חשבון נפש: קלוריות בארוחה במסעדה סינית
למטבח האסיאתי יצא שם של בריאות, אך ישנן מנות בעלות ערך קלורי רב. כדאי לדעת ממה להימנע ואיך לחסוך
ארוחה במסעדה סינית: צלוחית ירקות בסגנון חמוץ-מתוק - כ-80 קלוריות, מרק תירס קטן כ-90 קלוריו, אגרול בינוני - 300-250 קלוריות, כף רוטב אדום חמוץ-מתוק - כ-60 קלוריות, חמש כפות אטריות מוקפצות עם ירקות - 200-150 קלוריות, שני כדורי עוף חמוץ-מתוק - כ-350 קלוריות, כוס מיץ אננס - כ-140 קלוריות, בננה מטוגנת (ללא תוספות) - כ-200 קלוריות.
סך כל הארוחה - 1,420-1,320 קלוריות.
כיצד ניתן לחסוך? במסעדות אסיאתיות המנות בדרך כלל גדולות, ולכן מומלץ לחלוק אותן עם עוד מישהו. כמו כן, כדאי להימנע מהמנות המטוגנות בשמן עמוק כמו אגרול, טמפורה וכדורי עוף, ולהזמין במקומן מנת עוף או בקר עם ירקות ואורז מאודה.
גם לרטבים ערך קלורי שאינו זניח, ולכן לא כדאי להגזים בהוספתם. אפילו מנת הירקות שמוגשת בתחילת הארוחה מתובלת לרוב ברוטב חמוץ-מתוק, שמוסיף לא מעט קלוריות למשוואה. ניתן גם
לחסוך את הקלוריות שנמצאות בשתייה המתוקה ולהזמין מים או משקה דיאט, ולבסוף לקנח בסורבה במקום הבננה המטוגנת.
כמות הקלוריות היומית עבור גבר בריא במשקל ממוצע של 70 ק"ג היא כ-2,300 קלוריות , ולגבר שעוסק בפעילות גופנית מתונה כ-2,500 קלוריות. כמות הקלוריות היומית עבור אישה בריאה במשקל ממוצע של 60 ק"ג היא כ-1,800 קלוריות , ולאישה שעוסקת בפעילות גופנית מתונה כ-2,000 קלוריות.
הכותבת היא דיאטנית קלינית, קופת חולים מאוחדת, מחוז מרכז-שרון