כשחם שם בחוץ: תזונה נכונה בהריון
כשחם בחוץ, ההריון שלכן הופך להיות קשה יותר, ולעתים בלתי נסבל. תזונה נכונה יכולה להקל את המצב

חמש-שש מנות ירק ביום מוסיפות חומצה פולית חיונית. שאטרסטוק
מה לשתות? שתיית מים בהריון חיונית לחילוף מי השפיר ולהפחתת צירים מוקדמים. נשים שהמים גורמים להן בחילה יכולות לשתות משקאות חלופיים לא ממותקים (כוס משקה ממותק מכילה כארבע כפיות סוכר). רצוי להפחית את צריכת המשקאות הדיאטטיים ולהעדיף ממתיק טבעי נטול סוכר כמו מיצוי מצמח הסטיביה, שמתוק פי 300 מסוכר וללא קלוריות.
מחקרים קובעים כי שתיית שתי כוסות קפה ביום אינה פוגעת בעובר.
מה לאכול?
בשר: מנה בשרית ביום מספקת את מנת הברזל הנחוצה לעובר. מחסור בברזל עלול לגרום לעייפות, כאבי ראש, סחרחורת ואף לעילפון. יש לבצע בדיקת דם מדי חודשיים לאיתור מחסור בברזל. תוספת ברזל, חיונית בזמן ההריון ולאחר הלידה. ברזל מצוי בקטניות, חומוס, ביצים ועוד.
ירקות ופירות: חמש-שש מנות ירק (ירקות מאודים עדיפים לסובלות מגזים) ושלושה פירות מוסיפים ויטמינים ומינרלים כמו חומצה פולית, שחיונית בשליש הראשון להריון להפחתת הסיכון ביצירת מומים במוח העובר, ולמערכת העצבים. (משרד הבריאות ממליץ לכל אישה בגיל הפריון לצרוך
400 מק"ג חומצה פולית ליום).
פירות וירקות מכילים סיבים תזונתיים, החיוניים לעיכול תקין ובריא ולהפחתת הסיכון לחלות בסוכרת וסרטן במערכת העיכול. הסיבים מצויים בלחם מלא, בקטניות ובדגנים מלאים. מומלץ לצרוך 30 גרם סיבים תזונתיים ביום.
פחמימות מלאות: קיבה מלאה מסייעת בהפחתת עוצמת הבחילות והצרבות. מומלץ לאכול בכל שלוש שעות מזון על בסיס פחמימה מלאה, כמו קרקרים מחיטה מלאה, פירות טריים וג'ינג'ר מסוכר. להקלת הצרבת מומלץ לאכול שקדים, להימנע מאכילה בשעת לילה מאוחרת, לשכב על כרית גבוהה, או להשתמש (באישור רופא) בטבליות לעיסה עם אופי בסיסי.
תיבול: רצוי לתבל בעדינות את המזון, למניעת בחילות, צרבות וצבירת נוזלים בגוף. יש להפחית צריכת מלח ומונסודיום גלוטמאט.