רשימת ציוד: מה באמת כדאי לרכוש לכבוד התינוק החדש?

רגע לפני הלידה גם אתם תמצאו את עצמכם עומדים מול רשימה ענקית למוצרי תינוקות שהכינו לכם בחנות - וכן, בטוח שתתבלבלו. האומנם צריך לבזבז אלפי שקלים על קנייתם? ובכן, מתברר שלא ממש. הנה הרשימה שלנו, כתבה ראשונה בסדרה

הורים
אילן בן דוד | 24/1/2012 7:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רק השבוע, ארבעה חודשים לאחר הלידה, הצלחנו למצוא זמן פנוי כדי לחזור לחנות מוצרי התינוקות שבה ביצענו את הקנייה הגדולה ולהחזיר שלל רב שלא מצאנו בו שימוש.

בדיוק כמו בפרק ההוא ב"רמזור‭,"‬ גם אותנו האכילו המוכרים אינספור לוקשים על אודות מוצרים הכרחיים לתינוקות, וכמו כל ההורים הטריים והחרדתיים, גם אנחנו היינו פראיירים ורכשנו (כמעט) הכל. כיום, כשאנחנו כבר חכמים יותר (כולה פז"מ של ארבעה חודשים‭,(...‬ אנחנו מרצים בהתלהבות בפני כל הורה לעתיד, מתדרכים אותו מה צריך ומה לא, מנמקים בשלושה עותקים ומציעים לתת לו במתנה את המוצרים שכבר לא רלוונטיים בשבילנו.

על אלו מוצרים אתם לא מוותרים? שתפו אותנו

אז מה באמת צריך לרכוש לשם גידול פעוטות בחודשים הראשונים לחייהם? על מה לוותר? ואיזה מוצר אפשר לקבל בהשאלה מהורה אחר שילדיו בגרו?

ניסינו להרכיב רשימה שנכתבה כולה מתוך החוויה האישית שלנו. נסייג מיד ונאמר: זו הרשימה שהתאימה לנו. כל הורה ורמת החרדות שלו - ובהתאם לכך גודל הקנייה שלו. אנחנו לא מתיימרים להחליף שום ייעוץ רפואי ושום אמא/סבתא פולניה (מעניין, באמת, מהיכן הגיע הביטוי הזה. האם אמהות עיראקיות דואגות לבריאות ילדיהם פחות מהפולניות‭,(?‬ ולכן יש להתייחס לרשימה בהסתייגות. ובכל זאת, הנה היא לפניכם, עשו בה כרצונכם‭... ‬
שאטרסטוק
ברוב הרשתות לממכר מוצרי תינוקות אפשר לשכור עריסה תמורת ‭50-30‬ שקלים בלבד לחודש. שאטרסטוק
עריסה ומיטת תינוק

החדשות הטובות הן שאין צורך לרכוש מיטת תינוק כבר בהתחלה - כך נחסכת מכם הוצאה ענקית בשלב זה. האופציה ההגיונית והמועדפת היא שכירת עריסה, המתבצעת, למרבה הפלא, ברוב הרשתות לממכר מוצרי תינוקות (כולל היוקרתיות שבהן) תמורת ‭50-30‬ שקלים בלבד לחודש.

העריסות קלות להרכבה ולתחזוק. הן עשויות פלסטיק, הן חזקות ובטוחות, ויתרונן היחסי הוא שהן גם ניידות, כך שאפשר להזיזן בקלות מחדר השינה לסלון. לא שאלנו את הפעוטות, אך נדמה שגם הם מעדיפים עריסות על פני מיטות, מפני שבשבועות הראשונים לחייהם הם מעדיפים את התחושה שהייתה בבטן אמם - צפופה, מגוננת ואינטימית. מן ההיבט הזה, עריסה עדיפה על פני מיטת תינוק, שהיא בדרך

כלל גדולה מאוד למידותיו.

רק מגיל שלושה חודשים, כשהם מתחילים לזוז, לפרוש ידיים לצדדים ולהתהפך, מומלץ להעבירם למיטה גדולה יותר. סביר להניח שעד שזה יקרה תערכו אירוע לכבוד הולדת הפעוט, מה שיגדיל את קופת המרשרשים ויאפשר לכם לרכוש מיטה.

תוכלו גם לחסוך את ההוצאה הזו כולה, אם יש בכם מעט תושייה: לרוב תהיה לאחד מחבריכם או בן משפחתכם מיטת תינוק העוברת בירושה מתינוק לתינוק, לכן כדאי לברר אם יהיה אפשר לשאול אותה. רוב הסיכויים שאחד מהם ישיב כי "יש לי מיטה במחסן, אני כבר לא משתמש בה, אולי תקנו רק מזרן חדש כי על הנוכחי עברו כבר יותר מדי תינוקות‭."‬ קיפצו על המציאה וחיסכו לא מעט שקלים.

שאטרסטוק
כדאי שיהיה לה מעקה. שידת החתלה. שאטרסטוק
שידת החתלה

למרות הכותרת, על גבי רוב השידות מצוין כי הן אינן מתאימות להחתלה מפני שאין להן מעקה, ולפיכך הן מוגדרות "שידה" בלבד. ובכן, זהו כסת"ח, שכן רוב ההורים מחתלים עליה וסומכים על ידם השמאלית שתאחוז היטב בפעוט.

אנחנו, כפי שהצענו בסעיף הקודם, שאלנו את חברינו למי יש שידה שפג תוקפה בבית המשפחה. כשקיבלנו אחת, במצב טוב, ביקשנו מבן משפחה עם ידיים טובות (אוקיי, מאבא) שיחבר מעקה בצדיה וכך הפכנו כולנו מרוצים.

אגב, אין הכרח בשידה - אפשר לחתל על המיטה או הספה, ואת כל הבגדים, החיתולים, המגבונים ושאר המשחות ניתן לאחסן בארון רגיל - אולם כאבי הגב יכריעו אתכם.

זה עניין של חודש-חודשיים עד שהפעוט יהיה כבד מכדי להרימו כשאתם נמצאים בזווית ישיבה, ואז הסיכוי שתצלחו את המשימה בלי לדאוב קלוש. ולא, אתם ממש לא רוצים שייתפס לכם הגב בשלב זה של חייכם.

עגלה

זהו, כנראה, המוצר היקר ביותר שתרכשו. רוב ההורים מעדיפים לרכוש עגלה חדשה ולא לקחת ישנה מחברים, מפני שלרוב היא משמשת את הפעוט במשך כשלוש שנים. נדמה כי אמהות רבות מעדיפות כיום לרכוש עגלות ממותגות, גם אם הן נוחות כמו אלה היקרות פחות.

בין שיש בארנקכם סכום גדול לרכישת עגלה יוקרתית ובין שלא, יש לקחת בחשבון גורמים אחדים. למשל, האם אתם מחפשים עגלה שתשמש אתכם לטווח ארוך ותיהפך בעתיד לטיולון, או עגלה שתשמש אתכם חודשים אחדים בלבד בטרם תרכשו חדשה?

חשוב שהיא תהיה צרה מספיק כדי שתוכל להיכנס למעלית (רוחבן של רוב העגלות מתאים, אך לא של כולן) ולתא המטען של רכבכם (רוב החנויות יאפשרו לכם לקחת את העגלה לחנייה כדי לבדוק זאת לפני הקנייה).

יש להתייחס למשקל העגלה, שכן עגלה קלה יותר תקל עליכם את סגירתה ופתיחתה. יציבות העגלה קריטית. אנחנו העדפנו עגלה עם כמה שיותר גלגלים בפרישה רחבה יותר, ולא עם גלגלים שמתרכזים בשלוש נקודות בלבד - שתיים מאחור ואחת לפנים; חשוב שתהיה אפשרות לפתוח ולסגור אותה ביד אחת, בקלות ובזהירות (על האצבעות שלכם ועל הפעוט).

נשמע מסובך? עשו סיבוב בגן המשחקים הקרוב לביתכם ושאלו את ההורים הטריים אם הם מרוצים מהעגלה שלהם. אל תתביישו, רוב ההורים ישמחו לנדב מידע. תופתעו לגלות שהאופציות מתנקזות לרוב לכדי שניים-שלושה דגמים בלבד מתוך העשרות הקיימים.

צילום ארכיון: יוסי אלוני
אמהות רבות מעדיפות כיום לרכוש עגלות ממותגות, גם אם הן לא ממש נוחות. צילום ארכיון: יוסי אלוני
אמבטיה

זוהי, כנראה, החוויה המפחידה מכולן: לקחת את הפעוט בידיים כשהוא עירום (וצווח, להאדרת אפקט הלחץ)‬ להניח אותו בדפני (כך נקרא כיסא הנוח שבו הוא יושב) ולנסות לרחוץ אותו בלי, חלילה, שייפול ובלי, ה' ישמור, שמעמד האמבטיה יקרוס.

המשימה המפחידה מכולן היא לעשות לו אמבטיה לבד, לכן מומלץ בפעמים הראשונות לעשות זאת יחד עם פרטנר. גם אותנו הפחיד מעמד האמבטיה הגבוה עד אימה. עד כדי כך, שבפעמים הראשונות אחד מאיתנו אחז בתינוק בשתי ידיים גם כשהוא ישוב על גבי הדפני, ליתר ביטחון. כשהבנו שמעמד האמבטיה רק נראה כמו מגדל פיזה, אבל יציב כמו מגדל אייפל, הרפינו מהאחיזה ונתנו דרור לפעוט (לידיים שלנו).

מי שעדיין חושש, יכול לרחוץ את התינוק באמבטיה המונחת על הרצפה, אולם הדבר לא מומלץ ולא נוח ואף לא בטיחותי. כשאתם עומדים, אפשרויות התזוזה שלכם מהירות וחדות. כשאתם ישובים, קיימות מגבלות לתנועה.

טיפ נוסף ברכישת אמבטיה: קנו מוצר בעל צינורית, שדרכה המים מתנקזים ישירות לאמבטיה הגדולה שלכם. כך אין צורך לרוקן אותה בעזרת אמצעים אחרים. הנה גם פרט טריוויה מעניין: הביטוי "לשפוך את התינוק עם המים‭,"‬ מזעזע ככל שיישמע, היה נכון לימי הביניים באירופה, אז הומעט השימוש באמבטיות לבני אדם בגלל האמונה שהמים מסירים את ההגנה הטבעית שיש לעור.

כשכבר עשו האירופים אמבטיה, הם נהגו לערוך אותה בתוך גיגית אחת משותפת, ובה התקלחו כל בני המשפחה, לפי הסדר הבא: קודם ההורים, אחר כך הילדים - לפי תאריך לידתם. כך יצא שהתינוקות הם אלה שהתקלחו אחרונים, כשהמים עכורים, ולכן היה חשש לריקון הגיגית עם התינוק המשתכשך בה.

ומה עם מד טמפרטורה? הרי אף אחד מאיתנו לא רוצה שהתינוק ייכווה או יקפא. הכנסת כף יד למים אינה יעילה לחוש את חום המים, שכן היא חסינה יחסית לחום ולקור. הטריק הוא הכנסת מרפק חשוף (שלכם, לא של התינוק) לתוך המים - רק כך תדעו במדויק אם המים נעימים מספיק.

ואם אתם חרדתיים, תוכלו לרכוש את אחד ממדי הטמפרטורה המעוצבים. הם אינם יקרים, אבל בינינו, לא תשתמשו בהם יותר מפעמיים-שלוש.

צילום: גטי אימג'ס
המשימה המפחידה מכולן, לכן מומלץ בפעמים הראשונות לעשות זאת יחד עם פרטנר. צילום: גטי אימג'ס
חיתולים

תינוקות רבים נולדים כיום במשקל של עד 3 קילו, והורים רבים טועים ועוטפים את עכוזם בחיתול במידה ‭,1‬ מתוך הנחה שזהו הגודל הקטן ביותר - ולא מבינים מדוע השתן זולג החוצה. ובכן, במשך השנים נולד דגם קטן יותר, הקרוי ‭,New Born‬ והוא מיועד לתינוקות קטני משקל, בהם פגים.

אם אינכם יודעים מה הערכת משקל התינוק בטרם נולד, מומלץ לרכוש את החיתולים רק לאחר הלידה, שהרי בבית החולים דואגים לחתלו‭...‬ והטיפ החשוב מכולם: אל תתקמצנו על כמות החיתולים!

אל תגידו "הוא עשה רק פיפי אחד, ניתן לו עוד שעה-שעתיים עד שיהיו מספיק נוזלים ואז נחליף לו‭."‬
כדי למנוע את תפרחת החיתולים - אדמומיות לא נעימה - יש להחליף את החיתולים בתדירות גבוהה. המלצתנו: לפני או אחרי כל האכלה (כזכור, בחודשים הראשונים מקסימום אחת לכל שלוש שעות) החליפו חיתול.

שאטרסטוק
כדי למנוע תפרחת חיתולים יש להחליף את החיתולים בתדירות גבוהה. שאטרסטוק
מגבונים

קשה לדמיין את הורינו מתמודדים עם החלפת חיתול ללא מגבונים לחים. כיצד, לעזאזל, הם עשו זאת? אין ספק שהמגבונים הלחים מקלים את החיים של כולנו. שלושה-ארבעה מגבונים, והטוסיק נקי וממורק‭...‬

מגוון המגבונים הלחים גדול, ומצאנו בהם הבדלים. מבחינתנו חשוב דבר אחד: שהמגבונים יהיו לחים מספיק כדי שיצליחו לנקות היטב. לצערנו, נתקלנו בכמה חברות שהמגבונים שלהן (לרוב הם נמכרים בשווקים ובמכולות במחירי רצפה) לחים רק למחצה ואינם עושים את העבודה המוטלת עליהם.

שאטרסטוק
המצאת המאה. מגבונים. שאטרסטוק
חיתולי טטרה

תינוקות פולטים הרבה מהחלב ששתו מהבקבוק, הן בזמן האכילה והן בסיומה. כיום מיוצרים חיתולים רבים המשמשים לפליטת חלב, בהם מעוצבים וממותגים.

ניתן להסתפק בשישה חיתולים לבנים גדולים "של פעם‭-"‬ הם דקים, ניתן לשים אותם בקלות מתחת לסנטר התינוק בזמן האכילה, הם גדולים דיים וגם זולים. אולם קיים כיום מגוון גדול של חיתולים מעוצבים ומקסימים, שמשדרגים את ההופעה, בעיקר כשיוצאים לגינה ולבית קפה. אם כבר השקעתם באבזרים ובעגלה, אך טבעי הוא שתשקיעו גם בחיתולי טטרה. זו גם מתנה נדושה פחות להורה טרי.

ביגוד

תינוקות גדלים מהר, לכן כל בגד שיירכש יהיה רלוונטי לחודשיים-שלושה בלבד. אל תתביישו לשאול הורים אחרים אם עדיין יש ברשותם בגדי תינוקות. מניסיוננו - כולם שומרים. אנחנו העדפנו, לפחות בהתחלה, לרכוש ביגוד חדש לתינוק החדש (מה, רק לנו מגיע בגד חדש‭,(?‬ במיוחד כשזרם של מבקרים צפוי להגיע ואנחנו הרי רוצים להשוויץ ולא להתבייש בבגד ישן וקצת מלוכלך‭...‬ אז מה צריך ועל מה לוותר?

בגדי גוף: אלה קרויים גם אוברולים, כל אחד והדור שלו. בכל אופן, המלצה חד-משמעית שלנו היא לרכוש בגדי גוף בעלי תיקתקים (כפתורי תיקתק) ולא עליוניות או חולצות נפרדות. כך הבגד יישאר צמוד לפעוט ולא יהיה חופשי ויחשוף את גופו. זהו גם הבגד הנוח ביותר להידוק החיתול.

רגליות: הקפידו לרכוש רגליות (מכנסיים עם רגליות) אטומות, שעליהן אין צורך לגרוב גם גרביים, שכן משימה זו מכבידה ומיותרת. שימו לב לסוג הבד שממנו עשויות הרגליות - בעונת החורף רצוי לרכוש רגליות עשויות בד עבה ומחמם.

כובע: בחודשים הראשונים ראשו של הפעוט רגיש מאוד לקור, לכן בכל פעם שיוצאים מהבית רצוי שהוא יחבוש כובע. בחרו כובע שיתאים במדויק לראשו של הפעוט - שלא ילחץ עליו יותר מדי, אך גם שלא ייפול על עיניו בכל תזוזה.

כפפות: הורים רבים מכסים את כפות ידיו של הפעוט מחשש שישרוט את עצמו בפנים. לנו המנהג הזה נראה אכזרי קמעה והחלטנו לוותר על התענוג. אמנם הפעוט שרט את עצמו מדי פעם, אבל לא עד זוב דם. לשיקולכם.

