פיצה מקפיצה: מתכון לפיצה טורטייה
שוברים את הראש מה להכין לארוחת הערב? מתכון לפיצה על טורטייה שילדים אוהבים ומבוגרים אפילו עוד יותר

המרכיבים:
1 טורטייה (קוטר 30 ס"מ)
לרוטב העגבניות:
3 כפות שמן זית כתית
500 גרם עגבניות מקולפות עם הרוטב (מקופסת שימורים)
כף רסק עגבניות
1 בצל לבן בינוני קצוץ לקוביות קטנות
3 שיניי שום קצוצות
כף בזיליקום קצוץ
1/2 כפית סוכר
לשמן אורגנו:
כף שמן זית מעורבבת עם עלי אורגנו קצוצים
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 26% עד 30% שומן
50 גרם גבינת פרמזאנו
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. הכנת רוטב הפיצה: במחבת בינונית מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום. מאדים עד שהבצל הופך שקוף.
2. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הבזיליקום ומבשלים כ-10-15 דקות על אש קטנה עד שהרוטב הופך סמיך. סוגרים את האש ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ.
4. מכוונים את התנור לטמפ' של 250 מעלות. ומתחילים להרכיב את הפיצה: מורחים את שמן האורגנו על הטורטייה ומקשיחים בתנור למשך 2-3 דקות.
5. מוציאים את הטורטייה הקשיחה ומורחים 3 כפות רוטב עגבניות. מפזרים את הגבינות בנדיבות ומחזירים לתנור ל-6 עד 7 דקות בחום של 250 מעלות.
המתכון באדיבות אבישי בדור- שף תפעולי של רשת קפנטו. המנה מוגשת בתפריט הילדים המיוחד של הרשת.