
10 הדיברות בעיצוב חדרי ילדים בהתאמה אישית
בין אם אתם עוברים לדירה חדשה או פשוט החלטתם לשדרג את העיצוב הקיים של חדר הילדים, חשוב להשקיע בתכנון מקדים של החלל. לפניכם 10 הדיברות בעיצוב חדרי ילדים בהתאמה אישית
- מדידת החדר: חשוב להגיע לאולמות התצוגה מצוידים במידות מדויקות של החלל וכן בתרשים שמציין מידע חשוב לגבי פתחים (כמו דלתות או חלונות), מיקום של נקודות חשמל, מזגנים (תריסים או מיקום של מזגן עילי) וכדומה. אינפורמציה זו תקבע בהמשך את מידות הרהיטים והעמדה נכונה שלהם בחלל.
- ההתאמה קובעת: חשוב מאוד לבחור רהיטים שיתאימו הן למידות של החלל והן לצרכים האינדיווידואליים של הילדים. למשל, מיטת מעבר בחדר ילדים לפעוט שרוצים להעביר ממיטת תינוק, ארון בגדים שכולל גם שידת החתלה (לחדר שחולקים שני ילדים שאחד מהם תינוק). ציינו מראש את הצרכים החשובים בעיניכם וחפשו רהיטים שעונים על הדרישות.
- ההיבט הבריאותי: אל תתפשרו על בריאות במיוחד בחדר ילדים. שימו דגש על רהיטים מעץ מלא כמו מיטות ילדים, מיטות נוער מעץ מלא, חומר טבעי ונושם, ידידותי לסביבה שמשתבח עם השנים. רהיטים שחוברו בדבק ללא כימיקלים רעילים, צבעים על בסיס מים, מזרן נוח וכדומה.
- סגנון מועדף: החליטו על קו עיצובי לחדר שייצר חיבור חזותי בין האלמנטים השונים, למשל, סגנון פרובנס, כפרי, מינימליסטי, אורבני וכדומה. תמיד טוב לבחור בעיצוב קלאסי על זמני שיהיה רלוונטי לאורך זמן ללא תלות בטרנדים השונים.

- מיקס אנד מאץ’: לא חייבים לרכוש חדר אחד קומפלט כפי שהוא מוצג בחלל התצוגה, ניתן בהחלט לשלב רהיטים מחדרים שונים של אותה חברת עיצוב חדרי ילדים וגם למזג בין גוונים או סגנונות או לחבר בין פריטים מחדרים שונים אך שכולם עונים להגדרה של עיצוב רומנטי או עיצוב קלאסי וכדומה.
- גוונים מבוקשים: הסגנון בא לידי ביטוי בפיתוחים ובקישוטים, בקונסטרוקציה, במרקמים אבל לרוב ניתן לבחור צבעים דומיננטיים מתוך סקלת גוונים רחבה. מומלץ ללכת על צבעים בהירים, עדינים ונקיים, אלגנטיים וקלאסיים שמייצרים אווירה רגועה במיוחד ולהוסיף נגיעות צבע באלמנטים בודדים כמו המגירות או גב המיטה או באקססוריז שיתווספו בהמשך. למשל, מיטת ילדים לבנה עם מגירות סגולות או מצעים עשירים בהדפסים.
- תקציב ידוע מראש: כדי לא לחרוג מגבולות התקציב, רצוי להחליט מראש כמה כסף בערך תוציאו על כל פריט או כל הרהיטים יחד. קחו בחשבון עלויות הובלה או שדרוג (למשל, בעובי המזרן או תוספת מעקה). מבחינה תקציבית, לפעמים עדיף לרכוש מספר פריטי חובה המהווים רהיטי בסיס לחדר ובהדרגתיות, להוסיף פריטים משלימים.
- הצבת הרהיטים: טרם קבלת הרהיטים, כשכבר ידועות לכם המידות המדויקות של כל פריט ופריט, ניתן לשרטט סקיצה ולהזיז את הרהיטים בחלל ממקום למקום עד שתקבלו את ההדמיה האידיאלית למראה הסופי של חדר הילדים. התייחסו למרווחים בין רהיט לרהיט, מרחב תנועה של הילד, פתיחת ארון ומגירות וכדומה.
- פריטים משלימים: לצד הרהיטים שבחרתם, תוכלו בהמשך או במקביל להוסיף פריטים משלימים כמו למשל, פתרונות אחסון כגון שידות, ספסלי אירוח אשר מהווים גם פריט אחסון, כוורות מודולאריות או מדפים לתלייה.
- אביזרים מסוגננים: לאחר העמדת הרהיטים והפריטים המשלימים, יהיה לכם קל יותר להוסיף נגיעות עיצוביות לחלל ממוצרי טקסטיל דוגמת שטיח, וילון, מצעים וכריות ועד תמונות אווירה וקישוטים תחת הקונספט או הסגנון הנבחר לחדר.
המאמר בחסות האוס אין – רשת חנויות עיצוב חדרי ילדים ונוער מעץ מלא. לצפייה בקטלוג גלשו: http://www.housein.co.il/catalog.asp?cat=16
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg