
בצהרי היום: שיפודי אירופה יורה את העסקיות החדשות
שיפודי אירופה משיקה את העיסקיות החדשות והמפתות. על המרפסת הצופה לשדרות רוטשילד יגישו לכם מבחר של סלטים, שיפודים של פירות ים, חיות יבשה וירקות, בטעמים של מסעדת גורמה ובאווירה של חמארה ים תיכונית. צהריים טובים
אם אפשר למצוא עוד סיבה לשמוח על כך שאוגוסט כבר מאחורינו, שהילדים חזרו לבית הספר ושהטמפרטורות מתחילות בהדרגה לרדת - הרי זו השקת תפריט העסקיות החדש של מסעדת שיפודי אירופה, שעולה על השולחנות הרחבים של המסעדה כבר מתחילת ספטמבר.
המסעדה, שהיא שילוב נדיר של חמארה לבנטינית, עם תפריט שכולו נגיעות אומן של השף פליקס רוזנטל, לא הפסיקה לחגוג בקיץ האחרון. מדי ערב בילו על המרפסת הרחבה המשקיפה לשדרות רוטשילד פינת הרצל עשרות אורחים, שנהנו לא רק מהתפריט המקורי, שהוא שילוב יוצא דופן של כל מה שישראלים אוהבים בשיפודים וכל מה שמאכלי ים, חיות יבשה ומבחר ירקות יכולים לעשות לחיך, כשהם נפגשים יחד במטבח של רוזנטל. כעת מגיע תור העסקיות של צהרי היום, בין 12.00 ל-17.00 בימים א’ עד ה’, וגם כאן מחכה לכם חוויה שרק מסעדת שף בגובה העיניים יכולה להציע. גם בטעמים, גם בהיצע המגוון וגם במחיר.
תמורת 48 שקלים תוכלו ליהנות מכוס סודה/גזוז, צלחות של טחינה וחמוצים, בחירה בין מג’אדרה, תפוח-אדמה או סלט ירוק, ושיפוד לבחירתכם: פרגית, כבד עוף, לבבות או שיפוד ירקות.

