כבר לא פרה: הבקר הרזה מבלגיה עושה עלייה

בקרוב נוכל לאכול יותר סטייקים מבלי לדאוג לדיאטה. זן חדש של בקר דל שומן מגיע לישראל, ויכיל שבעה אחוזי שומן במקום 35 אחוזים שבבשר בקר רגיל. עם זאת, המחיר לקילוגרם דווקא יעלה

דליה מזורי | 1/4/2009 9:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחרי שהחוקרים הצליחו להפחית את אחוז השומן בחלב, עומד המטבח הישראלי בפני שלב נוסף בתוכנית ההרזיה שלו, עם עלייתו לארץ של זן פרים חדש, שניחן בתכונה מבוקשת מאוד: בשר דל שומן.
אחרי החלב - בשר דל שומן
אחרי החלב - בשר דל שומן Tom Purves , cc-by
 
זן ה"שור בלגי כחול" יובא לארץ מבלגיה, וקיים לפי שעה בארץ רק בקיבוץ נווה אור שבעמק בית שאן. העדר שבקיבוץ מונה 80 פרות ועגלים. אחוז השומן בבשרם עומד על שבעה בלבד במקום 35-30 אחוזי שומן שמכיל בשר בקר רגיל.

הזן המקומי החדש אולי קטן, אך צפוי להתרבות באלפים: השנה יוזרעו ‭7,000‬ מנות מזן הפר הכחול. מי שיזכו להן הן פרות ישראליות, כיוון שמטעמים לוגיסטיים קשה לייבא נקבות מבלגיה. את הפרות המעוברות יילדו בארץ בניתוח קיסרי בלבד, משום שהעגלים הבלגים הם גדולי ממדים.

ההכלאה בין הפר הבלגי לפרת החלב הישראלית, שצבעה שחור-לבן, גורמת לגוון הכחלחל של הפרים הבלגים להשחיר ולעמעם משהו מיופיו הזוהר. עם זאת, ההכלאה מיטיבה עם הבקר, מאחר שמערכת הנשימה של הזן הבלגי המקורי עדינה יותר, וכתוצאה מכך פגיעה יותר לדלקת ריאות. בנוסף, הפרה הישראלית עמידה יותר באקלים המקומי.

מחירו של הבשר דל השומן צפוי להיות יקר יותר: 18 שקל לקילוגרם סיטונאי, לעומת 15 שקל

לבשר רגיל. עם זאת, תנובת החלב של הפרות המוכלאות תהיה רגילה, כך שהחלב יימכר יחד עם חלב פרות ישראליות מן המניין. העגלים הזכרים שייוולדו, לעומת זאת, מיועדים לפיטום ולשחיטה.

בתערוכת החקלאות "אגריטך 2009", שתיערך בחודש מאי במרכז הירידים בתל אביב, יוכלו קניינים להזמין זירמות של הפרים החדשים מחברת "שיאון", שעוסקת בהשבחת העדר הישראלי. המחיר המבוקש, למתעניינים: 10 יורו למנה. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים