"יש לי פטנט בתחום מוצרי ילדים ותינוקות, מה הסיכוי להרוויח מזה?"

אלכסיי בן ה-28, נשוי ואב טרי לתינוק, מצא רעיון לפטנט בתחום מוצרי הילדים והתינוקות. המומחים מסבירים כיצד לקדם את הרעיון ולממשו

דנה כהן | 27/6/2012 17:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החלטתם להגשים חלום ישן ולפתוח עסק משלכם? העסק כבר קיים אבל תקוע? המדור הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים. שדירת המומחים החדשה של nrg מעריב עומדת לשירותכם בכל שאלה או בעיה (או אפילו סתם כדי להחזיק לכם את היד). מיטב המומחים לפתיחת והקמת עסק, מיתוג, יחסי ציבור, נטוורקינג, ראיית חשבון, קואצ'ינג ועוד נמצאים פה פה כדי לתת תשובות, אז לא תשאלו?

כתבות אחרונות בשדרת המומחים:
- המומחים עונים: איך מקימים בית קפה?
- מומחים עונים: איך לייבא מוצר טכנולוגי מסין?
- הסיכונים הכרוכים בהקמת חברת סטארט-אפ
  
שמי אלכסיי, נשוי ואב טרי בן 28, עובד כשכיר בחברת תקשורת, יש לי רעיון לפטנט בתחום מוצרי ילדים ותינוקות ואני שוקל לרשום אותו.

1. כיוון שזה עסק יקר אני שואל: מה הסיכוי להרוויח מזה? מה מקורות המימון האפשריים? תוך כמה זמן מתחילת התהליך מגיעים לשיווק? (אני יודע שזה מאוד תלוי בכל פטנט לגופו, אני שואל בכללי).

2. חשבתי בתחילה לפנות לחברות מוכרות בתחום מוצרי הילדים ולהציג בפניהם את הרעיון העיסקי שלי, אך חברים הזהירו אותי שהם יישמו בעצמם את הרעיון, האם ישנה דרך בה אוכל להגן על עצמי?

3. בנוסף, אני שואל כיצד להגיע לחברה שתסייע בבניית אבטיפוס - לאן עלי לפנות על מנת לקדם את הרעיון ולממשו? לא מדובר רק במיזם להשקעה כספית אלא גוף שיוכל לפתח את המוצר.

4. מתי אפשרי או נכון לפתוח חברה בע"מ מבחינת מיסוי ואיזה יתרונות וחסרונות ישנם במהלך כזה.

הרבה תודה, אלכסיי.
שאטרסטוק
ההורות מביאה רעיונות חדשים ליזמות? שאטרסטוק
פרופ' ליאורה קצנשטיין, מייסדת ונשיאת ISEMI - המכללה ליזמות

אלכסיי שלום,

אפתח בעצה כללית ליזמים פוטנציאליים. לפני שרושמים פטנט יש לעשות שני צעדים מקדמיים:

1. לבצע סקר שוק "דרך הרגליים" בכדי שתדע אילו מוצרים קיימים בתחום ומה מתחרה ומשלים למוצר שלך.

2. לעשות סקר פטנטים ראשוני (יש חברות המבצעות זאת בחינם) בכדי לדעת האם יש מקום לפטנט שלך והאם יש פטנטים דומים / משלימים מתחרים.

למאמר טוב בנושא פטנטים ניתן לעיין ב"פטנטים כאסטרטגיה עסקית" באתר מכללת אייסמי.

ועכשיו לשאלותיך בסדר הלוגי מבחינה עסקית:

- הגנה על רעיון ו / או פטנט. בוודאי תופתע לשמוע שאין שום דבר שיכול להגן עליך באופן אמיתי. הפטנט נותן לך את זכות התביעה שעולה כסף רב, אבל למעשה איננו מונע מאחרים ליישם את הרעיון שלך. אי לכך, רצוי לרשום פטנטים בתחומים בהם יש "עומק טכנולוגי", כלומר ידע טכנולוגי ייחודי הקשה להשגה. פטנטים שהם בבחינת "רעיונות" (שיווקיים או אחרים) אינם ברי הגנה.

רצוי עוד להוסיף שחברות גדולות בדרך כלל לא חותמות על הסכמי סודיות ונוטות יותר ליישם רעיונות של אחרים מאשר אנשים פרטיים או חברות קטנות. יתרה מזאת, יש חברות שקונות לכאורה רעיונות / פטנטים בתחילת דרכם תמורת סכום מזערי ראשוני והבטחה לתמלוגים מהמכירות, כשכל מטרתם היא "לקבור" את הרעיון. הדבר נפוץ במיוחד בתחום התוכנה אך גם בתחום של מוצרי צריכה, כגון אלה שבהם אתה עוסק. כדאי לדעת שיש חברות שאפילו מגדילות לעשות, קונות רעיונות / פטנטים בכדי לכאורה "להרוג" אותם ובו בזמן מורות למהנדסים שלהם לפתח מוצר חלופי.

פרופ' קצנשטיין.
פרופ' קצנשטיין. "רצוי לרשום פטנטים עם ידע ייחודי הקשה להשגה" .

- לגבי סיכויים לרווח וזמן עד הגעה לשיווק, כולל מקורות מימון, אלה הם הדברים בהם אתה אמור להתמקד בחקר השוק שלך עוד לפני שתיגש לבדוק האם הפטנט שלך הוא בר הגנה. כמו במקרים דומים במדור זה, אני מציעה גם לך ללמוד ביסודיות את תחום היזמות הכולל שיווק, מימון, אסטרטגיה וכו' ורק אחרי שתבין היטב את השוק ואת המוצר אותו אתה מתכוון לייצר, רק אז תיגש לנסות לרושם עליו פטנט.

