סליחה, מה אמרת?
ליקוי שמיעה אינו נכות, אלא בעיה שניתן לפתור בדרכים פשוטות יחסית. הכה את המומחה
"ליקוי שמיעה לא צריך להיתפס כנכות, אלא כליקוי שאפשר לפתור אותו בצורה יעילה וקלה יחסית ולא יקרה כל כך", אומר ד"ר צינמון. "יש תחרות גדולה בשוק, והמחירים יורדים. אם מישהו יודע שזו לא רק הבעיה שלו אלא של עשרות אחוזים מהחברים שלו, הבושה קטנה יותר. אחד הדברים שמטרידים אנשים הוא תפיסת עולם של 'אני נכה'. באבחון פשוט של רופא אף-אוזן-גרון ובבדיקת שמיעה של קלינאית תקשורת, אפשר לפתור את זה".
באופן טבעי חלק ניכר מהאנשים בגיל השלישי לוקים בשמיעתם. הדבר הזה מסב הרבה סבל וקוצר רוח מצד הסובבים אותם. הם צריכים לברר כל הזמן מה נאמר, ובארוחות משפחתיות הם לא שומעים מה אומרים, והתקשורת עם הנכדים לקויה. חלק מזה אפשר לשפר באמצעים כמו מכשירי שמיעה.
"שימוש במכשיר שמיעה נחשב בעיני האדם עצמו ואולי גם בקרב החברה, כעדות לנכות", אומר ד"ר צינמון, "מרבית האנשים בגיל הזה יעדיפו לא להשתמש במכשיר שמיעה, כדי לא להיראות כמי שסובל מבעיה. אבל בשנים האחרונות יש יותר קבלה של מכשיר השמיעה כעזר בריאותי ולא כעדות לנכות".
אפשר להמשיך לתקשר
כיצד מתרחשת ירידה בשמיעה?
"עם הגיל באופן די טבעי יש הידלדלות במספרם של התאים העצביים ובאוזן הפנימית. לכן יש ירידה או ליקוי בשמיעה בגיל הזה, בייחוד בתדרים הגבוהים".
איך אפשר לשפר את התקשורת עם לקויי השמיעה?
"יש מספר דרכים לתקשר עם לקויי שמיעה: שפת סימנים ומכשירי שמיעה הנמצאים בתוך האוזן או מחוצה
לה. היום רוב המכשירים הנמכרים נסתרים ומצויים בתוך תעלת האוזן. זה נותן מענה אסתטי".