"אם שנחשפה בבי"ח לתחליף חלב מסוים היא צרכן שבוי"
חוק עידוד ההנקה מסעיר את ועדת הכלכלה. ח"כ דנון, שפועל למען ביטול שיווק תחליפי החלב בבתי החולים: "במקום שתהיה אווירה שמעודדת הנקה, מעדיפים בבתי החולים את האינטרס הכספי ומעודדים שימוש בתחליפי חלב"

בתי החולים קשורים היום בהסכמים עם חברות תחליפי החלב הגדולות, סימילאק ומטרנה, אשר משווקות את מוצריהן במודל ייחודי: החברות מחלקות ביניהן את מחלקות היולדות ומספקות להן תחליפי חלב, בקבוקים ותרומות נדיבות, וזוכות לבלעדיות באספקת תחליף החלב באותו בית חולים.
בעד או נגד החוק? שתפו אותנו בפייסבוק
תרומות אלה עומדות על 50 מיליון שקל והופכות את החברות לספונסריות משמעותיות של בתי החולים, אלא שלדברי דנון מי שמשלם את המחיר הוא הצרכן.
"אם שנחשפה בבית החולים לתחליף חלב מסוים היא צרכן שבוי של מוצר שעלותו מאות שקלים בחודש". אומר דנון, "זהו מוצר יקר שעלותו 90-80 שקל, ומרשתות השיווק ובתי מרקחת נמסר כי המוצר הוא במקום הראשון ברשימת המוצרים שגונבים".
דנון טוען כי החברות מחליפות תקציבי שיווק בתרומות ופרסום רגיל בבלעדיות בבתי החולים, אשר מעניקים להם תו תקן שאי אפשר לנצח. עוד הוא גורס כי מנכ"ל אסם גזי קפלן ציין בפניו כי אם יבוטל החוק וההסדר שישנו היום ימשיך להתקיים, הוא יוריד את מחירי המוצרים בכ-9 אחוזים, שיעור התרומות לבתי החולים מהכנסות הענף.
נציגי הרופאים טוענים מנגד: "אם ייקחו את המשאב הכספי לא יהיה לנו יועצות וחדרי הנקה, ולא בטוח שהמוצרים יוזלו". כך גם פרופ' מתתיהו ברקוביץ' יו"ר האיגוד לרפואת ילדים, שציין כי נכון לעכשיו אין תחליף לכסף שהחברות משקיעות.

"במקום שתהיה אווירה שמעודדת הנקה בריאה יותר לילד שיכולה אף להאריך את חייו, מעדיפים בבתי החולים את האינטרס הכספי ומעודדים שימוש בתחליפים", אומר דנון, שמציין כי הכסף שהחברות מזרימות גורם לבתי החולים "לדחוף" תחליפים גם אם האם יכולה לספק חלב בעצמה.
דנון עורר תרעומת בוועדה בשל ברצונו להתערב במה שנציג ההסתדרות הרפואית פרופ' אבינועם רכס כינה "הרווח הצר שבין שדה של האם המניקה ופיו של התינוק שזה עתה נולד" החוק של דנון מבקש להחתים אמהות המעוניינות בתחליף חלב על מסמך מיוחד
דנון זכה למתקפה גם מצד ח"כ נחמן שי וח"כ ד"ר רחל אדטו, שמתמחה בגינקולוגיה ומיילדות. "הצעת החוק תהפוך נשים שלא רוצות או מצליחות להניק למוקצות, ואסור להרשות זאת" אמרה . גם יו"ר הוועדה ח"כ כרמל שאמה-הכהן הסתייג מההצעה, וטען כי אין עניינה של הוועדה בעידוד ההנקה אלא במלחמה בעוולות צרכניות בלבד.
לחברות התחליפים מצטרפת בימים אלו טבע, המשווקת את נוטרילון. על-פי מקורות בשוק, החברה לא החלה בפרסום המוצר כי היא ממתינה להעברת החוק בכנסת.
בעד או נגד החוק? שתפו אותנו בפייסבוק