שמונה סיבות למה כדאי לאכול בננות

הן מכילות סוג ייחודי של סיבים תזונתיים, מסייעות בוויסות התיאבון וגם יכולות לספק פתרון להנגאובר

מרב מור אופיר | 20/1/2010 11:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
1. הבננה היא מהמקורות הטובים ביותר לצריכת אשלגן, מינרל חיוני בשמירה על לחץ דם תקין, בריאות הלב וחוזק העצמות. בננה אחת מכילה כ-450 מ"ג אשלגן, פי ארבע ממקורות זמינים אחרים כמו דגני בוקר, לחם ועוד. אכילה של שתי בננות ביום תתרום למניעת יתר לחץ דם, הגנה מפני טרשת עורקים ובניית העצמות. מנהל המזון והתרופות האמריקאי, אישר באופן רשמי למגדלי הבננות לייחס להן יתרונות גם בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי.
מקור לאשלגן. בננות
מקור לאשלגן. בננות צילום: רויטרס

2. הבננות הן מזון דל בנתרן, ומכילות מ"ג אחד ליחידה. חלק ניכר ממקורות האנרגיה בתפריט היומי, כמו דגני בוקר, קרקרים ולחם מכילים מאות מ"ג של נתרן. הפחתה בצריכתו חשובה במניעת יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם ואיבוד סידן מהעצם.

3. בננות מכילות סוג ייחודי של סיבים תזונתיים, התורמים לבריאות מערכת העיכול. הסיבים הפרוביוטיים מספקים מזון לחיידקים היעילים, שמרסנים את אלה מחוללי המחלות. הדבר מסייע במניעת שלשולים כתוצאה מזיהום במעי, ערעור של מערכת החיסון, הגנה מפני סרטן המעי הגס ועוד. הסיבים הפרוביוטיים תורמים גם להגברת ספיגת מינרלים מהמעי, להפחתת ספיגת כולסטרול ולאיזון
רמות סוכר.

4. מחקר שפורסם לאחרונה, עקב
במשך 13 שנים אחר 61 אלף נשים בגילאי 76-40. הממצאים הראו שירקות ופירות שלמים, ובעיקר בננות, מסייעים בהגנה מפני סרטן הכליה. נמצא שככל שהנשים צרכו יותר ירקות ופירות, כך פחת הסיכון שלהם לחלות במחלה. בננות שנצרכו בכמות של ארבע עד שש יחידות בשבוע, הפחיתו את הסיכון לסרטן הכליה בכמחצית באנשים שצרכו פרי זה.

5. מחקרים אחרים הראו כי אכילת לפחות שלוש מנות פרי ביום, עשויה להפחית את הסיכון להתנוונות מאקולרית תלוית גיל, הסיבה העיקרית לפגיעה בראייה בגיל המבוגר.

6. בבננות מצויים חומרים המסייעים בהפעלת התאים שמרכיבים את דופן הקיבה, כך שייצרו מחסום רירי המגן מפני חומציות. תרכובות אחרות בבננות, הנקראות מעכבי פרוטאזות, מסייעות בהשמדת חיידקים בקיבה הגורמים לכיבים.

7. תכולת האשלגן הגבוהה של הבננות תורמת לשיפור המצב הבריאותי לאחר שתייה מרובה של אלכוהול, ומסייעת במניעת תחושת חמרמורת (הנגאובר).

8. בננה מכילה טריפטופן, חומצה אמינית ההופכת לסרוטונין, מרכיב פעיל במערכת העצבים. בין תפקידיו הנוספים, וויסות השינה והתיאבון וסיוע ביצירת תחושת רוגע. לכן בננה מומלצת עם הופעת תחושת רעב קלה במהלך היום.

הכותבת היא תזונאית קלינית M.Sc ויועצת למועצת הצמחים
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים