הצרכן משלם על פירות וירקות 41.6% יותר מהמחיר הקמעונאי
במרץ 2012 נדרש הצרכן לשלם 41.6% יותר ביחס למחיר אותו שילם הקמעונאי. פער התיווך בפירות טריים עלה ל-40% בהשוואה ל-38% בפברואר
הפער בין מחירי הירקות והפירות הטריים ברמה הקמעונאית, לבין המחירים לצרכן, עמד בחודש מרץ על כ-41.6% לעומת פער של 44.8% בחודש פברואר ולעומת פער ממוצע של 51.2% לשנת 2011.
משמעות הפער בחודש מרץ 2012 היא, שהמחיר אותו נדרש הצרכן לשלם בחודש זה גבוה ב-41.6%ביחס למחיר אותו משלם הקמעונאי (לסיטונאי). פער התיווך בירקות טריים בחודש זה ירד ל-43.1% בהשוואה ל-51.3% בחודש פברואר 2012. במקביל עלה פער התיווך בפירות טריים ל-40% בהשוואה ל-38% בין חודשים אלה בהתאמה.

פירות וירקות טבעיים shutterstock
בחודש מרץ 2012 בלטו הפערים במוצרים הבאים: גזר - 107.2%, עגבניות - 73.5%, תפוזים - 72.9%, קישואים - 71.8%, תפוחי אדמה - 57.6% ומלונים - 53.3%.
התייקרות מדד התוצרת החקלאית הטרייה בחודש מרץ הושפעה בעיקר מהתייקרות סעיף "תוצרת בשר עופות ודגים", שהסתכמה בעלייה של .1.3% (ההתייקרות במחירי העופות בסעיף זה עמדה על 1.3% וכמו כן חלה התייקרות של 2.4% במחירי הדגים).
סעיף ירקות ופירות טריים הסתכם בירידה בשיעור של 0.4%, מתוך הסעיף הוזלו הירקות הטריים בשיעור של כ-0.1% - והפירות הטריים הוזלו בשיעור של 0.8%.
ההוזלה במחירי הירקות הטריים נבעה מעלייה עונתית בהיצע של חלק ממיני הירקות. ירידת מחירים נרשמה בכרובית - 11.8%, בצל - 6.7%, גזר - 4.1%, חסה - 0.9%, קישואים - 0.8%, עגבניות - 0.3% ותפוח אדמה - 0.2%. לעומת זאת הייתה התייקרות של פלפל ירוק ב-8.7%, כרוב - 5.8%, חצילים - 5% ומלפפונים - 1.7%.
מחירי הפירות הטריים, שאספקתם הייתה בדרך כלל סדירה, בהתאם להשפעות העונתיות, אופיינה בהוזלת חלק מהמוצרים, ביניהם: מלונים - 15.3%. לעומתם הייתה התייקרות של בננות - 7.5%, תפוחים - 3.2%, לימונים - 3.1%, אבוקדו - 2.7%, אשכוליות - 1.8% ותפוזים - 1.6%. במחירי האגסים לא חל שינוי.
בסעיף "חלב ומוצריו" נרשמה הוזלה של כ-0.1% בכלל זה הייתה יציבות במחיר החלב והוזלה של1.2% בסעיף גבינות רכות.
בין החודשים ינואר 2008 עד מרץ 2012 הסתכמה התייקרות מצטברת של התוצרת החקלאית הטרייה בכ-9.8% הנמוכה מהתייקרות המדד הכללי, העומדת על כ-13.6%. התייקרות סעיף מזון (ללא ירקות ופירות)הסתכמה באותה התקופה בכ-14.7%.