לימודי תקשורת לתואר ראשון במכללת ספיר

לימודי תקשורת לתואר ראשון מקנים הרבה אפשרויות להשתלבות בשוק התעסוקה ובניית קריירה מאתגרת, מרתקת, רווחית וחשובה, כולל בדרגים ניהוליים בכירים. מה לומדים בתואר הראשון בתקשורת? אילו קריירות ותחומי עיסוק מתאפשרים לבוגרי לימודי תקשורת, ולמה דווקא במכללת ספיר? על כך ועוד במאמר שלפניכם

ברק רום בשיתוף | 26/03/2017 13:54
תגיות:

לימודי תקשורת – עולם של אפשרויות

לימודי התקשורת עוסקים ביצירת קשר איכותי, שיווקי, מעניין ותואם מטרות, בין הארגון לבין העולם המתקיים מסביבו (שיש בו, למשל, צרכנים פוטנציאליים, ספקים, מתעניינים במידע אודות הארגון, וכדומה). הלימודים מכשירים את הסטודנטים להבין ולייצר תקשורת באופן אפקטיבי במדיות השונות, כמו למשל במדיות המונים קלאסיות כמו עיתונות, רדיו, אינטרנט וטלוויזיה, ומדיות חדשות כמו רשתות חברתיות, אפליקציות וכדומה. לימודי התקשורת מקנים לסטודנטים כלים הן תיאורטיים והן מעשיים ליצירת דעה תוך שימוש בכלי התקשורת ותקשורת ההמונים דרך שימוש בחומרי לימוד מעודכנים ובפלטפורמות חדשניות. דווקא תחום התקשורת הוא תחום בעל אוריינטציה ניהולית מובהקת, וסטודנטים רבים אשר מטפחים קריירות משגשגות בתחום התקשורת בארגונים קטנים וגדולים, מתברגים בעמדות ניהוליות בכירות באותם ארגונים, כדוברים, מנהלי מדיה, מנהלי יחסי ציבור, יועצי תקשורת, סמנ”כלי שיווק ועוד.

מה לומדים בחוג לתקשורת, בלימודי התואר הראשון?

במהלך שלוש שנות לימודים בחוג לתקשורת, נלמדים נושאים רבים, ביניהם:

  • תיאוריות בתקשורת
  • יסודות העבודה העיתונאית
  • תקשורת פוליטית
  • משפט ואתיקה בתקשורת המונים
  • תקשורת חזותית
  • תקשורת שיווקית
  • קורסים בפסיכולוגיה
  • קורסים בסטטיסטיקה ושיטות מחקר
  • תקשורת דיגיטלית

ועוד רבים.

לקראת סוף השנה השנייה מתוך שלוש שנות לימוד, נדרשים הסטודנטים לבחור לעצמם מסלול לימודים, מתוך ארבעה אפשריים:

עיתונות

מסלול העיתונות מכשיר את הסטודנטים לעבודה עיתונאית בכל כלי התקשורת. הלימודים כוללים את כל המקצועות הדרושים לעיתונאים: תחקיר, כתיבה, עריכה, דיווחים משודרים, כתבות טלוויזיה ועוד. תלמידי המסלול מפעילים את “ספירלה”, אתר החדשות של המחלקה לתקשורת, ומשמשים בכל תפקידיו, ובראשם כתבים, עורכים וצלמים.

 

מסלול תקשורת שיווקית ומדיה דיגיטלית

במסלול מקנה ללומדים בו הכרות, הבנה וידע מעשי, בכל הקשור לתחום התקשורת השיווקית, על מגוון העיסוקים המרכיבים תחום זה: תפקידי ניהול לקוחות ותכנון אסטרטגי (פלנינג), בתחום הפרסום באמצעי הפרסום המסורתיים (עיתונות, רדיו, וטלוויזיה ועוד) ובאמצעי הפרסום הדיגיטליים (מובייל, רשתות חברתיות, אתרי חדשות ושיתוף ועוד), ניהול לקוחות ביחסי ציבור והפקת מהלכי יח”צ, ניהול תוכן שיווקי באמצעי התקשורת השונים, דוברות, שדולה (לובינג), ייעוץ תקשורתי פוליטי, ניהול תוכן ושימושי רשתות חברתיות למטרות שיווק ועוד. כל אלה בהתייחסות למגזרים ציבוריים, חברתיים, פוליטיים ומסחריים.

רדיו

עריכת מוזיקה, יצירת דיווחים מהשטח, הגשה של תכניות ברדיו, תחקירנות וביצוע ראיונות – על כל אלה ועוד לומדים, ברמה תיאורטית ומעשית, סטודנטים במסלול רדיו של תואר ראשון בתקשורת.

מהרגע בו סטודנט נכנס למסלול הרדיו הוא קופץ למים – עורך מוסיקה, מגיש תכנית אישית, מדווח מהשטח, מראיין פוליטיקאים, ספורטאים ואנשי תרבות, מעלה פודקאסט לרשת ומתפקד כמפיק, תחקירן וטכנאי.

לא מדובר בתרגול “על יבש”- הסטודנטים משדרים לאוויר בתחנת הרדיו החינוכי “קול הנגב” 106.4FM  המשדרת לסביבה 7 ימים בשבוע, ומעלים שלל תכנים לאתר האינטרנט של התחנה.

לימודי המשך והשתלבות בשוק לאחר תואר ראשון בלימודי תקשורת

כאמור, האפשרויות להשתלבות בשוק התעסוקה ולטיפוח של קריירה מעניינת, רווחית וארוכת שנים בתחום התקשורת הן רבות. סטודנטים שסיימו תואר ראשון בתקשורת יכולים לטפח תקשורת בארגונים פרטיים, ציבוריים או בין לאומיים גדולים, כיועצי תקשורת, דוברים, מנהלי יחסי ציבור ועוד. הם יכולים גם לבחור קריירה בתוך ערוצי התקשורת (עיתון, טלוויזיה, רדיו) ככתבים או בכל תחום עיסוק אחר במדיה. התואר נותן יתרון משמעותי גם לעיסוקים רבים אחרים שיש בהם היבטים של תקשורת עם לקוחות או עם מדיות פרסומיות, ואפשרויות רבות לקידום והשתלבות במארג הניהולי של כל ארגון. סטודנטים אשר סיימו תואר ראשון בתקשורת ומעוניינים להמשיך בקריירה אקדמית יכולים לבחור להמשיך ללימודי תואר שני או שלישי (דוקטורט) בתחומי התקשורת כמרצים בתחומי השיווק במוסדות השונים המלמדים את הנושא בארץ.

לימודי תקשורת במכללת ספיר – מטפחים ידע ויכולות, בד בבד

בתחום התקשורת, בוגרי תואר בתקשורת של מכללת ספיר מחזיקים ביתרון גדול ביחס לבוגרים במסלולי לימודים שונים במוסדות אחרים, בעיקר בשל הדגש המושם על ההתנסות המעשית והיצירה של תיק עבודות נרחב. במכללת ספיר, “קופצים למים” ומתנסים בעשייה החל מהסמסטר הראשון ללימודים. סגל ההוראה מורכב מאנשי אקדמיה מובילים ובצידם עשרות מומחים מתחום העשיה המגיעים מחברות וארגונים. דווקא בתחום כמו לימודי תקשורת, אומרים המומחים במכללת ספיר, השילוב של תיאוריה ומעשה מאפשר להגיע לקו הסיום עם הרבה כלים ואפשרויות, ומציב את הבוגרים בנקודת זינוק טובה לתעסוקה עתידית. הידע המעשי מאפשר שילוב מהיר ומקצועי בשוק התקשורת, בנוסף נהנים הבוגרים של מכללת ספיר מפרסטיג’ה מקצועית גבוהה לה  זוכה המחלקה לתקשורת מאנשי אקדמיה ומעסיקים בשוק.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

המומלצים

עוד ב''בהמומחים''