שישי בשוק: שוק התקווה
בשוק התקווה אפשר למצוא, מלבד ירקות ופירות טריים גם מטעמים מיוחדים כמו מיץ רימונים טרי או מי ורדים. ויש גם את מסעדת חביב בה אפשר לאכול עשרה סוגי קובה
לשכונת התקווה שבתל-אביב נוהרים רבים מרחבי העיר וגם מחוצה לה, כדי לאכול בשיפודיות של רחוב האצ"ל. לשוק מגיעים בעיקר תושבי השכונה, וגם תושבי האזורים הסמוכים בתל-אביב, המחפשים ירקות ופירות טריים בשפע ובזול, או מטעמים ייחודיים כמו מיץ רימונים טרי מרוכז או מי ורדים.
גם ביום חמסין נעים לשוטט ברחוב הראשי של השוק המוצל והמרווח שבלב השכונה. האווירה עניינית, המוצרים בסיסיים יותר והקונים תכליתיים. זה הגיע במיוחד לקצב שלו כדי לקנות שיפודים לשבת וזה הגיע כדי לקנות את הפיצוחים בדוכן "שלו". האיש עם עגלת עשבי התיבול ותערובות התבלינים הייחודיות מגיע לקראת סוף השבוע, ואז יש פה אפילו שירות סבלות בעגלת סופרמרקט ישנה.
קנאת סופרים תרבה חוכמה, וטענת יוצאי תימן שהם יסדו את השוק למול הצהרה דומה מפי יוצאי עיראק עושות רק טוב לשוק. בדוכן תבלינים אחד של חי דניאל מוצגים גרגרי אפונה "עטר", שרק התימנים יודעים להכין אותה, וחומוס קלוי ל"גונדי" פרסי. במעדנייה רחבת הידיים של אמיגה עדיין מכינים עמבה
עיראקית.
הדיון עם אלי, הבעלים, מבהיר כמה מן ההבדלים הדקים בין העדות: "אצל העיראקים החילבה נחשבת לחמץ, ואילו התימנים אוכלים אותה בכיף בכל מהלך הפסח".
בפאתי השוק מצויה מסעדת חביב. ההתחלה הייתה צנועה, מספרים הבעלים. סבא של יוסי חביב, דור שלישי למייסדים, נהג למכור קבאבים מעגלת תינוק ישנה בעיראק. מי שמחבב אוכל עיראקי, יודע שבמסעדת חביב אפשר לאכול עשרה סוגי קובה. אבל אם מגיעים, כמונו, בצהרי היום, לא ייוותר כמעט מאומה בסירים הגדולים.
אז כדי ליהנות מהמטעמים כדאי להקדים ולבוא. בשעה שתיים בלילה קמה מזל, הדודה של יוסי, לבשל פאצ'ה - בטן של פרה ממולאת בבשר ברוטב עשיר ומעי פרה ממולאים, תבשילים הדורשים שעות הכנה רבות וגם סבלנות.
מסעדת חביב ובניו, המבשר 19, תל-אביב, טל' 03-6870743.