ד"ר הצילו: איך אפשר לטפל בהזעת יתר?

אני בת 22, סובלת מהזעת יתר בפנים, בכפות הידיים ובבית השחי. לא נוח לי עם המצב. מה אפשר לעשות?

אבי יופה | 1/8/2010 9:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אני בת 22, סובלת מהזעת יתר בפנים, בכפות הידיים ובבית השחי. לא נוח לי עם המצב מבחינה אסתטית, והבעיה גם מגבילה אותי ביומיום. מה אפשר לעשות?
הזעת יתר מוגדרת כמחלה
הזעת יתר מוגדרת כמחלה צילום המחשה: sxc, xannah

ד"ר סרחיו סוסמיליאן, מומחה בכירורגיה ובניתוחים זעיר פולשניים, מנהל המחלקה הכירורגית בבית החולים ביקור חולים:

"הזעת יתר מוגדרת כמחלה, שתסמיניה גורמים לפגיעה באיכות החיים. היא מאופיינת בהפרשה מוגברת של זיעה, ומופיעה לרוב בבית השחי, בכפות הידיים והרגליים ובפנים. שכיחותה דומה בקרב גברים ונשים ונוטה להחמיר לאורך השנים. במקרה שהתופעה מופיעה, רופא ישלול תרופות או מחלות שעלולות לגרום להזעה, ובמידה שיתברר כי הגורם להזעה הוא מחלה, יש לטפל בה.

"אם לבסוף מגלים כי ההזעה לא נובעת ממחלה או מנטילת תרופות, כמו במקרה הנוכחי, יש לטפל בהזעה עצמה. במקרה כזה ייתכנו טיפולים שונים: הזרקת בוטוקס לנטרול המנגנון העצבי המפעיל את בלוטות הזיעה, ואיונטופורזיס
- טיפול שמטרתו לפגוע בבלוטות הזיעה ולהאט את פעילותן.

"טיפולים נותנים מענה זמני בלבד לבעיה, ובנוסף אינם כלולים בסל הבריאות ועלותם גבוהה באופן יחסי. אחד הפתרונות המקובלים לטיפול בבעיה הוא ניתוח, המונע את עצבוב בלוטת הזיעה. זהו ניתוח זעיר פולשני, שמבוצע בהרדמה מלאה ואורך כחצי שעה. המטופלים משתחררים חזרה לביתם עוד באותו היום. אחוזי ההצלחה בריפוי הזעת יתר בידיים לאחר ניתוח הם 99% ובבתי השחי 75%. זהו הטיפול היחיד שכלול בסל הבריאות.

"המלצתי היא לפנות להתייעצות ובירור מקיף אצל רופא המשפחה ולקבל החלטה אם את מעוניינת בטיפול ניתוחי. במידה שבחרת בטיפול שאינו ניתוחי, פני למרפאות פרטיות העוסקות בכך. אם בחרת בטיפול ניתוחי, פני לכירורג מומחה בתחום".
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ד''ר הצילו

מדי שבוע עונה מומחה לבריאות על שאלות חשובות שעומדות על סדר היום

לכל הכתבות של ד''ר הצילו

עוד ב''ד''ר הצילו''

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים