מיכה גבאי הורשע בסחיטה ואיומים
בית המשפט המחוזי בבאר-שבע קיבל את ערעור פרקליטות מחוז הדרום והרשיע את חבר מועצת עיריית קרית גת בעבירה של סחיטה

ארגז מסמכים חן גלילי
כתב האישום שהוגש נגד עו"ד גבאי לפני כחמש שנים, הוגש בעת שכיהן כסגן ראש העיר וממלא מקומו. כתב האישום ייחס לו ביצוע של עבירת סחיטה באיומים. על-פי כתב האישום, נפגש עו"ד גבאי עם בעלי חברת "טאבו ישיר" והציג את עצמו בתפקידו וכאחד המקורב לאריאל שרון, שהיה אז ראש הממשלה, ולמאיר שטרית.
עו"ד גבאי הציג לבעלי החברה מסמכים המראים, כי החברה לא תוכל לזכות בחוזה פיילוט עם רשות הדואר, בשל קשיים כלכליים שבהם היא מצויה. בשל כך, הציע עו"ד גבאי לבעלי החברה, שישלם לו מיליון שקלים או 50% מרווחי החברה ואז הוא ידאג שהם יזכו בחוזה. אם לא, הוא ידאג לכך שחברה אחרת תזכה בחוזה.
עו"ד גבאי טען בתשובתו לכתב האישום, באמצעות עו"ד דוד ליבאי, כי בעלי החברה הוא זה שפנה אליו וביקש את שירותיו כעורך דין וסוכם על תשלום של מיליון שקלים.
"גבאי יזם את השיחה"
נשיא בית משפט השלום בבאר-שבע, השופט משה מכליס, זיכה לפני כשנה את עו"ד גבאי זיכוי מוחלט, לאחר שקבע, כי ייתכן שהתנהגותו לא ראויה ולא אתית, אבל היא לא בגדר של עבירה פלילית.
פרקליטות מחוז דרום הגישה ערעור על הזיכוי לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע, כשהיא טוענת, שבית המשפט טעה באופן בדיקת הראיות והערכתן, בפרשנות לדברי עו"ד גבאי ובמסקנות.
שופטי המחוזי קבעו, כי עו"ד גבאי יזם את השיחה הראשונה
עם המתלונן וכי לא הגיוני שיעליל עלילה על עורך-דין שביקש את שירותיו. השופטים, סגן הנשיא ברוך אזולאי, אריאל ואגו ואליהו ביתן, קיבלו את הערעור והרשיעו את עו"ד גבאי בעבירה של סחיטה באיומים, לאחר שקבעו, כי מעשהו של עו"ד גבאי בא כדי להניע את המתלונן לשלם לו מליון שקלים.
כעת, חוזר התיק לבית משפט השלום שיגזור את דינו של עו"ד גבאי. העונש המקסימלי על עבירת סחיטה באיומים הינו שבע שנות מאסר.