ד"ר הצילו: טיפול באצבע עקומה ברגל
אמי סובלת מאצבע עקומה בכף הרגל. מהן החלופות שעומדות בפניה פרט לאפשרות של כריתה?

אצבע עקומה בכף הרגל - תופעה נפוצה למדי צילום המחשה: sxc
ד"ר יחזקאל טיטיון, מומחה לכף הרגל במרכז הרפואי רבין ובמרכז הרפואי נ.א.ר.א:
"מדובר בתופעה נפוצה למדי. אי אפשר לדעת מה הבעיה המדויקת, אבל נראה שמדובר בהלוקס ולגוס או בבוהן פטישית. בהלוקס ולגוס הבוהן סוטה הצדה ויוצרת בלט עצם בצד הפנימי של כף הרגל. במקרים אלו, הבוהן הגדולה בכף הרגל יוצרת לחץ מתמיד על האצבע השכנה ודוחקת אותה עד לכדי מצב שהיא עולה עליה.
"מעבר לפגם האסתטי, הבעיה העיקרית היא שהבליטה הגרמית נלחצת ומשתפשפת כנגד הנעל עד לכדי כאב, אי נוחות בהליכה והתקפים חוזרים של דלקת שמורגשת גם במנוחה. הגורמים להלוקס ולגוס כוללים נטייה משפחתית או עיוות מולד, מחלות פרקים ושריר כמו שיתוק מוחין, טראומה, נעילת נעליים צרות ועומס יתר על כף הרגל.
"כשטיפול שמרני לא מסייע,
אפשר להציע טיפול ניתוחי, שמטרתו יישור הבוהן, הורדת בליטת העצם ולעתים גם טיפול בבעיות מבניות נוספות בכף הרגל.
"המצב המתואר מתאים למקרה של בוהן פטישית, עיוות בצורה של אחת הבהונות שגורם לכיפוף דרך המפרק האמצעי בבוהן הפגועה. הכיפוף הופך קשיח עם הזמן ולא ניתן יותר ליישר את האצבע. בהדרגה מופיעה מעל המפרק יבלת קרנית בשל השפשוף בנעל, עד כדי פצעים וכאב, שלא מאפשר להשתמש בנעל רגילה, אלא רק בכזו המותאמת אישית או בסנדל.
"טיפול שמרני כולל התאמת נעליים, מדרסים נוגדי כאבים והפרדת בהונות באמצעים מכניים שונים. בדרך כלל אין צורך להגיע למצב קטיעה של בוהן, ולכן להערכתי נוצרה אי הבנה בינך ובין הרופא. אני ממליץ לפנות לבדיקת אורתופד מומחה לבעיות קרסול וכף רגל באיזור מגוריכם".