עסקית משודרגת, ב-59 שקלים, מציעה גם היא את כוס הסודה/גזוז, צלחות של טחינה וחמוצים, בחירה בין מג’אדרה, תפוח-אדמה או סלט ירוק, והשדרוג הוא בשיפוד: בחירה בין סלמון, ארטישוק, קבב או שרימפס.
שתי העסקיות הקלילות האלה נועדו בעיקר לשוכני המשרדים בשפע המגדלים שמסביב, שמחפשים ארוחת צהריים טעימה, מהירה וקלה. מי שיש להם קצת יותר זמן וקצת פחות מחויבות ומבקשים להרחיב מעט יותר את חוויית הטעמים, מוזמנים ליהנות מהעסקית המפנקת במיוחד (85 ש’). בנוסף לכוס השתיה, צלחת חומוס וסלט עלים, תוגש לכם “פתיחת שולחן”, שזה שישה סוגי סלטים, שמיד נפרט עליהם, ושני שיפודים לבחירה: סלמון, ארטישוק, קבב, שרימפס, קלמארי, פרגית, כבד, לבבות ולברק. לקינוח יגיע כדור גלידה, שגם עליו תיכף נספר.
פתיחת שולחן היא המחווה של שיפודי אירופה לשיפודיות המסורתיות, בהן מגישים לשולחן מבחר סלטים, אלא שכאן מדובר בסלטי גורמה מקוריים, פרי חשיבתו היוצרת של השף רוזנטל. תפריט הסלטים משתנה מדי יום והוא מודפס על נייר עם התאריך. הוא תלוי בעונות השנה, בחומרי הגלם הטריים ובעובדה שהמטרה היא לגוון מדי יום את הטעמים, כדי שגם לאורחים וגם לשף לא יהיה משעמם.
אלה הסלטים שאנחנו פגשנו ביום בו ביקרנו במקום. לכם אולי יחכו הפתעות חדשות.
סלט אבטיח, עם שום, פלפל חריף, עשבי תיבול ובצל. הברקה אמיתית, שתיעלם מהתפריט בתום עונת האבטיחים. סלט פול ברסק עגבניות, עם בצל וכוסברה, במרקם של מחית. הסאבזי הפרסי מוגש כאן בוריאציה מקורית, עם עלי מנגולד, כוסברה, פטרוזיליה ובצל לבן, מטוגנים בציר טלה.
עוד הפתעה לחיך: סלט של פרוסות גזר מבושלות בשמן זית, עם עריסה, כוסברה ופיסטוקים. צזיקי עם סומק בר כתוש במקום. חציל בלאדי שנקלה על גריל הפחמים שבמקום, מלווה בזעתר, פטרוזיליה, מרווה ובצל סגול. סלט עגבניות מגורדות עם עריסה, פטרוזיליה, בצל סגול וחומץ שרי. סלט של פרוסות פריכות של קישוא בלאדי בויניגרד, עם גרידת לימון, שום, שמן זית ומיץ לימון. סלט גזר וכרוב בעמבה הודית - ההשראה היא משיפודיות שנות השבעים. הטעם הוא של שנות האלפיים.
אם התמזל מזלכם יופיע בתפריט היומי שלכם סלט שעועית לימה, שגדלה בגבהים של פרו וכשהיא מגיעה למטבח של השף רוזנטל היא מתבשלת ומקבלת ליווי של גבינת פרמזן, רסק עגבניות וצ’ימיצ’ורי - אחד ה-סלטים של המקום. סלט עלים עם שלושה סוגי חסה, צנונית ובצל. מנה לוהטת במיוחד היא פלפל חריף ממולא בבשר טלה. עונת המנגו מבטיחה גם את סלט טרטר הטונה, שמגיע עם עשבי תיבול וריבועי מנגו, לצד צזיקי. כיף של מנה.
ולצד כל אלה מובטחים מדי יום גם שלושת הסלטים של הטחינה, החומוס והחמוצים, בכל זאת מדובר בשיפודיה. שלשתם טריים ומוכנים במקום מדי יום.

הגענו לגלידה, כלומר מהשיפודים לאירופה, היישר לאיטליה. גלידה איטלקית אמיתית. ג’לאטו, שאותה מכינים במקום טרייה מדי יום, במכונה שהגיעה מארץ המגף. הטעמים מקוריים ויחודיים, שספק אם טעמתם כמוהם במקום אחר, בארץ או בעולם. גלידת מנגו יוגורט. גלידת פאטמה – גלידת חלב עם תבלינים, ג’ינג’ר, תמר, חוואייג’, פיסטוק וקינמון. בננה בראוניז, קוקוס בצק עוגיות, סורבה מלון, גלידת פיסטוק, שוקולד מריר, אגוזי לוז, והכי הפתעה: קרמל בוטנים מלוח.
מעבר לשלוש העסקיות האלה, וכיאה לשיפודייה, מציע תפריט הצהריים ארבע מנות בפיתה עם כוס גזוז ב-35 ש’ למנה: פרגית, קבב, אהבה (שזה לבבות וכבד) וגם שרימפס בפיתה (45 ש’).
מי שמחבב אלכוהול בצהריים יהנה מכוס שפריץ (23 ש’), יין אדום או לבן (19), גולדסטאר או מכבי מהחבית (19) או מקוקטייל הצהריים של אותו יום (28).

את כל זה יגיש לכם צוות המלצרים הכי שמח בעיר, שרוקד בין השולחנות לקול המוזיקה המגוונת מכל העולם, ממש כמו התפריט עצמו. הם מכירים בעל פה את המנות, יודעים להמליץ על הטעמים השונים ואם תאפשרו להם הם ירכיבו לכם שילוב מעניין שיהפוך את הביקור במקום לחוויה.
למרות שעות הצהריים של העסקיות, הישיבה במרפסת הפתוחה והצופה לשדרה היא עדיין חוויה, בזכות המאווררים התעשייתיים שמקיפים את המרפסת מכל צדדיה ומייצרים תחושת בריזה של שפת הים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg