אוהבים רק תות: זה הזמן לאדום הבריא
מנה של 4 תותים בלבד מספקת את מנת ויטמין ה-C היומית המומלצת לילדים שלכם, ומכילה עוד שפע של רכיבים בריאים. כמה רגעים לפני שעונת התותים נגמרת, טיפים ומתכון לטארט תות שאפשר להכין עם הילדים
התות הוא בין המזונות המובילים מבחינת יכולת הגנה נוגדת-חמצון. תורמים לכך האנתוציאנינים, הפיגמנטים האדומים, המקנים לו גם את צבעו האדום. האנתוציאנינים הם נוגדי חמצון חזקים התורמים להאטת תהליכי הזדקנות בגוף ובמיוחד במוח.
לתות השדה ישנן גם סגולות נוגדות דלקת הנובעות מפעילותם של האנתוציאנינים ושל רכיבים נוספים. מחקרים חדשים מצביעים על כך שתות השדה יכול להיות בין המזונות היעילים בהפחתת הסיכון לפתח יתר לחץ דם. כמו כן הוא מכיל חומצה אלאגית המעודדת את סילוקם של חומרים מסרטנים מהגוף ומונעת את התפתחותם של תאים סרטניים.

תות השדה עשיר בויטמין C - נוגד חמצון יעיל המגן על מולקולות בגופנו, כמו חלבונים, שומנים, פחמימות ודנ"א, מנזקים הנגרמים על-ידי רדיקלים חופשיים מחמצנים. ויטמין C תורם לשיפור ספיגת הברזל במעי ולהפחתת הסיכון למחלות כמו מחלות לב וכלי-דם.
די ב-4 תותים בינוניים כדי לספק 100% מהמנה היומית המומלצת של ויטמין C לילדים בגילאי 8-4, ויותר ממחצית ממנת הויטמין C המומלצת לילדים בגילאי 13-9.
תות השדה מהווה גם מקור לברזל – מינרל חיוני למניעת עייפות וחולשה שמקורן באנמיה וכן לתפקוד תקין של המוח ושל התפתחות יכולת
בתות יש גם לפולאט (חומצה פולית), ויטמין מקבוצה B התורם למניעת מומים מולדים במערכת העצבים של העובר ומסייע בהפחתת רמות ההומוציסטאין בדם, מה שעשוי להפחית את הסיכון למחלות לב.
הוא מכיל גם אשלגן ומגנזיום – שתורמים לחוזק העצם ולהפחתת הסיכון ליתר-לחץ-דם וסיבים תזונתיים, שתורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול ולהאטה ולהפחת בספיגת חומרים מהמזון כמו סוכר וכולסטרול.
כדאי לנצל את עונת התות, וליהנות מכוח הבריאות וההגנה של הפרי הטעים והדל יחסית בקלוריות, באופן יומיומי.
המידע באדיבות מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים.

1. הגישו לילדיכם תותים טריים בכל הזדמנות, כחלק מהארוחה או כקינוח. תות טרי טבעי הוא הקינוח הבריא ביותר.
2. גוונו את צריכת הפירות לבית-הספר והוסיפו תותים טריים לקופסת האוכל.
3. הרגילו את ילדיכם לאכילת יוגורט לבן טבעי, בתוספת פירות טריים חתוכים. התות הוא הפרי המושלם לארוחת הביניים הזו, שיכולה להיות גם חלק מארוחת הבוקר או הערב.
4. תותים מוסיפים הרבה טעם ובריאות לסלטי עלים מתקתקים. תוכלו לנצל את מתיקות התות גם להגברת צריכת ירקות עליים.
5. שלבו תותים בשייק פירות מזין ומרענן.
6. אם אתם רוצים לבלות עם הילדים במטבח תוכלו להכין איתם תותים טבולים בשוקולד מומס או ריבת תות ביתית, טעימה וריחנית.
תותים אהובים במיוחד על הילדים ומככבים בשלל קינוחים ועוגות. טארט מהודר הוא דרך נאה ביותר להגיש אותם וקלות ההכנה אינה עומדת בשום יחס ליופי התוצאה הסופית.
לישת הבצק, ואפיית הקלתית הם עיסוק המתאים במיוחד לילדים. את המלית המוקצפת אפשר להחליף בפודינג וניל רגיל, מוכן על פי ההוראות שעל האריזה, שאינו דורש אלא בחישה נמרצת ומייתר את השימוש בשמנת מתוקה. ולבסוף - אפשר להכין טארט גדול ואפשר גם טארטלטים אישיים ולהשתמש בתותים כשהם חתוכים או בשלמותם.
החומרים:
½ 1 כוסות קמח
½ כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
2 כפות מים
למלית:
1 חבילה פודינג אינסטנט וניל
1 כוס חלב
1 מכל שמנת לקצפת
1 סלסילה (כ-300 גרם) תותים, מנוקים וחתוכים
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מכינים תבנית פאי או טארט בקוטר 25 ס"מ, או 6 – 8 תבניות טארט אישיות.
2. להכנת הבצק, מניחים את כל החומרים בקערה ולשים במהירות עד שנוצר כדור בצק. מהדקים את הבצק לתחתיתה ולשוליה של התבנית (או התבניות) ודוקרים אותו במזלג בכמה מקומות. מניחים על פני הבצק יריעה של נייר כסף ומהדקים אותו היטב.
3. אופים 10 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים 3 דקות נוספות, או עד שהבצק מזהיב. מצננים את קלתית הבצק ומוציאים אותה מהתבנית.
4. להכנת הקרם, מניחים את אבקת הפודינג בקערה, מוסיפים את החלב והשמנת ומקציפים יחד עד שמתקבל קרם אוורירי ויציב מאוד.
5. ממלאים את קלתית הבצק בקרם ומסדרים מעליו את התותים – שלמים, חצויים או פרוסים.
טיפ לממהרים: במקום להכין בצק אפשר להשתמש בבצק פריך מרודד מוכן (הנמכר קפוא).
באדיבות מועצת הצמחים.