רופאים בכירים מתריעים: הפגיות בבתי החולים על סף קריסה

פגיות ברחבי הארץ בסכנת סגירה. 11 משרות פנויות מחכות לרופאים המתמחים בתחום - אבל אין ביקוש למקצוע המתיש. יו"ר איגוד רפואת הילדים: תינוקות עלולים לשלם בחייהם. מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו: לא ירחק היום שלא נוכל לטפל בפגים

תומר ולמר | 12/7/2010 12:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מצוקת הרופאים בפגיות בבתי החולים מחריפה: אף שכעשרה אחוזים מהתקנים לרופאי פגיות בישראל פנויים, אין ביקוש לתפקיד. איגוד רופאי הפגיות מתריע כי המחסור החמור באנשי מקצוע עלול להתבטא בעלייה בתחלואה ובתמותה של פגים. בישראל יש מדי שנה כ-160 אלף לידות, כעשרה אחוזים מהן לידות של פגים - תינוקות שנולדו טרם זמנם.
פגייה בבית חולים (למצולמות אין קשר לידיעה)
פגייה בבית חולים (למצולמות אין קשר לידיעה) צילום ארכיון: אלי דסה

יו"ר האיגוד, פרופ' שאול דולברג, מנהל הפגייה בבית החולים איכילוב בתל אביב, יודע לספר כי ישנם כיום בבתי החולים ברחבי הארץ 11 תקנים (משרות) פנויים, שבעה מהם באיזור גוש דן, שלא מאוישים לאחר שרופאים רבים נטשו את המקצוע הקשה והתובעני. "אצלנו באיכילוב יש שני תקנים פנויים, שמשמעותם היא שכל רופא שיגיע - אני מיד אקבל אותו לעבודה", מסביר פרופ' דולברג.

בישראל עובדים כיום כ-100 ניאונטולוגים, אך בחמש השנים הקרובות צפויים לפרוש לפנסיה 18 מהם, כשבמקביל צפויים עד אז לסיים את ההתמחות בתחום שמונה רופאים חדשים בלבד. "ניאונטולוג זה מקצוע שדורש ארבע שנות התמחות ברפואת ילדים, ועוד שנתיים וחצי התמחות בפגים, ולצערי ישנם כיום מעט מאוד סטודנטים לרפואה המתעניינים בתחום", הוסיף פרופ' דולברג.

"זה אומנם מקצוע נפלא, אבל אין בו רפואה פרטית והוא דורש כוננויות של שבתות ולילות. לכן בוגרים רבים של הפקולטות לרפואה מעדיפים לבחור בהתמחות רפואית נוחה יותר".
מקצוע במצוקה

לדברי פרופ' דולברג, "המחסור ברופאים גורם לכך שבמחלקות מסוימות שבהן רופא אחד יוצא לחופשה והשני להשתלמות, הפגים לא מקבלים את מלוא תשומת הלב, האחיות נאלצות למלא תפקידים של רופאים, והמשפחות לא מקבלות את כל המידע שלו הן זקוקות. המחסור הזה מחמיר על רקע העובדה שמספר הלידות עולה בכל שנה".

כבר לפני כמה שנים הוגדרה הניאונטולוגיה כ"מקצוע במצוקה", מה שאיפשר להעניק לרופאים שבחרו בה תוספת שכר של 0.7%, אך ללא הועיל. יו"ר איגוד רפואת הילדים בישראל, פרופ' מתי ברקוביץ, אומר כי "רפואת פגים היא מקצוע מתיש ולא מבוקש, והחשש הוא שבעתיד הקרוב לא יהיה מנוס מלסגור פגיות בפריפריה. המשמעות הברורה היא עלייה בתמותת

פגים".

לדברי פרופ' ברקוביץ, מדובר בבעיה לאומית והמדינה חייבת לתת תמריצים לעידוד סטודנטים לרפואה להתמחות בפגיות. "הפגים חשופים להמון סכנות זיהומיות ואחרות", מחדד את הנקודה אורן מלברגר, מנכ"ל עמותת לה"ב (למען הפגים בישראל). "המחסור בכוח אדם רפואי עלול לפגום באיכות הטיפול בהם ולגרום לפגיעה ארוכת טווח בילדים ואף לתמותה. חשוב מאוד שהמדינה תתעורר ותבין שזאת מצוקה אמיתית".

מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, סבור כי לאור אופיו האינטנסיבי של התפקיד, יש לתמרץ את הבוחרים בהתמחות ברפואת פגים. "אני חושש שאם לא נתעשת במהרה", הוסיף ד"ר גמזו, "לא ירחק היום שלא נוכל לטפל בפגים במדינת ישראל".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

טבורית

לקבלת מידע אודות שימור דם טבורי, מלאו פרטיכם
ונציג מקצועי של טבורית יחזור אליכם




/ /
שלח

פרטיך נשלחו בהצלחה
בזמן הקרוב נציג טבורית
יצור עימך קשר

מדורים