ד"ר הצילו: מה עושים כשכפות הידיים נרדמות

בשנים האחרונות כפות ידיי נרדמות בשינה. האם קיימת בדיקה פרט לאלקטרודות לאיתור הסיבה להירדמות?

אבי יופה | 7/3/2010 13:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בת 50: בשנים האחרונות כפות ידיי נרדמות בשינה. בבדיקה שעברתי חוברו לי אלקטרודות שזעזעו לי את מערכת העצבים. האם קיימת בדיקה נוספת לאיתור הסיבה להירדמות?
הסיבה השכיחה להירדמות כפות הידיים - התעבות רקמות
הסיבה השכיחה להירדמות כפות הידיים - התעבות רקמות צילום: אי-פי-איי

ד"ר אלחנדרו וולובלסקי, מומחה באורתופדיית כף היד של שירותי בריאות כללית, מחוז חיפה:
הירדמות כפות הידיים יכולה לנבוע מכמה סיבות: לחץ על עצב במקום אנטומי בעקבות התעבות רקמות מקומיות או גידול במקום מרוחק יותר; מחלות נוירולוגיות; חסך בוויטמינים; תגובה לטיפול תרופתי ועוד. הסיבה השכיחה היא התעבות רקמות רכות באיזור שורש כף היד.

מדובר בתופעה שמופיעה לרוב בנשים, בדרך כלל אחרי גיל המעבר, ומקורה, כנראה, בשינויים הורמונליים. התופעה שכיחה גם בקרב אנשים שעובדים עם מכשירים רוטטים כמו פטיש אוויר או מקדחה.

בבדיקה גופנית הרופא משער את מקור הבעיה, אך רצוי שיהיה גם תיעוד אובייקטיבי לפני שמחליטים על ניתוח. לשם כך נהוג לבצע בדיקת E.M.G, שמדגימה את ההולכה
העצבית. כשיש לחץ על העצב נפגעת ההולכה, והדבר בא לידי ביטוי בנימול, ירידה בתחושה ועוד.

במקרים כרוניים תופיע גם הפרעה מוטורית משמעותית ביכולת התנועה. במקרה זה, עשויה להתקבל החלטה על התערבות ניתוחית, שבמסגרתה משחררים את הלחץ מתוך התעלה הקרפלית - בתוכה העצב והגידים עוברים מהאמה לכף היד.

במקרים קיצוניים שבהם לא ניתן לבצע E.M.G, ובאנשים עם קוצב לב, ייתכן ניתוח על סמך בדיקה קלינית בלבד. במקרים לא חריפים אפשר להקל על התסמינים בסיוע סד מנוחה. פיזיותרפיה תסייע במקרים הקלים, כמו גם זריקה מקומית של סטרואידים ותרופות לשיכוך כאבים. אם מדובר בבעיה שנובעת מהעיסוק המקצועי, ייתכן שכדאי להמליץ על שינוי במקום העבודה למניעת המשך הלחץ והחמרת המצב.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ד''ר הצילו

מדי שבוע עונה מומחה לבריאות על שאלות חשובות שעומדות על סדר היום

לכל הכתבות של ד''ר הצילו

עוד ב''ד''ר הצילו''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים