יוצאים לעור: על תערוכת הקעקועים Artatto 2013

עזבו אתכם מאימפרסיוניזם, קוביזם או דאדאיזם. לתערוכת תצלומי כתובות הקעקע במוזיאון רמת גן כל מה שצריך זה ציור על הגוף, סמארטפון וחשבון אינסטגרם

nrg מעריב | 13/3/2013 11:24
תגיות: Artattoo 2013
למרות שמוזיאונים הם כבר מזמן לא רק מסדרונות שקטים ואולמות עם ציורים ופסלים, יש משהו מפתיע באירוע Artattoo 2013, שיתקיים השבוע במוזיאון לאמנות ישראלית ברמת גן. יוצגו שם 100 תצלומים של כתובות קעקע שצולמו על ידי משתמשי אינסטגרם, והמבקרים יוכלו להתרשם מהם ולאמוד אותם )ואם ירצו גם לעבור תחת ידם של המקעקעים, שיתארחו במקום).

התצלומים שיוצגו במוזיאון נשלחו תחילה לקהילה האינטרנטית igersisrael#, והטובות שבהן נבחרו על ידי מנכ"ל ואוצר המוזיאון מאיר אהרונסון, וכן על ידי ראשי הקהילה. "הקעקועים הפכו לחלק בלתי נפרד מהתרבות העכשווית", אומר אהרונסון, "הרעיון לעשות שימוש באינסטגרם הגיע מתוך מודעות לחדשנות התרבותית הנכנסת בצעדי ענק לחיינו ומאפשרת את השילוב בין צילום, אמנות ותרבות. גם באמנות קיים המושג 'אמנות גוף', ותופעת הקעקועים, שיוחסה בעבר רק למלחים ולאנשי שוליים, הפכה מזמן לחלק מטרנד תרבותי רחב יותר".

יואב גלזנר, מיוזמי האירוע: "כיום הקרקע בשלה יותר לתת לאמנות הזו במה נרחבת. הקעקועים עברו מן השוליים למרכז העשייה. כעת, כשהאינסטגרם הפך עבור רבים לכלי מרכזי לביטוי אישי-ויזואלי, החיבור ביניהם הוא בעל עוצמה ייחודית".

מאחר שכתובות קעקע נועדו להישאר על הגוף לנצח, רוב המקועקעים משקיעים מחשבה רבה לפני ההחלטה לבחור בציור, סמל או כתובת. שישה מתוך מאה המקועקעים שתמונותיהם מוצגות בתערוכה מספרים מדוע נכנסו מתחת למחט.

דורין זיתי, 26
"כל אחד מהקעקועים שלי מסמל תקופה בחיים. הקעקוע הזה נוצר בתקופה יחסית טובה בקריירה וגם בחיים האישיים, ורציתי להנציח זאת, אז עיצבתי פרח עם כפתור באמצע, שבכל 'פלח' (שמסמל עלה כותרת) יש משהו אחר: באחד חברבורות, בשני טלאי וכו'. 'פלח' אחד נופל מהפרח, וזה מראה ששום דבר לא מושלם, אך זה כל היופי".

רומה מיחייב, 22
"מטרת הקעקוע היתה לסמל את המלאך כסימן להשגחה עליונה. תפילת המלאך השומר כתובה בלטינית ומביעה את הרצון לשמור עליי מכל משמר. אחד האירועים המשמעותיים מבחינתי היה הפרידה של הוריי, שבעקבותיה האמונה העמוקה שלי במוסד המשפחה נפגמה. אז בחרתי לעשות את הקעקוע בנושא. עשיתי את הקעקוע כדי להזכיר לעצמי איפה לא לטעות, ולכן המשפחה אצלי נמצאת תמיד במקום הראשון. המטרה הסופית שלי היא לקעקע את סיפור חיי".

ירון בן חורין, 44
"הוויזואליות של הקעקועים מאז ומתמיד תפסה את עיניי. אני לא מקועקע אבל אוהב לראות את זה על אחרים. מפחידה אותי המחשבה שזה משהו שלא ניתן להסיר. כשהכרתי את אפליקציית האינסטגרם צילמתי במשך חודשיים רק קעקועים. הציפור על הגב עניינה אותי מאוד: החיבור של מיקום הקעקוע עם האופן שבו הוא מצטלם ועם הסמליות שלו תפס אותי מאוד".

אלינור וולף, 37
"רוב הקעקועים שלי לקוחים מעולמה של 'אליס בארץ הפלאות' מכיוון שהוקסמתי מלואיס קרול ומהפרשנויות שלו על ההיסטוריה. וכך גם עם הקעקוע הזה של הארנב. אני מזדהה עם אליס בהמון מצבים: שאפשר להיות גם קטנה וגם גדולה בחדר, שמה שרואים זה לא בדיוק מה שיש, ועוד".

ניב בן דוד, 19
Live your life" הוא הציור שהאדם המצולם קועקע בו. הקונספט שעומד מאחוריו הוא שצריך לחיות את הרגע. העיפרון ביד מסמל את היצירתיות, והאמן שמחזיק את העיפרון עובד על היצירה כפי שהוא אוהב ובהתאם לתפיסת החיים שלו. הדף הלבן מהווה מבחינתי את ההתחלה החדשה".

מישאל ישראל, 18
בגלל שאני דתי קצת קשה לי עם עניין הקעקוע ובגלל זה אני מצייר על אלה שמבקשים לקבל את הקעקועים שלי. ציירתי על כמה אנשים שביקשו ממני, ואין סיפור מיוחד מאחורי כל קעקוע. אני פשוט חושב על משהו יצירתי ומקורי מספיק. ההשראה נובעת בדרך כלל ממצב הרוח שלי".

התערוכה תיפתח ביום חמישי (14.3) בשעה 19:00, ותהיה פתוחה למבקרים גם בשישי (09:00-13:00) ושבת (09:00-15:00). בערב הפתיחה הכניסה חינם.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

פייסבוק