משרד הבריאות: הנחיות חדשות להזנת תינוקות

משרד הבריאות ממליץ מעתה לשלב טעימות מזון עם הנקה כבר מגיל 4 חודשים (ולא חצי שנה), ולכל המאוחר בגיל חצי שנה. החשיפה למוצרי גבינה - לא לפני שהתינוק הגיע לגיל 9 חודשים

מוריה בן ברק | 12/5/2009 14:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
משרד הבריאות פרסם היום הנחיות מעודכנות בנושא הנקת תינוקות, הכוללות שינויים משמעותיים מההמלצות שניתנו עד כה.
תינוק.
תינוק. צילום: נאור רהב

ההנחיות פורסמו במסגרת חוזר שהפיץ ראש שרותי בריאות הציבור, ד"ר איתמר גרוטו, לרופאי המחוזות והנפות של משרד הבריאות.

הנה סעיפיו המלאים של החוזר:
הנקה

ההנחיה החדשה: יש להניק את התינוק בהנקה בלעדית עד תום החודש הרביעי, והחל מהשבוע ה-17

ניתן להניק (או להשתמש בתחליפי חלב), בשילוב עם טעימות מזון.

ההנחיה הקודמת: הנקה בלעדית עד תום החודש השישי, והנקה בתוספת מזון משלים החל מן החודש השביעי לחיים.

טעימות של מזון

ההנחיה החדשה: אין לחשוף לטעימות מזון לפני השבוע ה-17, וכל תינוק צריך להיחשף לטעימות של מזון לא יאוחר מגיל חצי שנה (השבוע ה-26 לחייו). מטרת החשיפה הינה התפתחותית, ולא תזונתית. החשיפה תיעשה בכמויות קטנות - של 1-2 כפיות במשך פעם או פעמיים ביממה.

מתום החודש השישי יש להציג בפניו מזונות בכמויות הולכות וגדלות, ולעבור בהדרגה לארוחות בנוסף להזנה בחלב אם או בתחליפי חלב, על מנת לספק את צרכיו ההתפתחותיים והתזונתיים.

המזונות המועדפים: בעלי ריכוז גבוה של ברזל.

ההנחיה הקודמת: מתום החודש השישי יש להציג מזונות משלימים, כדי לספק את הצרכים התזונתיים וההתפתחותיים של התינוק הגדל. אין התייחסות לטעימות מזון.

דייסות ודגנים

ההנחיה החדשה: רצוי לחשוף את התינוק לדייסות ודגנים מכילי גלוטן בין גיל 4 ל-7 חודשים, עדיף בשילוב הנקה. הסיבה: אכילת גלוטן מפחיתה את הסיכון להתפתחות צליאק.

ההנחיה הקודמת: דייסות ודגנים מכילי גלוטן – ניתן להוסיף מתום החודש השישי לחיי התינוק, להפחתת הסיכון להתפתחות אלרגיה.

מוצרי חלב וגבינות

הנחיה נוכחית: מומלץ לדחות לגיל 9 חודשים את צריכת מוצרי החלב והגבינות על ידי התינוק. הסיבה לכך היא שמוצרי חלב וגבינות הם מקור דל של ברזל. ההנחיה מדגישה כי חשיפה מוקדמת אליהם אינה מגבירה את הסיכון לפתח אלרגיה.

הנחיה קודמת: מוצרי חלב וגבינות – ניתן להוסיף מגיל 9 חודשים, על מנת להפחית את הסיכון להתפתחות אלרגיה.

אלרגיה לחלב

ההנחיה החדשה: לתינוקות בעלי תגובה אלרגית מיידית לחלב פרה, תחליף חלב על בסיס סויה יכול להתאים בצורה הולמת ברוב המקרים.

תינוקות בעלי תגובה אלרגית מאוחרת לחלב פרה עלולים לפתח אלרגיה גם לחלבון סויה. לכן, במקרה זה תתאים הזנה בתחליפי חלב על בסיס הידרוליזאט של קזאין, או, במקרים נדירים, על בסיס חומצות אמינו חופשיות, עד לבירור אלרגיה לסויה.

תחליף חלב על בסיס סויה לא הוכח כיעיל בהגנה בפני אלרגיה ולכן אין לתת אותו לתינוקות ממשפחות שחבריהן סובלים מתגובה אלרגית חריפה של הגוף, (למשל נזלת אלרגית, אסתמה ברונכיאלית, אסתמה של העור ואלרגיה למזון), במטרה למנוע אלרגיות.

ההנחיה הקודמת: לתינוקות עם אלרגיה  - הזנה בתחליף חלב מיוחד (בו רכיבי התזונה מפורקים או מפורקים חלקית) בהנחיית רופא. אין התייחסות לתחליפי חלב על בסיס סויה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

טבורית

לקבלת מידע אודות שימור דם טבורי, מלאו פרטיכם
ונציג מקצועי של טבורית יחזור אליכם




/ /
שלח

פרטיך נשלחו בהצלחה
בזמן הקרוב נציג טבורית
יצור עימך קשר

מדורים