ד"ר הצילו: טיפול הורמונלי ותסמונת קלמן

האם ישנם סיכונים בטיפולים הורמונליים לגבר בשנות ה- 30 לחייו שעובר אותם בפעם ה-3 וסובל מתסמונת קלמן?

אבי יופה | 24/1/2010 11:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחרי שני הריונות מוצלחים בסיוע טיפול הורמונלי, אני ובן זוגי - שסובל מתסמונת קלמן - מתלבטים באיזה טיפול לבחור כדי ללדת שוב. האם ישנם סיכונים בטיפולים הורמונליים לגבר שעובר אותם בפעם השלישית, בשנות ה-30 לחייו?
לא לדאוג מהטיפול ההורמונלי
לא לדאוג מהטיפול ההורמונלי צילום: forwardcom, sxc
 
ד"ר אבי לייטמן, מנהל המרכז לבריאות האישה של שירותי בריאות כללית, עכו: "קלמן היא תסמונת נדירה, שמאופיינת בעצירת ההתפתחות המינית או עיכובה, במקביל לפגיעה בחוש הריח. הסיבה להיווצרות התסמונת היא פגם גנטי באחד או יותר מהגנים החיוניים לתפקוד תקין של המערכת ההורמונלית במוח.

"מערכת זאת אחראית לייצור והפרשת הורמונים כמו FSH ו-LH, ששולטים על תהליך הביוץ באישה וייצור הזרע בגבר. כשמדובר באישה הסובלת מתסמונת קלמן, היא תגיע לרוב לבדיקה בעקבות אי הופעת המחזור בגיל ההתבגרות ועיכוב בסימני ההתפתחות המינית. בגברים המצב יבוא לידי ביטוי בליקויים בתפקוד המיני ובחוסר ייצור זרע.

"בבדיקות דם ניתן יהיה להבחין ברמות נמוכות מאוד של ההורמונים
FSH ו-LH ושל טסטוסטרון. מאחר שהפגיעה בפוריות נובעת מחוסר ב-FSH וב-LH, הטיפול המתאים הוא מתן זריקות הורמונים. מטופל חייב לקבל זריקות בפרק זמן של כל ארבעה עד שישה חודשים, כדי לאפשר ייצור זרע.

"לעתים טיפול זה מספיק כדי לאפשר היריון בצורה טבעית, אבל ישנם מקרים שבהם איכות הזרע לאחר הטיפול לא מספקת, ויש צורך בטיפולי הפריה. שימו לב שכשמושג היריון יש סכנה של העברת הפגם הגנטי אל הדור הבא, ולכן חשוב להורים לעבור ייעוץ גנטי ולקבל את כל המידע בנושא עוד לפני ההיריון.

"אין צורך לדאוג מסכנות או סיבוכים של הטיפול. אף שהטיפול נמשך חודשים רבים, לא ידוע בספרות המקצועית על סיכונים אפשריים להתפתחות מחלות בגברים שקיבלו טיפולים אלה".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ד''ר הצילו

מדי שבוע עונה מומחה לבריאות על שאלות חשובות שעומדות על סדר היום

לכל הכתבות של ד''ר הצילו

עוד ב''ד''ר הצילו''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים