הצלחה חד פעמית: הסיפור של איציק מזרחי
מסעדנות וחיי לילה עשויים להניב הכנסה יפה, אבל לאיציק מזרחי זה לא הספיק. כשהתוודה לראשונה לתחום הכלים החד פעמיים, הבין כי ההזדמנות לה חיכה הגיעה. עם מפעלים ברחבי הארץ וקשרים עסקיים בנסיכויות המפרץ, הכיוון הוא רק מעלה
"תרבות הטייק-אוויי ואריזות המזון הפכה לנחלת הכלל, וגדלה מיום ליום", נזכר מזרחי" וגיליתי נתון מדהים: אני משלם יותר על שקיות זבל ועל אריזות מאשר על מוצרי מזון וחומרי גלם. האסימון נפל. ידעתי שזה התחום שאני רוצה להיכנס אליו. אחותי נאווה ואני לקחנו נכס ישן של המשפחה בדרום תל-אביב, והחלטנו שמכאן נתחיל". הכיוון היה ברור: כלים חד-פעמיים.
תחום הכלים החד פעמיים רחוק מלהיחשב כעיסוק "סקסי" או זוהר, אך לדברי מזרחי, מדובר בשוק ענק. "בניגוד למה שחושבים, צריכת כלים החד-פעמיים לא מסתכמת ביום העצמאות ובפיקניקים. הצריכה העולמית לתעשיית המזון עומדת על 438 מיליארד יחידות בשנה. גודל התחום הוא בלתי נתפס. גם בענף הרפואה משתמשים במוצרים חד-פעמיים כמו כפפות לטקס וכלים לדגימות שתן".
מזרחי ואחותו התמקמו בדרום תל אביב, נרשמו כחברת "מיטב", והחלו בנסיונות ייצור וייבוא כלים חד פעמיים. בשלב ראשון סגרו שת"פ עם חברה בשם פוליביד. "פוליביד הייתה נציגות של חברת "פולאר קאפ" בארץ, בבעלות קיבוץ משמר הנגב. אחותי ואני התחלנו לשווק את מוצרי החברה". לאחרונה אף רכשה מיטב את קווי היצור שלהם ליצור חד פעמי, "סוג של סגירת מעגל", לדברי מזרחי.

איציק מזרחי. השקית עולה יותר מהתכולה.
.
גם במפרץ הפרסי
עם הזמן הגדילה החברה את סל המוצרים, ופתחה חדר תצוגה שהפך מאוחר יותר לחנות הראשונה של האחים. ב-2005 ביצעו מזרחי ואחותו רכישה הראשונה - בית עסק באזור התעשייה של אזור, שאחרי שיפוץ הפך למפעל הראשון של החברה, ואפשר להגדיל את מגוון המוצרים.
העסק המשיך להתפתח. עוד לקוחות, עוד מוצרים. ב-2007 פתחה מיטב סניף נוסף בפרדס
כץ, וב-2008 יצרה קשר עם מפעלים בתחום מנסיכויות המפרץ הפרסי. "את המפגשים קיימנו באירופה ויצרנו קשר עסקי", מספר מזרחי, "הבעיות הפוליטיות לא היוו מכשול. קשר מיוחד נוצר עם מפעל בבחריין ונדהמנו לגלות שמנהלות אותו נשים. באותה שנה קיבלנו גם את הנציגות בארץ של חברת SABERT מבלגיה המתמחה בכלים מעוצבים במיוחד".
איציק זיהה את ענף הכלים החד פעמיים כהזדמנות חד פעמית. מכירים עוד יזמים כאלו? שתפו!
עוברים לירוק
בסוף 2008 קיבלו מזרחי ושותפו דני שטמלר החלטה אסטרטגית: לחפש פתרונות למוצרים מתכלים וידידותיים לסביבה. השניים הצטרפו להמהפכה הירוקה בענף שתמכה גם בהשקפתם האישית, וחתמו על הסכם עם חברת EATWAER מהונג קונג המייצרת כלים חד-פעמיים מבמבוק.

כלים חד פעמיים מתכלים יחצ
ומה הלאה? "בזכות ההצלחה של המוצרים בישראל לאחרונה אנו בוחנים את האפשרות לרכוש את חומר הגלם בחו"ל וליצר את המוצר בארץ. הבמבוק מדהים בתכונותיו משאב המתחדש הוא גדל בזנים מסויימים עד מטר ביום, בעל חוזק מכני מדהים ומאפשר אפילו אפייה", מציין מזרחי.