גלולות למניעת הריון: המומחה עונה לשאלות
הגולשים מוזמנים להפנות שאלות בנושא לד"ר צחי בן ארויה, מומחה ברפואת נשים והפרעות בתפקוד המיני

גלולות למניעת הריון צילום: ראובן קסטרו
מרבית הגלולות כיום מכילות שני סוגי הורמונים: אסטרוגן ופרוגסטרון, כאשר מינונם הוא שמבדיל בין סוגי הגלולות השונים. צורת הנטילה משתנה מגלולה לגלולה: את חלקן צורכים במשך 21 יום, עם הפסקה של שבוע לקבלת מחזור. חלק צורכים במשך 28 ימים ברציפות, אז ארבע הגלולות האחרונות ריקות ומהוות את ההפסקה.
כיום ישנן שיטות נוספות לנטילת ההורמונים, במדבקות שבועיות ובטבעת המוחדרת לנרתיק אחת לחודש. לשימוש בגלולות למניעת הריון יתרונות בריאותיים נוספים, הכוללים הפחתת הסיכון לאנמיה והשפעה מגנה מפני גידולים מסוימים כמו שד ורחם.
גלולות
עלולות להיות מסוכנות עבור נשים הסובלות מקרישיות יתר של הדם, וכן בנשים מעשנות בנות 35 ומעלה. במקרה של סיפור משפחתי הקשור לקרישיות דם או שילוב של גיל עם עישון יש ליוועץ ברופא.
מקובל שלא להתחיל ליטול את הגלולות לפני גיל הבגרות המינית. יש להתאים את הגלולה לסיבה בגינה הוחלט להשתמש בה: מניעת הריון, אקנה, שיעור יתר או הפחתת דימומים. במידה ששימוש בגלולה מביא עימו תופעות לוואי, מומלץ להחליפה באחרת. אם הגלולה שבה משתמשת הנערה אינה גורמת לתופעות לוואי, אין סיבה להחליפה.
ככלל, הנטיה היא להשתמש בגלולות עם מינון נמוך ככל האפשר וזאת על מנת לצמצם את האפשרות של תופעות לוואי לא רצויות. יחד עם זאת, במקרים מסויימים יש מקום לשימוש בגלולות במינון גבוה יותר. רופא הנשים שלך יחליט בתיאום איתך על המינון הרצוי.
ד"ר צחי בן ארויה, מומחה ברפואת נשים והפרעות בתפקוד המיני, יענה על שאלות הגולשים בנושא גלולות למניעת הריון. הגולשים מוזמנים להשאיר את השאלות בתגובות לידיעה זו, ומחר במהלך היום תעלה ידיעה הכוללת את כל התשובות.