- יש אכן חברות המסייעות בבניית אב-טיפוס למוצרים מבטיחים המגובים בפטנט. אלו הן בדרך כלל חברות לעיצוב מוצרים שהתפתחו לחברות המעורבות במיזמים
וכמותן קיימות כמה עשרות בארץ. עם זאת, כדי שהחברה תיקח על עצמה את הסיכון בבניית אב הטיפוס שלך כנגד שותפות בחברה וברווחים האפשריים, עליך להציג בפניה תוכנית עסקית מושלמת המראה את הפוטנציאל של המוצר.

- לגבי חברה בע"מ ויתרונות המיסוי שלה, אשאיר זאת לרואי החשבון. ברצוני רק לציין שבמדינת ישראל המושג חברה בע"מ האמור לחצוץ בינך ובין הישות המשפטית אותה אתה מקים בכדי לבצע עסקים, איננה קיימת בפועל מאחר וכל המוסדות הבנקאיים דורשים ממך להיות ערב אישית לעסק אותו הקמת.

אני מאחלת לך הצלחה מרובה ביזמות שלך.

מתי אינס, רו"ח

יחיד הרוצה לפתוח עסק יכול  לנהל אותו כעצמאי (כעוסק מורשה או עוסק פטור) או במסגרת של חברה. ניתן לרשום חברה בתוך מספר ימים, אולם יש לקבל את ההחלטה על כך לאחר בחינה מדוקדקת של יתרונות וחסרונות ההתנהלות במסגרת זו ובהתאמה למאפיינים הספציפיים של העסק.

היתרונות של ניהול עסק במסגרת חברה הם כדלקמן:

- החברה היא גוף משפטי הנפרד מבעליו וניהול העסק במסגרת חברה יוצר הפרדה בין הנכסים הפרטיים לנכסים העיסקיים של הבעלים.

- החברה יוצרת הגבלת אחריות של בעל המניות עד לגובה השקעתו של בעל המניות בהון המניות של החברה.

- חברה מאפשרת שליטה טובה יותר על נתוני העסק כיוון שהנהלת החשבונות נעשית בשיטה המאפשרת קבלת תמונה טובה יותר על מצב העסק.

אינס. חברה מאפשרת שליטה טובה יותר על נתוני העסק
אינס. חברה מאפשרת שליטה טובה יותר על נתוני העסק .

- עסק המנוהל במסגרת חברה יוצר תדמית עיסקית מכובדת  יותר מאשר עצמאי.

- שעור המס על חברה הינו נמוך יותר מאשר על היחיד  (מס חברות - 25%, מס שולי ליחיד 48% + ביטוח לאומי), זאת כל עוד הרווח לא נמשך מהחברה כמשכורת או כדיבידנד.

- בחברה קיימת אפשרות של מכירה או הורשה של חלקים מהעסק (ע"י מכירת מניות) ולא רק את כולו.

- המשכיות העסק - בניגוד לעצמאי, לחברה יש המשכיות ללא קשר לבעליה.

החסרונות בניהול עסק במסגרת חברה הינם בעיקר בתחום עלויות הניהול המשפטי והחשבונאי:

- הנהלת החשבונות לחברה יקרה מזו של עצמאי עקב הצורך לנהל הנהלת חשבונות בשיטה הכפולה ולהגיש דוח מבוקר על ידי רואה חשבון, וכן קיימת חובת תשלום אגרה שנתית לרשם החברות בסך של מעל 1,000 שקל לשנה.

- ההחלטה האם לנהל את העסק במסגרת חברה קשורה להיקף הכספי של העסק ולרווח הצפוי ממנו. ככל שהרווח והיקף הפעילות גדולים יותר - יש הצדקה ויתרונות לניהול העסק במסגרת של חברה.
אם הרווח השנתי אינו עולה על הסכום אותו בעלי העסק מתכוונים למשוך כמשכורת - לא נוצר יתרון מיסוי בניהול העסק במסגרת חברה, שכן החיסכון במס בפעילות במסגרת חברה רלבנטי רק למי שאינו מתכוון למשוך את כל הרווחים מהחברה כמשכורת או כדיבידנד.

תשובתה של רבקה לנצ'נר מנהלת שווק בארגון נטוורקינג

שלום אלכסיי,

בתור מנהלת שווק בארגון נטוורקינג אני יכולה להעיד כי העזרה שאתה יכול לקבל היא מפגישה עם אנשי מקצוע בתחומים שונים שיכולים לסבר את אוזניך בשלבים הראשונים היא משמעותית מאוד.
בהתחלה תקשיב, תעשה סקר שוק ותעבוד גם עם הבטן.

לנצ'נר.
לנצ'נר. "לכל חבר בארגון יש לפחות 300 אנשים שהוא מכיר" .

אני מציעה לך להגיע לאחד מארגוני הנטוורקינג כבר בשלב הרעיון, וברגע שהמוצר כבר יהיה בידך, החברות בארגון כזה תקל מאוד על שיווקו מבחינת 'מפה לאוזן' להמון המון בתי אב.

מכיון שלכל חבר בארגון יש לפחות 300 אנשים שהוא מכיר והם מכירים עוד 300 אנשים. תעשה חשבון לכמה אנשים אתה יכול להפיץ את המוצר שלך מעצם היותך חבר בנטוורקינג.
שיהיה הרבה בהצלחה!

לפניות ושאלות בנושא יזמות אנא פנו לדנה כהן במייל: danacoh4@gmail.com (אנא ספרו בקצרה על עצמכם, על העסק ומה נושא הפנייה).

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום צרכנות-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים