תעשו פרצוף: סנדוויצ'ים בצורות משעשעות

הילדים שלנו, בדיוק כמונו, אוכלים בעיקר עם העיניים. 5 מתכונים לכריכים מפתים בצורות משעשעות שיהפכו את ארוחת העשר למעניינת ומפתיעה

יערה רובינזון | 9/9/2012 9:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחרי חודשיים של ארוחות חמות ונישנושים ביתיים, הילדים שלנו צריכים להתרגל מחדש לארוחה בקופסה. אז איך נהפוך את השינוי לקל יותר לעיכול עבור הילדים? איך נגרום להם לחבב את הסנדוויץ' הקבוע של הפסקת עשר?

חשוב לזכור, שילדים (כמו גם מבוגרים) עלולים לשפוט את הסנדוויץ' לא רק לפי מה שבתוכו אלא לפי צורתו. כריכים בצורת כוכבים, לבבות, פרצופים מחייכים וחיות, יכולים (אפילו רק בקצת) להקל על הביס בהפסקה.

הנה כמה מתכונים, טיפים והצעות משעשעות להכנת כריך אטרקטיבי ליום לימודים ארוך. שיהיה בתיאבון.
יערה רובינזון
כדורי סנדוויץ' מתוקים. יערה רובינזון
כדורי סנדוויץ' מתוקים

מתכון שחוזר על עצמו בבלוגים יפנים רבים הוא זה של כדורי סנדוויץ' מתוקים, כאשר במקום שוקולד למריחה משתמשים ביוגורט או במעדן חלב. "מעדנים על בסיס חלב תורמים לגוף

פרט לסוכר גם חלבונים וסידן", מסבירה ד"ר מאיה רוזמן. אם הילדים שלכם אוהבים מעדנים, הם בטח ישמחו למצוא אותם בשינוי קל גם בסנדווי'צים שהם לוקחים לבית הספר.

החומרים לארבעה כדורים:

4 פרוסות לחם לבן/שחור או מחיטה מלאה (הכי טוב למתכון הזה הוא להשתמש בלחם לבן)
4 כפיות מעדן חלב בטעם שוקולד או פירות
פרי לקישוט

ההכנה:

1. חותכים החוצה את הקשה של הלחמים.

2. מניחים את הפרוסות על ניילון נצמד.

3. שמים במרכז הפרוסה כפית מעדן.

4. מקווצ'צ'ים בעזרת הניילון הנצמד עד ליצירת כדור.

5. מורידים את הניילון ושמים כל כדור במנג'ט.

6. מקשטים בחתיכת פרי מעל.

פרסום אלמוג
כריך חביתת אנגרי בירדס. פרסום אלמוג
כריך חביתת אנגרי בירדס

השף יניר גרין, השף הראשי של רשת BBB: "ישנם שלושה כללים חשובים בהכנת כריכים לילדים:

בריאות - בדיוק כפי שאנו דוגלים בהכנת המבורגר מבשר איכותי כך גם הורים צריכים להכין כריכים ממרכיבים איכותיים. חבל לוותר על ארוחה בריאה וליפול קורבן למוצרים תעשיתיים.

מרקמים - בכדי שהכריך יפתיע את החיך ויהיה טעים במיוחד, יש לשמור על איזון בשילוב בין מרכיבים בעלי מרקם רך (ממרחים, חביתה, גבינות וכו') למרכיבים בעלי מרקם קראנצ'י (ירקות קשים).

נראות-צבעוניות – סנדוויץ' חייב להראות מגרה, לכן נגיעות של חסה, זיתים, גזר וירקות צבעוניים אחרים יוסיפו חיים לכריכים ויהפכו אותם לאטרקטיביים בהרבה".

החומרים לכריך גדול:

לחמנייה עגולה - חצויה
חביתה
מיונז
זיתים שחורים
גזר
מעט חסה לקישוט

ההכנה:

1. מורחים את הלחמנייה בחמאה/מיונז/גבינה לבנה.

2. מכינים חביתה עגולה וחותכים ממנה זוית (מהשארית נכין את הכרבולת של הדמות).

3. מניחים את החביתה החתוכה על הלחמנייה.

4. מניחים שתי נקודות מיונז כבסיס לעיניים.

5. גבות - מעל המיונז מניחים שתי טבעות זיית שחור חתוכות.

6. כאישונים - נוסיף נקודת זית בתוך המיונז.

7. את המקור נכין ממשולשי גזרים.

8. נקשט במעט חסה.

פרסום אלמוג
כריך פרצוף חביתת ירק ופטריות. פרסום אלמוג
כריך פרצוף חביתת ירק ופטריות

השף יניר גרין, השף הראשי של רשת BBB: "פלחי עגבניות עשויים להיות רעננים ויפים בזמן ההכנה, אך לאחר כחצי שעה הם ישנו את מרקמם למשחה וירטיבו את הכריך. לכן, כשהכריך צריך להישמר לאורך זמן, עדיף להשתמש בחצאי עגבניות שרי קטנטנות כמו שעשינו במתכון זה בשילוב עם חביתה".

החומרים לכריך גדול:

לחמניית המבורגר עגולה קלויה קלות
חביתת ירק – ניתן להוסיף לחביתה פטריות ועשבי תיבול טריים על פי טעמו של הילד
מיונז/גבינה/חמאה
ניתן להוסיף מעט ממרח פסטו – למי שאוהב
עלה חסה
חצאי עגבניות שרי

ההכנה:

1. קולים מעט את הלחמנייה בגריל בכדי שתשמור על פריכות.

2. מכינים את חביתת הירק בתוספת מעט מלח.

3. מורחים את הממרח האהוב על הילד.

4. מניחים עלה חסה טרי ומעליו מניחים את החביתה ומעליה מוסיפים את חצאי העגבניות.

5. מקשטים את הכריך בשערות, עיניים, אף וחיוך גדול...

דניאל לילה
כריכוני לבבות מלפפון וגבינה. דניאל לילה
כריכוני לבבות מלפפונים וגבינות

השפית ליאורה קרן: "אפשר להפוך את הכריך למשחק נחמד, פשוט וקל למי שרוצה להשקיע ולהראות תשומת לב. כשרק מצאתי את החותכנים האלה בכל הגדלים, חתכתי כל מה שמצאתי במקרר: פרוסות פלפלים אדומות, נקניקים, גבינות ואפילו פרוסות גזר.

אפשר להכין אפילו טוסטים משני לבבות לחם וגבינה צהובה. כדאי גם להיעזר בילדים ולתת להם לפתח את הרעיון".

החומרים ל- 24 כריכונים קטנים:

16 פרוסות דקות של לחם לבן
150 גרם גבינה לבנה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות שמיר קצוץ
1/4 כפית שום כתוש או אבקת שום
מלפפון אחד פרוס ל 24 פרוסות
3 פרוסות גבינה צהובה פיקנטית או "טוסטי".
3 חותכנים בצורת לב בשלושה גדלים שונים, במידות אורך: 3 ס"מ, 1/2 2 ס"מ, 1/2 1 ס"מ.

ההכנה:

1. מערבבים את הגבינה הלבנה עם מלח, פלפל ושום.
2. בעזרת החותכן הגדול, קורצים מכל פרוסה 3 לבבות.
3. מורחים פני כל לב ואת צדדיו בממרח הגבינה.
4. טובלים את הצדדים המרוחים בגבינה בשמיר קצוץ מכל הצדדים.
5. עם החותכן השני בגודלו, קורצים לבבות מפרוסות המלפפון. לב אחד מכל פרוסה.
6. בעזרת החותכן הקטנטן קורצים לבבות קטנטנים מפרוסות הגבינה.
7. על הלב הגדול המרוח בגבינה, מניחים את "לב המלפפון" ועליו את "לב הגבינה".
8. סוגרים עם לבבות לחם ריקים.

המתכון מתוך הספר "במנות קטנות".

יערה רובינזון
כריך בצורת הלורקס. יערה רובינזון
כריך גבינה צהובה וגזר בצורת הלורקס

ד"ר מאיה רוזמן: "ארוחת עשר בריאה צריכה להכיל חלבונים כמו גבינות ובעיקר גבינה צהובה כי יש בה כמות עצומה של סידן שחשובה מאוד לבניית העצמות. בנוסף, כדאי לשדרג את הארוחה עם ירקות כמו גזר שמוסיפים ויטמינים חיוניים לילד".

החומרים לכריך אחד:

שתי פרוסות לחם לבחירתכם
גבינת שמנת קלה למריחה
פרוסת גבינה צהובה
גזר
מלפפון

ההכנה:

1. חותכים את פרוסות הלחם בצורת עיגול.

2. שמים מעט גבינת שמנת ומעל מוסיפים גבינה צהובה חתוכה בצורת פפיון עם קצוות עגולים.

3. חותכים שתי פרוסות מלפפון כעיניים.

4. פורסים גזר למקלות ואת הקצוות חותכים לשלושה עיגולים שישמשו כעיניים.

5. שמים את כל מרכיבי הפנים על הלחם ו"מדביקים" בעזרת הגבינה.

6. את הכריך ניתן להגיש פתוח, או לסגור עם מעט גבינה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מחשבון הריון

אנא הזיני את תאריך המחזור האחרון שלך:

פייסבוק

מדורים