ד"ר הצילו: על חששות לדליפת מי שפיר
אני בת 25, ובשבוע ה-33 להיריון הראשון. לאחרונה אני סובלת מרטיבות בתחתונים וחוששת שיש לי דליפת מי שפיר. מה עליי לעשות?

רצוי לנוח. צילום: sxc
"דליפת מי שפיר בשבוע מוקדם של ההיריון יכולה להיות בעייתית ומחייבת מנוחה וטיפול אנטיביוטי כדי למנוע לידה מוקדמת. עם זאת, ברוב המקרים הסיבה העיקרית לרטיבות אינה דליפת מי שפיר, אלא שתן הנובע מבעיית שליטה קלה או הפרשות נרתיקיות.
"אם מדובר ברטיבות חד פעמית שחלפה, הסיכויים הם שאין זו דליפת מי שפיר. במידה שהרטיבות נמשכת כמה ימים מומלץ לבדוק את הנושא.
סכנה לזיהום
"אחד הסיכונים במקרה של ירידת מי שפיר הוא זיהום המוביל לעלייה בחום. במידה שאין לך חום אין צורך להילחץ. כיום קיימות מספר בדיקות לשלילת דליפת מי שפיר, שהראשונה היא בדיקת רופא בהסתכלות ובמקביל אולטרסאונד. בדיקת אולטרסאונד בה כמות מי השפיר תקינה אינה שוללת לחלוטין ירידת מי שפיר ובהנחה שהחשד עדיין קיים ישנן בדיקות נוספות.
"בנוסף, ניתן להחדיר חומר עם צבע למי השפיר ולראות את ירידת
המים. אפשרויות נוספות היא בדיקת הפרשות נרתיקיות באמצעות מיקרוסקופ או ערכת בדיקה לא פולשנית המכילה פדים. הערכה נמצאת בשימוש ברוב חדרי המיון וניתן לרכוש אותה גם באופן עצמאי.
"תוצאה שלילית מרמזת בסבירות גבוהה על אובדן שתן. יש לזכור, כי החשיבות של הבדיקות הללו באה לידי ביטוי כשקיים ספק ולא כשיש ירידת מים חזקה מאד, אז מומלץ לפנות ישירות לחדר לידה ולא למרכז לבריאות האישה".