הבלקן זה כאן: מתכון לפיצה בלקנית
מרדדים את הבצק, מבשלים את הרוטב, מגרדים גבינת פטה ובוזקים קצת מוצרלה, על הכל מניחים פרוסות חציל וגמבה והרי לכם פיצה בלקנית עסיסית, מושלמת לארוחת ערב משפחתית. בתאבון
לבצק:
150 ג' קמח
3 גרם שמרים
1/3 כוס מים
כפית שמן זית
לרוטב:
3 עגבניות מקולפות
בצל אחד קטן קצוץ דק
שן שום כתושה
חציל פרוס לפרוסות עגולות שיובשו כשעה
2 גמבות אדומות
מלח, פלפל לפי הטעם
מפזרים מעל:
גבינת מוצרלה
גבינת פטה

1. הבצק: לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת מסת בצק אחידה ומניחים בצד כשעה. לאחר מכן מקמחים משטח עבודה ובעזרת מערוך פותחים את הבצק לכדי עיגול שטוח.
2. הרוטב: מטגנים בשמן את פרוסות החציל משני צידן כחצי דקה ומניחים על נייר סופג. שורפים את הפלפלים על הגז, או מכניסים לתנור עד ריכוך. קולפים את הפלפל ופורסים לפרוסות
3. מורחים בנדיבות את הרוטב על בצק הפיצה. מסדרים את הפלפלים והחצילים. מגרדים את גבינת הפטה והמוצרלה על כל שטח הפיצה איך שאוהבים. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ-200 מעלות לכ-8 דקות.
באדיבות מסעדת אלורה, לאתר לגדול.