רק סבתא יודעת: שזיפים לטיפול בדלדול עצם
מחקרים הראו כי לאשכולית אדומה, דובדבן ושזיף מיובש יש יעילות במניעת אוסטאופורוזיס
שזיפים מסייעים במניעת אוסטאופורוזיס, כפי שכבר קבעו מספר מחקרים בעבר. במחקר שנערך בעכברים באוניברסיטה של מדינת אוקלוהומה ופורסם בדצמבר 2006, נמצא כי שזיפים מיובשים מסייעים במניעת אוסטופניה, שהיא שלב קודם לאוסטאופורוזיס הכולל בעיות בצפיפות עצם, כשזו מתפתחת על רקע הפרעות בהורמון האנדרוגן. התברר כי שזיפים מיובשים הופכים את המנגנון המוביל לבריחת סידן ולהתפתחות אוסטאופורוזיס בעכברי המעבדה.
באוניברסיטה זו גם הוכיחו כי מתן שזיפים מיובשים לנשים לאחר גיל המעבר הסובלות מאוסטאופורוזיס היטיב עמן, אם כי השפעת השזיפים הפיזיולוגית עדיין לא הובהרה לאשורה. עדויות נאספות לאחרונה גם על אשכולית אדומה כמועילה במקרה של דלדול עצמות. במחקר שבוצע באוניברסיטת A&M בטקסס, ופורסם בסוף חודש יוני (2008) בכתב העת "נוטרישן", נמצא כי במודל של עכברים סייעה אשכולית אדומה לעכב את ההידרדרות במבנה העצמות המיוחסת לאוסטאופורוזיס.
חוקרים באוניברסיטה זו גם דיווחו בתחילת השנה הנוכחית כי פיתחו גזרים מיוחדים עתירי סידן, שעשויים לתרום סידן לעצמות ולסייע במניעת אוסטאופורוזיס. בימים אלה מפתחים החוקרים את הטכנולוגיה להעשרת הסידן גם לפירות וירקות נוספים. גם דובדבן ופירות יער קיציים אחרים נמצאו מועילים נגד אוסטאופורוזיס, ובכללם אוכמניות, פטל וענבים שחורים. אלה מכילים פלבנואידים שהם חומרים המסייעים לייצוב הקולגן, וחלבון המשמש לרקמת החיבור לעצמות, ובכך תורמים למניעת התפתחות אוסטאופורוזיס.