ד"ר הצילו: האם גלולה אחת עדיפה על אחרת?
לבתי בת ה-17 יש חבר. לאחרונה עלתה האפשרות של שימוש בגלולות. האם כל הגלולות דומות בהרכבן?

גלולות למניעת הריון צילום המחשה: ראובן קסטרו
ד"ר בני שכטר, מומחה ברפואת נשים ומיילדות, בית החולים מאיר, שירותי בריאות כללית ומכבי שירותי בריאות:
"גלולות למניעת היריון מסייעות במניעת הריון בשיעור של 99%, הרבה יותר מקונדומים. פרט לכך, גלולות מקלות על כאבי מחזור, מסייעות בהסדרת המחזור, מפחיתות את הדימום בזמן המחזור ויכולות לסייע להפחתת אקנה ושיעור יתר.
"נטילת הגלולות לא פוגעת בפוריות בעתיד, והן בטוחות לשימוש כל עוד לא קיימת היסטוריה משפחתית של אירועי לב, אירועים מוחיים, קרישי דם בגפיים או תסחיפי ריאות. בכל מקרה, מומלץ להיבדק על ידי רופא נשים לפני תחילת השימוש.
"רוב הגלולות מכילות שני סוגים של הורמונים, אסטרוגן ופרוגסטרון, וההבדלים ביניהן הם במינון האסטרוגן
ובסוג הפרוגסטרון. המטרה העיקרית של ההורמונים היא מניעת ביוץ. כמו כן, בחירת הגלולה הנכונה היא בהתאם לסיבה שבגינה הוחלט להשתמש בה: מניעת הריון, אקנה, שיעור יתר או הפחתת דימומים.
"נטילת גלולות עלולה להוביל לתופעות לוואי כמו בחילות, כאבי ראש, יובש נרתיקי, ירידה בחשק המיני, מצבי רוח, גודש ורגישות בחזה. תופעות לוואי אלו חולפות ברובן עם הזמן. גלולות מהדור החדש מכילות רמה הורמונלית נמוכה יותר מבעבר ולכן מלוות בפחות תופעות לוואי.
"במידה שתופעות הלוואי אינן חולפות, מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. למתבגרות ולנשים צעירות ההמלצה היא להתחיל בנטילת גלולות עם מינון הורמונלי נמוך ביותר, כגון מינס, המכילה 15 מק"ג של אסטרוגן".