חליפות: מומלצות בעונת החורף בלבד, ולשם עשיית רושם על אלו האמורים להתפעל מהפעוט. רצוי להימנע מהלבשה הכוללת עומס שכבות, המקשות את ההחתלה למשל. כל זאת, בתנאי שלתינוק לא קר.

גרביים: בעיקרון, הם די מיותרים, אם הפעוט לבוש ברגליות אטומות. המשימה לגרוב סבוכה ומעיקה הן עליכם והן על התינוק. מגבות רחצה: רק מי שבאמת רוצה לפנק-לפנק-לפנק מוזמן לרכוש מגבות מיוחדות לתינוק. אחרי הכל, כמעט כל מגבת המשמשת אתכם יכולה להתאים גם לפעוטות, ובלבד שתהיה מחוטאת, גדולה מספיק ורצוי גם עדינה וריחנית.

את כל הבגדים, אגב, יש לכבס בטרם השימוש הראשוני. כיום נמכרות אבקות כביסה עדינות לפעוטות, וגם אנחנו רכשנו אחת. אולם שמנו לב שאנחנו צריכים להמתין זמן רב מדי עד שמכונת הכביסה תהיה מלאה בבגדי תינוק, ולכן כיבסנו את הבגדים שלו יחד עם שלנו באבקת כביסה רגילה. ברוך השם, לא נגרם שום נזק וכל כוחותינו שבו בשלום.

יחצ
בגדי תינוקות של המותג ''לייף''. יחצ
כלי מיטה

שמיכה: מן הסתם תקבלו שלל שמיכות כמתנות מחברים, אבל את השמיכה הראשונה כנראה תרכשו בעצמכם, בהתאם לעונה. סדין: העריסה (ר' סעיף עריסה) תשמש אתכם לשלושה חודשים בלבד, לכן הסדינים המתאימים לה מיותרים לאחר תקופה זו. אין צורך לרכוש יותר משלושה סדינים. רוב המזרנים, אגב, כבר מצופים בשעוונית, לכן אין צורך לרכוש מוצר זה בנוסף.

מגן ראש: למרות המחשבה להגן על ראשו של התינוק, מחקר שפורסם לאחרונה מרמז שמגיני הראש עלולים להיות סיבה נוספת לתופעה הקרויה מוות בעריסה. החשש הוא שהתינוקות יסתובבו, בשלב זה או אחר, פיהם ייצמד למגן הראש והם ייחנקו מחוסר חמצן חופשי. ברגע שקראנו את המחקר, הסרנו את מגיני הראש שהיו מחוברים למיטה. אגב, בחודשיים הראשונים הפעוט לא מש ממקומו, ולכן המגינים מיותרים בכל מקרה.

שאטרסטוק
המתנה האולטימטיבית. שמיכה. שאטרסטוק
פח לחיתולים

מאסט! קצב החלפת החיתולים גבוה, ומהר מאוד תמצאו את הפח עמוס ומסריח משיירים לא נעימים (אומרים שקקי של תינוקות לא מסריח? ובכן, זה נכון לשבועיים הראשונים בלבד‭.(‬

הפח חייב להיות:

• גדול מספיק, כדי שלא תצטרכו לרוקנו פעמיים ביום.

• אטום, כדי שהריחות לא יתפשטו בחלל החדר.

• בעל רגלית לפתיחתו, כדי שלא תצטרכו להתכופף כדי לפתוח אותו. 

• בעל יכולת לשים בו שקיות  של סופר, כדי שתוכלו לרוקנו בקלות ובמהירות.

כיס טיטולים

מוצר מיותר למדי, אלא אם כן אין לכם שידה בעלת מגירות.

מגש טיפולים

מיותר גם כן. המספריים לגזיזת ציפורניים, משחת הפסטה, מד החום ושאר המוצרים הנלווים יכולים, ורצוי שיהיו, בתוך אחת ממגירות השידה.

בגיליון הבא של "להיות הורים":
אילו בקבוקים כדאי לרכוש? איזה מוצץ הכי טוב? האם כבר כדאי לרכוש צעצועים? איזה מנשא נוח יותר? מה עם בייבי סנס? וטרמפולינות? ואילו מתנות כדאי שתבקשו מכל האורחים שמגיעים?

על אלו מוצרים אתם לא מוותרים? שתפו אותנו

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים