אחלה ג'אבר: על "פותחים שולחן עם פותנה"
פותנה ג'אבר, פליטת "האח הגדול" הכי וואלה אישי, נכנסת שוב למטבח בתוכנית הבישול "פותחים שולחן עם פותנה". בפרק הפתיחה היא בעיקר קשקשה על תוכנית הריאליטי שעשתה אותה, ועדיין – מאמינים שיהיה פה טעים
''פותחים שולחן עם פותנה'', רביעי, 19:00, ערוץ האוכל

נא להתענג בהתאם: פותנה ג'אבר מבשלת ארוחת מלכים
עוד בימי "האח הגדול", כשפותנה השתלטה על הכיריים ובישלה שם אורז כאילו אין אביב סביון בעולם, כולם רחשו וגעשו שהגברת צריכה לקבל תוכנית בישול. בדרך כלל כשמכתירים דברים כאלו זה לא קורה בסוף, אבל הפעם – הפתעה.
רק כמה חודשים אחרי, וכבר פותנה משיקה תוכנית בישול אישית, "פותחים שולחים עם פותנה". זה אמנם בערוץ די נידח, ערוץ האוכל (ועל הסיווג של התוכנית הזו אצלנו כ"תוכנית מגירה"), אבל עדיין מדובר בתוכנית אישית. ריספקט.
בכלל, צריך לתת פה צל"ש לערוץ האוכל, שמנפק תוכניות ראויות בהחלט בתקציב של חמישה שקלים וחצי. אחרי שרות סירקיס השיקה תוכנית שם, עכשיו נתנו גם לפותנה, מה שמראה על מנעד רחב שכן השתיים שונות זו מזו כגפילטע פיש ממנת חומוס.
התקציב אמנם נמוך, והתוכניות מפוצצות בתוכן שיווקי בכמות שעלולה לגרום להרעלת סוכר, אבל עדיין מדובר בעשייה מקורית ומעוררת תיאבון. בתור ערוץ נישה של בשלנים, בינתיים ערוץ האוכל מוכיח ששווה לזפזפ אליו בשביל מנה טעימה.

אח גדול, אח גדול, אח גדול. פותנה ג'אבר
אלירן אביטל
להקפיא את פותנה
מאחר ומדובר בבשלנית ותיקה אבל באישיות טלוויונית די טרייה, ג'אבר גייסה לעזרתה בתוכנית הבכורה ששודרה אמש (רביעי) את התותח הכי חזק שעומד לראשותה – "האח הגדול".
לאורך התוכנית, בה היא אירחה את הזוכה אלירז שדה, פותנה לא הפסיקה לדבר על התוכנית, להזכיר סיפורים, לקשקש על הבית וכו'. האמת, הדיבור על האוכל השתווה, אם לא החוויר, לעומת הדיבור על תוכנית הריאליטי ההיא.
אפשר להבין אותה. קצת מלחיץ בהתחלה וכו'. ועדיין, באנו לפה לאכול ולכן העיסוק המיותר בנוסטלגיה לא ממש תרם. בכלל, רואים שמישהו צריך לפזר על
פותנה קצת בהרט כדי לשחרר אותה. בקטעי הדיבור מול המצלמה היא בעיקר קפואה ומלאכותית, ונראה שהעסק עדיין לא זורם לה.
למרות שהפרק הראשון היה לא להיט, עדיין רואים שיש פה פוטנציאל לבקלאווה. פותנה אוהבת לבשל, זה ניכר, וגם המתכונים שבאמתחתה לא רעים (למרות שבפרק הפתיחה, שוב, לא קיבלנו משהו שלא ראינו בבית).
עם קצת שפשוף, הימור די בטוח שפותנה תשתחל בקלות לנעלי הבשלנית הטלוויזיונית ותפציץ בבישולים מגרים ומעוררי תיאבון. צריך לתת לה עוד קצת זמן על האש, ותוכנית בישול אותנטית ואיכותית נולדה בישראל.