האותיות הרזות: קרקר לילדים מחיטה מלאה (אסם)

עם יותר מדי שומן ומעט מדי סיבים, לא כדאי לתת לילד קרקר במקום לחם. המדור שמפשפש באותיות הקטנות שעל האריזות

מיכל יעקב-יצחקי | 13/7/2009 9:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"קרקרים שייכים לקבוצת תחליפי הלחם, והרכיב העיקרי בהם הוא קמח חיטה מלאה, אולם הוא למעשה תערובת של קמח לבן בתוספת של נבט וסיבים", אומרת הדיאטנית התורנית איילת וינשטיין, ראש מדור תזונה, המרכז לרפואת ספורט ומחקר ע"ש ריבשטיין, מכון וינגייט.
 
 

"חטיפי הקרקר מתוספים בוויטמינים ובמינרלים, ומכילים כמות נכבדה של סידן ותוספת של ויטמין ‭.D‬

"תכולתם של הסיבים התזונתיים החיוניים לתחושת שובע ולשמירה על בריאות המעי בחטיפים פחותה מהכמות בלחם מחיטה מלאה. כמו כן, כמות השומנים בחטיפים גבוהה בהשוואה לזו שבלחם.

"במוצר חומרי תפיחה שעלולים להגביר הפרעות במערכת העיכול, במיוחד לרגישים. ובנוסף יש גם חומר מעכב חמצון שעלול להחמיר אירועי אלרגיה (בעיקר אסתמה) או קשיי ריכוז.

"והנה טיפ: כדי לשפר את תחושת השובע מומלץ לאכול את החטיפים עם יוגורט או מטבל גבינה.

בשורה התחתונה: "חטיפי הקרקרים יכולים להוות אפשרות סבירה כתחליף לחטיף בכמות מבוקרת, אולם אינם מהווים תחליף ראוי לכריך מלחם מלא".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

האותיות הרזות

הדיאטנית התורנית בוחנת לעומק את האותיות הקטנות שמופיעות על האריזה של מוצרי "בריאות"

לכל הכתבות של האותיות הרזות

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים