למאכל אדם".