סבב תערוכות: קודש וחול
תערוכה מקשרת בין אמנות, יהדות ונצרות, דמות וירטואלית רצה לראשות העיר, סביבת הגלריה בדרום תל אביב כמוקד היצירה, יצירות בהשראת "בית המצורעים" ועוד תערוכות שכדאי לכם לראות
100 מטר רדיוסחמישה צלמים מובילים מתארחים בתערוכה "100 מטר רדיוס", המוצגת בגלריה STA בתל אביב. בועז אהרונוביץ, עדי ברנדה, מארק יאשאייב, גל עמירם ותמיר שר יצרו עבודות חדשות המתייחסות למיקומה הגיאוגרפי של הגלריה בדרום תל אביב, כנקודת המרכז של 100 מטר רדיוס סביבה, על הקשריה החברתיים, הפוליטיים, התרבותיים והאסטתיים.

התערוכה, אותה אוצרת שרי גולן סריג, בוחנת מחדש את המושגים 'מרכז' ו'שולייים', ביחס לאיזור משכנה של הגלריה. הצלמים נקטו בטקטיקות שונות של אינטראקציה והתבוננות על האיזור.
תמיר שר התמקד במראות של "טבע פראי", באיזור הגלריה הסובל מהזנחה. עדי ברנדה סרק ארבעה שברי זכוכיות מגג הגלריה, וכך בעיבוד הטכנולוגי של האשפה הוא מעניק משמעות אלגורית ליכולתו של האמן להפוך את המוזנח והשולי לאובקייט מרשים ואסתטי.
בועז אהרונוביץ מציג סדרת דימויים: "I am camera", שצולמו במהלך שיטוט באזור הגלריה עם מצלמת משקפיים המתוכנתת לצלם פריים אחד בשנייה. אהרונוביץ צילם ציורי גרפיטי, מזרק זרוק, וגם שיח פרחים, כמשלב יחדיו את הכיעור והיופי.
גל עמירם התמקדה בצילום חלונות הראווה של החנויות המסחריות באזור שוק העלייה. מארק יאשאייב מתייחס למרכז הרדיוס, שהוא בעצם חלל הגלריה. הוא מפנה מפנה מבט רב משמעות פנימה אל תוך הגלריה והשיקוף של החוץ בתוכה המעיד על הניגוד הקיים בין הגלריה לסביבתה.
התערוכה תינעל ב-30 בנובמבר
[bigpic]
"האיש ההולך" היא תערוכה שניה בסדרת התערוכות של האמנים איתן ברטל ואילן גולדשטיין שסוקרת תהליכים, פעילויות ותוצרים של מעצבים מדור הביניים בישראל. התערוכה מוצגת בימים אלה בגלריה "ויטרינה" בפקולטה לעיצוב (HIT) במכון הטכנולוגי, חולון.
"האיש ההולך" החל את דרכו, בסוף שנות ה-80', כגרפיטי ברחובות תל אביב, והפך לפרוייקט אמנותי עיצובי מחאתי ותקשרותי ונמשך עד 1995. איתן ברטל, מרצה בכיר במכון הטכנולוגי ואילן גולדשטיין, הוגי הרעיון, יצרו אקט מחאה ציבורי בעל קונספט רעיוני חתרני שנתמך בכלים מעולם תרבות ההמונים, האמנות והעיצוב. הם יצרו דמות פיקטיבית – צללית של אדם הולך - והריצו אותה, וירטואלית, לראשות העיר תל אביב.
התערוכה הנוכחית מהווה רטרוספקטיבה לאיש ההולך והיא כוללת אובייקטים של הדמות, כרזות תעמולה, עיתונים, קטלוגים ופעולות מיצג ומיצב שנעשו על ידי היוצרים.
התערוכה תינעל ב-22 בנובמבר
[bigpic]

לראשונה בישראל הושקה השבוע במוזיאון ארצות המקרא בירושלים התערוכה "ספר הספרים" המציגה את התפתחות והתפשטות התנ"ך והברית החדשה על פני 2,000 שנה.
בתערוכה היחודית, לה הוקצה אולם אפלולי במוזיאון שקירותיו מדופנים ביריעות עליהם מודפסים צילומים מהמיצגים בתערוכה, מוצגים יחודיים ונדירים ובהם מגילות מימי בית שני, הנחשבות לעדויות הקדומות ביותר לתנ"ך, כתבי יד מרהיבים מימי הביניים, התנ"ך של הנרי השמיני, תרגום השבעים (תרגום התנ"ך ליוונית מתקופת שלטונו של תלמי במצרים) וספרי תנ"ך מודפסים ובראשם תנ"ך גוטנברג שנחשב לתנ"ך המודפס הראשון.
"עד היום לא נאצרה בישראל, מולדת התנ"ך, תערוכה העוסקת בספר התנ"ך ובקשר בין היהדות לנצרות. המוצגים הנדירים בתערוכה מספרים את סיפור התפתחות הטקסט התנ"כי ממנו צמחה בהמשך הברית החדשה והתפתחות התרבות המערבית והתרבות היהודית" אומרת אמנדה וייס מנכ"לית המוזיאון.
התערוכה, שמרבית המוצגים בה לקוחים מאוסף פרטי של משפחה אמריקנית נוצרית, הוצגה במוזיאון בארה"ב ומירושלים תנדוד לתצוגה בוותיקן.
התערוכה תינעל ב-24 במאי 2014
[bigpic]

