מסעדת הפועלים של שגב: השף יורד אל העם

כבר התרגלנו לרצף חסויות בלתי הגיוני בתוכניות הבישול הישראליות, אך "מסעדת הפועלים של שגב" צופנת בחובה גם פורמט מקורי, רענן ושובר שגרה. שף מוכשר שמבשל למבקרים בשוק הכרמל רסק עגבניות ואורז? מעתה יש דבר כזה

ג'וני דוב | 15/2/2015 8:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בלב ליבו של שוק הכרמל שטוף הצבעים והריחות, פותח השף שגב משה מסעדת פועלים. אל המסעדה מגיעים במהלך היום אנשי השוק - החל מהתיירים שרק הגיחו לטיול במרכז תל אביב, דרך הדיירים שגרים באזור ועד לפועלים עצמם, האנשים העובדים שנהנים מארוחה ביתית באמצע היום.

עוד כותרות ב-nrg:
עשור למותו: אמנים מציירים דודו גבע
קורין אלאל עם טיפים ליוצרים צעירים
תמונות ראשונות מג'יימס בונד החדש
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

"מסעדת הפועלים של שגב", תוכנית הבישול שעוקבת אחר המתרחש במסעדה ועלתה לשידור בסוף השבוע האחרון, היא עולם שבו האוכל מתערבב באווירה ישראלית אותנטית - וכל זה במשבצת ההולמת של שישי לפנות ערב, תוך כדי הבישולים ורגע לפני הארוחה.
 
צילום: אנטולי מיכאלי
מסעדת הפועלים של שגב משה צילום: אנטולי מיכאלי

המסעדה אמנם הוקמה רק לצורך צילומי התוכנית, ועל אף הרעיון המקסים שעומד מאחוריה בינתיים לא תוכלו לשבת בה בין דוכני הירקות בשוק, אך היא מהווה את הבסיס לתוכנית בישול שוברת שגרה בנוף תוכניות הבישול. בתוכניתו החדשה, שגב המוכשר - שכבר מזמן הפך להיות חביב הישראלים לאחר שפתח את הגרסה המוזלת למסעדתו, "שגב אקספרס" - יוצא מהמתחם הנוח של המטבח לכיוון מסעדת השוק, בכדי להוכיח לנו פעם נוספת כי הוא גם אופה, גם יפה, ואפילו יודע להתלוצץ עם סועדיו. לכל הפחות - מנסה.

לצדו של שגב נעימה ומרים, שתי מלצריות מבוגרות וטובות לב, שרוקדות, יושבות עם הסועדים ומדברות בטלפון בקולי קולות מאחורי שגב שמנסה להסביר לצופים כמה כפות שמן לשים בסיר. האווירה הקלילה והעממית אמנם הופכת את "מסעדת הפועלים" לחובבנית ומעט מבולגנת, אך הכל כחלק מפורמט התוכנית שפונה למכנה המשותף העממי-ישראלי, כזה שמודגש בעזרת המתכונים ששגב בוחר להעביר לצופיו, פשוטים, למנות יומיומיות, הכוללות בין היתר רסק עגבניות וגם אורז, אוכל שכל אדם עובד ישמח לקבל בהפסקת הצהריים.

בתוכנית הבישול הזו, האוכל הוא כלל לא המרכז, והפלא ופלא - גם לא רשימת החסויות הבלתי נגמרת שנועדה ליחצ"ן ולפרסם כלי מטבח, סירים, תנורים, סופרים, חברות
שימורים ומטבלים ומה לא. המתכונים הפשוטים לא מעסיקים את שגב, שבקלילות משתדל לזרום עם אווירת ה"שמייח" של ההפקה הלא יומרנית בה הוא מעורב. שגב מקבל פידבקים מהסועדים, מספר בדיחות (לא מאוד מוצלחות, אבל העיקר הכוונה), ומארח במסעדתו הארעית נשים שיושבות עם חברותיהן (שעונות לשמות אורנה, מזל, רוחה וסמדי), גברים שמגיעים לעת ערב לנגן בגיטרה מוזיקה יוונית, ולהקת צעירים שעצרו עם הדרבוקות בדרכם להופעה.

העממיות והאותנטיות של "מסעדת הפועלים של שגב" היא הסממן העיקרי שלה שמבדל אותה משאר התוכניות, כשהיא מדלגת בין המתכונים הפשוטים לאנשים החביבים מהרחוב, בעוד שגב עצמו יוצא לטייל בשוק, מציג עולם עשיר אך שגרתי של אנשים פשוטים שרק רוצים לאכול אוכל טוב. התגובה המיידית לתוכנית החביבה, היא ציניות כנגד תופעת תוכניות הבישול של שישי בערב, אך "מסעדת הפועלים" בסך הכל מנסה ומצליחה להעביר חצי שעה של אוכל ואווירה טובה בגובה העיניים, בדיוק ברגע שבו כל עם ישראל מחפשים בדיוק את זה.

"מסעדת הפועלים של שגב", ערוץ 2, יום ו', 19:10
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק