אחרי 7 שבועות פירוק: רשת קיקה סגרה את שעריה
מכירת החיסול שנערכה בעקבות הקפאת ההליכים הביאה להתנפלות חסרת תקדים של קונים, אך זו דעכה כעבור יומיים בלבד

קונים מסתערים במכירת החיסול של קיקה. זרם המבקרים הלך ופחת אלי דסה
מפרקי קיקה, עו"ד רון בר ניר והכלכלן אלון כהן, קיבלו שתי הארכות לתקופת הפירוק מחברת אשטרום - השותפה בקיקה ובעלת הנכס שבו פעלה החנות - כדי לסיים את מכירת החיסול בחנות שהחלה לפני כחודש, מאז שהחברה הוכרה כחדלת פירעון ועברה לפעול בהקפאת הליכים.
במהלך תקופת הפירוק, שנמשכה כ-7 שבועות , הצליחו המפרקים למכור סחורה ב-23.5 מיליון שקל, מתוך מלאי ששוויו עמד על כ-25 מיליון שקל. לדברי עו"ד בר ניר, בשבוע הבא תימכר הסחורה שנותרה בצורה מרוכזת. עם סגירת החנות צפויה אשטרום להתחיל בביצוע עבודות התאמה בנכס לטובת השכרתו ל-3 גורמים שונים, ובהם רשת ביתילי וחברת אי-ביי.
מכירת החיסול, שהחלה בתחילת יוני, הביאה ביומיים הראשונים להסתערות חסרת תקדים ולמכירות של 4 מיליון שקל ביומיים. אלא שאחרי הימים הראשונים נרשמה האטה בתנועת
הלקוחות, וכך הסתכמו המכירות במהלך השבועיים הראשונים ב-7 מיליון שקל בלבד.
לנוכח ההאטה במכירות ביקשו המפרקים מבית המשפט לאשר את המשך הפעלת החנות לשבועיים נוספים, במקביל להגדלת ההנחות ל-70%. בהמשך הסכימה חברת אשטרום לאפשר למפרקים לפעול בחנות שבוע נוסף, שהסתיים ביום שישי האחרון.
רשת קיקה קרסה בתחילת מאי, אחרי שהמשא ומתן שניהלה עם הבנקים הגיע למבוי סתום וחברת אשטרום פנתה לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה בבקשה להקפאת הליכים. החברה לא פתחה מאותו בוקר את החנות והציבה במקום אבטחה מטעמה שמנעה מ-200 העובדים להיכנס. החברה טענה כי הבנקים לקחו את כל ההכנסות מהמכירות ולא הותירו כסף בידי הנהלת החברה לתשלום משכורות.
זכיין קיקה בישראל סלומון בטיטו לא הצליח להזרים עוד כסף לרשת ולא הצליח למצוא משקיע שייכנס כשותף נוסף בחברה. גם בעלי המותג האוסטריים לא הביעו עניין בהפעלת החברה והותירו את אשטרום, המחזיקה רק ב-15% מהחברה , בחזית. נוסף על כך אשטרום נותרה עם הנכס שבנתה בהשקעה של 150 מיליון שקל בהתאם לצרכיה הספציפיים של קיקה.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום צרכנות-
