
אז איפה מתחבא הסושי הכי טעים בת"א?
המטבח היפני מכיל אמנם אין ספור מנות טעימות ועשירות, אך הראשונה שעולה לראש היא סושי. איפה תוכלו למצוא סושי טוב וטרי בתל אביב והסביבה? אנחנו פה כדי לעזור

הסושי נולד בסין העתיקה כאמצעי לשימור דגים באמצעות גלגולם בתוך אורז, חומץ ומלח. עם הזמן נדד הסושי לארץ השמש העולה והפך למנה יפנית מובהקת. לקראת סוף שנות ה-90 הסושי הגיע לישראל והיה חביב בעיקר על ה”בועה התל אביבית”. מאז, ביטויים כמו מאקי, אינסייד-אאוט, ניגירי וטמאקי הפכו להיות שגורים בלקסיקון התל אביבי כאילו יפן הייתה כאן מאז ומעולם. הסושי הפך כה פופולארי בישראל, עד שהסושיות בארץ הגדילו לעשות ופיתחו וואריאציות שהיפנים אפילו לא מכירים. אם אתם צמחונים - תשמחו לגלות כי את רוב המנות אפשר גם לקבל בלי דגים.
הטרנד הגדול ביותר
בכנות סושי הוא מאכל די פשוט – אורז, אצות, דגים וקצת ירקות. אבל – אין ספק שסושי הוא הטרנד הגדול ביותר של המאה ה-21. מדובר במנה קלאסית, בריאה וטעימה, שמעוצבת בצורה כל כך יפה - עד שקשה להישאר אדיש למאכל האסתטי הזה. הסושי היפני עבר כמה שינויים נוספים עם המעבר למערב. כיום המגוון הוא אדיר, כך שכל אחד ואחת יכול למצוא את הסושי שהכי מתאים לו ואפילו ללמוד להכין סושי במטבח הביתי.
מדובר בתופעה קולינרית מעניינת שמביאה לידי ביטוי השפעה של תרבות המזרח על המערב. מהטבח היפני הפך להיות אחד הספקים העיקריים של הסועד הישראלי, ואולי אפילו לספק הראשי שלו. ישראלים רבים שנחשפו למאכלים היפניים השוני התאהבו בהם מהרגע הראשון, ובצדק. המסעדות היפניות נפתחות בזו אחר זו, דוכנים שמוכרים מאכלים יפניים ניתן למצוא בכל רחוב ופינה, ואפילו בחתונות ובאירועים משפחתיים האוכל היפני – ובראשו הסושי - הופך להיות מסמר הערב.
סושי בתל אביב
כידוע לכולנו, לא חסר סושי בתל אביב. חלקו זול מאוד, חלקו יקר, לעתים המחירים באים על חשבון הטריות והטעם, אבל בשורה התחתונה יש מאיפה להזמין סושי בעיר, ולכל אחד יש את השיקולים שלו. ובכל זאת אם צריך לבחור אחד - כדאי לעשות זאת בחוכמה.
יש כיום מסעדות רבות המציעות סושי בתל אביב וכל שנותר הוא לטעום ולבחור את המנות החביבות עליכם. עצם העובדה שמדובר במאכל שאינו כבר, טעים מאוד ומשביע – בצירוף המחיר האטרקטיבי - הופך את הסושי למצרך מבוקש מאוד.
המאמר בחסות: STG שיווק דיגיטלי
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg