גדלה לה בשנה
על פי הספרות הרפואית, אחוז ניכר בקרב הגברים שחצו את גיל 50 סובל מהפרעות טיפוסיות הקשורות להגדלה של הערמונית. מה עושים? ד"ר אנדריי נאדו, אורולוג בכיר, עונה
מה הסימפטומים של ערמונית מוגדלת?
"ערמונית מוגדלת יכולה להתבטא בזרם שתן ירוד או טפטופי, בתחושת חוסר התרוקנות, ובקושי להתחיל בהטלת השתן. מנגד היא יכולה להתבטא דווקא בתכיפות בהטלת השתן".
האם ערמונית מוגדלת מחייבת טיפול?
"לא. הגדלת הערמונית היא תהליך טבעי של התבגרות הגוף. ההחלטה על טיפול מתבססת על חומרת הסימפטומים ועל מידת הפגיעה באיכות החיים של המטופל. כשהסימפטומים מינימליים בלבד, אין כל צורך בטיפול. במקרים
כאלה עדיף להיבדק פעם בשנה אצל אורולוג. עם זאת, אנשים הסובלים מהפרעות קלות יכולים ליהנות ממגוון רחב של טיפולים תרופתיים שיכולים להביא לשיפור משמעותי, ולדחות את הצורך בניתוח בשנים רבות".
מתי יש צורך בניתוח להסרת ערמונית?
"מקרים של אגירת שתן, פגיעה בתפקוד הכליה, זיהומים חוזרים או אבנים בשלפוחית מצדיקים התערבות ניתוחית. אבל גם במקרים קלים יותר לעתים מומלץ לנתח. אם גבר מגיע למצבים שבהם הוא קם מספר פעמים בלילה או נמנע מהליכה לקולנוע, בשל חשש שיצטרך לקום באמצע, התופעות האלו עשויות להשפיע על ההחלטה לנתח".
כיצד מתבצע הניתוח?
"הניתוח הקלאסי להסרת ערמונית מוגדלת הוא ניתוח ללא פתיחת בטן, שנעשה דרך השופכה באמצעות אנרגיה חשמלית. לאחרונה מוחלפת האנרגיה החשמלית בקרן לייזר (הקרוי "לייזר ירוק" בשל צבעו המיוחד) שמספקת תוצאות דומות: יותר מ-90 אחוז מהמקרים מביאים לשיפור משמעותי בכל הסימפטומים הבעייתיים, לטווח של שנים רבות".