המופע של אהרוני

מתוך התפשרות או עייפות לוהק ישראל אהרוני לתוכנית הבישול היומית שכבר הפכה לוותיקה בערוץ 10. כיום, בגלל מצוקת חומרים, מדובר בפס ייצור משמים וחוזר על עצמו

אלון הדר | 5/8/2009 8:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
זה היה אמור להיות בית הספר האבוד לבישול, חלום רטוב שטבע בשגרת היומיום, המיקרו והפיצה מקפיצה. ישראל אהרוני, מגדולי השפים שצמחו כאן, לוהק לתוכנית בישול יומית בשעה הכי נוחה שיש - 18:00. בלי טרקים מגוחכים במזנוני קרואטיה או שירת היחיד על שחלות עגבנייה. נטו אוכל.
ישראל אהרוני
ישראל אהרוני צילום: יוסי צבקר

זה אמור היה להיות מופע. צירוף מקרים כזה קורה פעם בדור. ערוץ 10, אולי בגלל מצוקת מילוי המשבצות היומיומית, שם את כל המחבתות בידיו של אהרוני - הלונדון והקירשנבאום של הטריאקי. ההפקה הציבה רף גבוה: אירוח צמרת השפים של ישראל, דיבורים על מזון גורמה. יופי של הצהרת כוונות: חלאס ממתכוני שקשוקה וסופריטו, תנו לנו בכמהין.

עונה שלמה הוזמנה לממיר עוד לפני הביס הראשון. מגיע לו, למלך סיאם. האיש שלימד אותנו מה זה עוף בליצ'י ופואה גרה, אמור לעזור לצמצם את הפער. ישראל 2009 מופצצת במסעדות מעודכנות, ואמא עדיין מכינה קובה לשבת. זה הזמן לשיעורים מתקדמים ביסודות הבישול. איך בונים ציר בשר, למה העגבניות מתפרקות במחבת, ומדוע האינטיאס (שוב) מסריח מהראש.

פתיח התוכנית, א-לה מטריקס, ניסה לרמוז שאהרוני זה העתיד. בפועל, הוא חיזק את הרוח הסטרילית שעטפה את האולפן. לוק של די-ג'יי שברח הרגע מהאומן 17, כיסא בצורת צדפה מרופדת ופרודוקטים לא מלהיבים. מקדם תשוקה-אפס.

גם ההמשך פעל לפי פס ייצור אוטומטי. אהרוני, פעם שד משחת, ניסה לרצות את הצופים ולהטביע אותם ברוטב מתקתק. תפוחי אדמה מקסימים, קציצות נפלאות! במקום להבעיר את האולפן, להרחיב גבולות ידע, להטריף את הקנאים-הוא יצא קרמבו. חמוד, עגול ותעשייתי.

גורמה גורמה, אבל גבולות גזרת המטבח נשארו בקווי הרות סירקיס. תוכנית שהיא אוסף של שלושה-ארבעה מתכונים חסרי חן ומעוף, שלא ממש מרחיבים את מנעד הטעמים הישראלי.

תפריט היום, בסיוע האורחת החצי ייקית-מרוקאית, כלל קציצות תפוחי אדמה (פסטליטוס) ממולאים בכבד קצוץ, קרוקטים מטוגנים של תפוחי אדמה וקעריות בשר טחון מצופה בפירה. בחתונה שלכם.
יצאת קרמבו

לאהרוני יש תיאבון בריא. "תזליפו שמן זית", הוא אומר, ושופך חצי בקבוק. יש לו גם חולשה לגודש טעמים. תוסיפו אפרסק לגספצ'ו. וגם פרוסת לחם. ואיפה העלים? ואולי גרעינים? זה אוכל עם טאץ' בומבסטי, חסר עידון, המלווה בפטפוט טריוויאלי ולא בדיון עמוק ומרתק על אוכל, כמו שאהרוני (השף הגדול) יכול

לספק. חומוס-צ'יפס-סלט.

אולי זו פסיכוזה אישית, אבל תוכנית בישול אמורה לגרום לבטן לקרקר, לגשת למסך ולנגוס בתבשיל הקארי החד-פעמי, לצרוח על הגאון המרקד מאיפה שלף את המתכון של הדים סאם סרטנים בג'ינגר. אצל אהרוני יש שובע עם ארומה של מועקה. זו ארוחה משפחתית בעידן הפלזמה.

אהרוני ואני, ערוץ 10

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים