סינגולר: עומר אדם ילד רע. לא, טוב. בגוף של רע
גלעד כהנא מודה שהוא רוצה להיות מפורסם, בני המה מוערכים יתר על המידה, לאיפה הילד עדיין יש את זה, עומר אדם מעלה שאלות ברומו של עולם (אבל לא באמת) וקוב עדיין מעניין. הסינגלים של השבוע
The Walking Man, “To Be Popular”

הוא כן מיוחד בזה שמבין כל הרוצים-להיות-מפורסמים שמשתפים פעולה עם נינט (מתוך גילוי האמת האמנותית שבה והיופי הפנימי והאישיות הכובשת והלב הענק והחברות והמסירות והחריצות והלבביות וכל שאר הדרעק הצבוע הזה), הוא היחיד שמודה ברצונו להיות מפורסם בסינגל רשמי (של פרויקט הסולו שלו, The Walking Man), לצד נינט עצמה, הצווחת בפזמון: "אגרום לך/כם לאכול אותי, אגרום לך/כם להרביץ לי, אגרום לך/כם להרגיש שהכל מגיע לך/כם". זו לא בהכרח גבורה גדולה עבור כהנא, שכן מיצובו המבוסס בתעשייה כאמן איכותי ורבגוני מאפשר לו לחשוף חולשות מבלי לחשוש מאובדן רלוונטיות, אבל כהנא ממילא לא מנסה לצאת גיבור. הוא רק מנסה להיות פופולרי ומנסח את זה לא רע בכלל.

The Walking Man - To Be Popular
עטיפת הסינגל
בני המה, ''האלוהים שלי עייף''

האלוהים של פישוף ואדר, כמו גם מעריציה הרבים של "נושאי המגבעת", מחכה כבר שנים ליצירה שתוכיח למצקצקים שכמותי, אחת ולתמיד, שמה שהיה לא היה רק הייפ מהול בכישרון מסוים, אלא משהו נדיר ומיוחד במינו - אבל בינתיים ההוכחה הזאת לא מגיעה. קשה להגיד, בטח על סמך השיר הזה, שפישוף ואדר הם קול רלוונטי בסצנת הרוק התל אביבית של סוף 2011. "אנטיביוטיקה", "נערות ריינס" והבריין קנדי'ז, למשל, הרבה יותר מעניינים, מקוריים ומרגשים מהם - והרשימה עוד ארוכה. אולי יום אחד המוזה עוד תנחת על פישוף ואדר, והם יחזרו לעניינים בגדול, אבל נכון לעכשיו עדיין לא ניתן לראות, או לשמוע, את זה קורה, כי האלוהים שלהם עייף. שישתה קפה, אחר כך נדבר.
>> רע כהן דווקא אהב את האלבום של בני המה

בני המה - ''האלוהים שלי עייף''
עטיפת הסינגל
איפה הילד, ''אנחנו נהיה בסדר''

גם בזמנו - כלומר בשנות ה-90, ברוקסן - איפה הילד? לא נחשבו לחתרניים או מקוריים בנוף שבו פעלו. להבדיל מ"נושאי המגבעת" המתחכמים, הם אמנם עשו רוק ישראלי סחי, אבל לפחות עשו את זה טוב. גם פה חמי רודנר, אסף שריג ושות' עושים את האופטימיות הזהירה שלהם בזהירות, מבלי להתברבר בסגנונות אקזוטיים ובשירי משוררים, עם הרגליים על הקרקע ותוך שמירה על החיוניות הקבוצתית שאפיינה אותם בעבר ועל רמת לחנים ראויה. אלבום הקאמבק שלהם יהיה טוב. בדוק.

משכנעים. איפה הילד?
צילום: יח''צ
עומר אדם, "ילד טוב בגוף של ילד רע"

גם משנתו של עומר אדם, כמו זו של אפלטון, למשל, דנה בסוגיות הללו, וגם היא, ברוב ענוותה, נמנעת מתשובות גורפות ומדמגוגיה זולה. לשיטתו של אדם, המושגים "טוב" ו"רע" יכולים לחיות יחד, זה לצד זה. להבדיל מה"על-אדם" של ניטשה, לדוגמה, השואף לברוא את המוסר, ה"ילד טוב בגוף של ילד רע" שמציע אדם, שואף להמשיך לעשות חיים מבלי להכיר בקיומו של המושג "מוסר", לדעת מהו פירוש המילה ולחשוב בכיוון של טיפוח אוצר מילים וכבוד לנשים. במילים אחרות, "ילד טוב בגוף של ילד רע רוצה למצוא הלילה בחורה, לבלות איתה עד אור הבוקר ולא לשלם על זה ביוקר". אלוהים ישמור.
קוב, ''אל העולם''


חורפיות מחבקת. קוב
צילום: יוסי ירום
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב