אויבי החג האמיתיים: עוגיות קוקוס ובוטנים
קחו את השומן הרב (והרווי) שיש בקוקוס ובבוטנים, הוסיפו לו כמה כפיות של סוכר לבן, וקיבלתם עוגיה תמימה, ששווה בערך 200 קלוריות. אז מה עדיף - בוטנים או קוקוס? קושיה חגיגית

עוגיות קוקוס.
"עוגיות קוקוס הן הגרועות ביותר", מכריזה הדיאטנית הקלינית סטלה חקון, דיאטנית מחוזית של קופת חולים מכבי. "קוקוס אינו ירק ואינו פרי. הוא מלא בשומן רווי שמתנהג בגוף כמו כולסטרול, וגורם לחסימה ועצירות בכלי דם.
מלבד השומן שנמצא באופן בסיסי בקוקוס, בשלב עיבוד העוגיות נהוג להוסיף להן סוכר לבן בכמויות נדיבות. "בכל עוגיה יש לפחות 2-3 כפיות סוכר", מדגישה חקון.
בדיקה בטבלאות הערכים התזונתיים מגלה שבעוגיית קוקוס במשקל של 40 גרם יש 8.5 ג"ר שומן, מתוכם 6 גרם שומן רווי. מבחינת קלוריות, העוגייה התמימה למראה מכילה 185.2 קלוריות. "בעוגיות הפסח, מסת המרכיבים היא בעיקר שומן. לאכול עוגיית קוקוס זה כמו לאכול גוש שומן".
רק בלי הציפוי
הבחירה בעוגיות בוטנים בתור אלטרנטיבה לקוקוס מועילה, אבל גם היא לא מספקת פיתרון אידאלי. מבחינה קלורית, עוגיית בוטנים ועוגיית קוקוס מכילות את אותה כמות הקלוריות.
יחד עם זאת, בעוגיית בוטנים יש כמות כפולה של חלבון בהשוואה לעוגיית הקוקוס - 2.8 גרם לעומת 1.4 גרם, בעוגייה שמשקל 40 גרם. גם מבחינת השומן הרווי, היתרון עומד לטובת הבוטנים: עוגיה בודדה
מכילה 5.5 גרם שומן שמתוכם 1.2 גרם הינו שומן רווי.
מעבר לרשימת הרכיבים המאיימת שמכילות העוגיות הבסיסיות, חקון מזהירה בחריפות מפני הציפוי. "השוקולד שבו מצפים את העוגיות האלה הוא מהסוג הזול הבנוי משומן רווי", היא מדגישה.
בשורה התחתונה, קובעת חקון, אם כבר אוכלים עוגייה, עדיף להמנע מהמצופות ולהעדיף עוגיית בוטנים על פני עוגיית קוקוס.