ערב מלא כוכבים: לחמניות תפוחי אדמה

חגיגה אמיתית לארוחת הערב: לחמניות תפוחי אדמה בצורת כוכבים ולבבות. אין ילד שלא יעמוד בפיתוי

nrg מעריב | 23/10/2011 7:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כלים:

קערת ערבוב גדולה; מערוך; מקדים מעוצבים לקריצת הלחמניות; 2 תבניות שטוחות גדולות מרופדות בנייר אפייה או בדף סיליקון לאפייה; מברשת בצק.

המצרכים (30 לחמניות):

2 כוסות קמח תופח מאליו
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת חרדל
½ כפית מלח
1 גביע מנה אישית של פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן ("מנה חמה")
מים רותחים (מהקומקום)
40 גרם מחמאה או חמאה חתוכה לקוביות
6-4 כפות מים
מי מלח להברשה

יחצ
לחמניות תפוחי אדמה. יחצ
ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות צלסיוס). מרפדים את התבניות בנייר אפייה או בדף סיליקון. מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת חרדל ומלח לקערת ערבוב גדולה. יוצרים גומה במרכז.

2. מוסיפים לאבקת הפירה שבגביע מים רותחים לפי הוראות ההכנה שעל גבי הגביע ומערבבים היטב. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים אותה לתוך הפירה החם. מעבירים את הפירה לגומה שבקערת הקמח.

3. מוסיפים לקערה 4 כפות מים ומתחילים לערבב את המצרכים בכף. כשכבר אי אפשר לערבב בכף, מתחילים ללוש את התערובת . מוסיפים עוד מים לפי הצורך, כדי לקבל בצק רך, חלק וגמיש

שאיננו נדבק לידיים. לשים רק עד שהבצק אחיד.

4. צרים מהבצק כדור ומרדדים אותו במערוך על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 2 ס"מ. קורצים לבבות וכוכבים (או כל צורה אחרת) בעזרת המקדים. מניחים את הלחמניות הקרוצות בתבניות המוכנות - משאירים רווחים גדולים ביניהן. אוספים את שאריות הבצק, לשים שוב, מרדדים וקורצים. ממשיכים עד שכל הבצק נגמר. 

5. מברישים את הלחמניות במעט מי מלח (⅛ כפית מלח מומסת ברבע כוס מים) ואופים במרכז התנור במשך 12 דקות, עד שהלחמניות תפוחות ושחומות. מצננים על רשת במשך 15 דקות לפחות.

מתוך הספר "פיצהפיתה" מאת דנית סלומון בהוצאת קוראים. צילום יהודה סלמון. באדיבות אתר לגדול.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק

טבורית

לקבלת מידע אודות שימור דם טבורי, מלאו פרטיכם
ונציג מקצועי של טבורית יחזור אליכם




/ /
שלח

פרטיך נשלחו בהצלחה
בזמן הקרוב נציג טבורית
יצור עימך קשר

מדורים