מומלץ בחום: פיצה שילדים אוהבים
לכבוד סוף השבוע, למה שלא תכינו עם הילדודס את הדבר שהם ואתם הכי אוהבים -פיצה ביתית טעימה ואיכותית שאפשר לשדרג עם תוספות אהובות ולאכול חם
לבצק:
250 גרם קמח ועוד קצת לקימוח
1 כפית מלח
15 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
120 מ"ל מים פושרים
30 מ"ל שמן זית
לרוטב הפיצה:
50 מ"ל שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר מגורר על פומפייה דקה
1 קופסאות עגבניות מרוסקות (מאיכות טובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות לבחירה:
גבינה צהובה מגוררת / מוצרלה איכותית או כל גבינה אחרת שהילדים אוהבים
זיתים
פטריות
תירס
פרוסות דקות של עגבנייה
נקניק
ועוד...

1. הכנת הבצק: ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר. לאחר 10 דקות, עם הופעת קצף על פני המים, מוסיפים את התערובת לקמח (במרכז הקמח יוצרים שקע ואליו שופכים את התערובת). לשים בעזרת הידיים עד ליצירת בצק. מוסיפים שמן ומלח ולשים עד לאחידות וגמישות. יוצרים מהבצק כדור, עם סכין מסמנים X ומניחים בקערה. מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים להתפחה (עד להכפלת נפח). יוצרים מהבצק צורה של דסקית ואותה מרדדים לפיצה בקוטר של כ-30 ס"מ.
2. הכנת רוטב פיצה בסיסי: בסיר כבד מטגנים בצל ושום בשמן עד להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה
3. הרכבת הפיצה: פותחים את בצק הפיצה לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. על בצק הפיצה הפתוח, מורחים בתנועות מעגליות מס' כפות של רוטב עגבניות בצורה אחידה. משאירים 1 1/2 ס"מ של שוליים ללא רוטב מסביב לכל הפיצה. מפזרים 130 גרם גבינה צהובה מגוררת או גבינת מוצרלה איכותית על כל הפיצה בצורה אחידה.
4. תוספות: בשלב זה ניתן להוסיף כל מה שרק תרצו כתוספות: זיתים מגולענים, פרוסות עגבנייה, פפרוני, פטריות, תירס וכל מה שאוהבים. ניתן להחליף חלק מהגבינה בגבינה אחרת בשביל הטעם: גבינת ברי, קממבר וכו'.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-25 דקות.
המתכון של מאת מסעדת פסטה מיאה, באדיבות אתר לגדול.