בבית הנסן, המוכר לכל ירושלמי כ"בית המצורעים" (לשעבר) בשכונת טלביה בבירה והוסב להיות בית לעיצוב מדיה וטכנולוגיה, מוצגת תערוכה חדשה "קרנטינה", תערוכת וידאו וסאונד קבוצתית של יוצרים ישראלים מהארץ והעולם, שעבודותיהם נוצרו בהשראת סיפורו של המתחם שעד שנת 2000 שימש כבית המצורעים, בו שהו חולים מבודדים מסביבתם.
בין העבודות בתערוכה: עבודת סאונד של ליהיא חן השתולה בתוך תצוגה היסטורית של חפצים וכלים רפואיים, עבודת וידאו של מיכל חלבין המקרינה דימוי מהפנט וקסום של תנועה רפטטיבית ללא משמעות תכליתית. כמו גם עבודות של נלי אגסי, אורי גרשט, גל ויינשטיין, עפרי כנעני, אייל סגל, עינת עריף גלנטי, יאן טיכי, עמית ברלוביץ ולי ינור.
את התערוכה אוצרת נטע גל עצמון, שבילדותה התגוררה בסמוך לבית המצורעים. "מאז ומתמיד המקום סקרן אותי והסעיר את דמיוני. כשנודע לי על סגירת בית החולים והקמת מרכז תרבות ואמנות במקום, היתה זו מבחינתי מבחינתי הזדמנות נפלאה להתייחס לגלגולו הקודם של המבנה ולסיפורם של דיירי הבית. התערוכה היא מחווה לשכנים העלומים והמשונים של ילדותי והיא נוגעת ברבדים העמוקים והעדינים של חוויית הבדידות והנתק הקשים".
התערוכה פתוחה לקהל בימים:
ב', ה' בשעות 16:00-20:00
ד', ו' בשעות 9:00-13:00
בימי שישי מתקיים מפגש וסיור עם אחד האמנים.
לתיאום הגעה יש ליצור קשר: 02-5793702
התערוכה תינעל ב-24 בדצמבר.

שש תערוכות חדשות פותחות את עונת הסתיו במוזיאון פתח תקווה לאמנות. אשכול התערוכות עוסק בשאלה מהי אמנות והיכן עובר הגבול בין אמנות לחיים.
בין התערוכות המרכזיות: "כמיטב יכולותנו" תערוכת יחיד של עינת עמיר (אוצרת נועם סגל), שכוללת סדרת אירועי פרפורמנס בהשתתפות הקהל ומיצב וידאו. בכל פרפורמנס מוזמנים 20 מבקרים להשתתף ולחוות אינטראקציה קבוצתית בליווי מנחה, בתוך החלל המחולק לארבעה מרחבים ביתיים – חדר עבודה, חדר שינה, חדר אוכל, וסלון. ניתן להיכנס לחלל הפרפורמנס רק אם המבקר משתתף במיצג. האמנית מעמתת את הנוכחים עם מצבים המשלבים מציאות ובדיה. (יש להירשם מראש באתר האינטרנט של המוזיאון).
תערוכה נוספת, "פיוצ'ר ליין טורס" של צמד האמנים גיל ומוטי (אוצרת דרורית גור אריה), מהווה מעין מסע תיירותי וירטואלי במרחב הישראלי. במרכז התערוכה קיר תחריטים מתפתל, מדריך קולי ומצגת שקופיות ווידיאו, שמכוונים את המשתתפים כאילו היו בסיור תיירותי, אל מקומות ואנשים הנמצאים בשולי הנוף של המרחב הישראלי. אולם הקשבה מעמיקה למדריך חושפת מציאות יומיומית מורכבת של הרחוב הישראלי עם דמויותיהם של חיילים, עובדים זרים, מטפלים בקשישים, ילדי פלסטינים ועוד.
האמנים משלבים בעבודתם הומור וציניות ומאפשרים הצצה למציאות מורכבת השונה מהמראות הנגלים במבט מהיר של תייר, עובר אורח.
במקביל מוצגות גם: התערוכה הקבוצתית "עיין ערך: שחקן", "1200 ק"ג אדמה" של אריאל רייכמן, "אשמורת אחרונה" של טליה קינן ו"זאת ירושלים, מר פאזולוני" סרטו של אמיר יציב.
התערוכות יוצגו עד 4 בינואר 2014
[bigpic]
