גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


עלה ירוק

ניר צוק וקרין גורן מביאים לנו שפע מתכונים חורפיים עם הרבה מנגולד, בשביל הברזל והבריאות

קרין גורן | 2/12/2005 11:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כרגיל, העונה הקרה מבוששת לבוא, ובכל זאת הירוקים החורפיים נמצאים במיטבם. מכולם אני הכי אוהבת את המנגולד - חבילות של עלים ירוקים ענקיים ופריכים.

כל עלה מנגולד נחלק לשני חלקים: העורק הלבן והעלה הירוק. העורק הלבן מזכיר את גבעולי החסה, והירוק מזכיר תרד. בתבשילים שעוברים בישול ארוך, אפשר להכניס את שני החלקים יחד לסיר; אבל בתבשילים עדינים יותר שמתבשלים קצרות, חשוב להפריד את החלקים, כי לעורק הלבן לוקח זמן רב יותר להתרכך (לחלק הירוק יידרשו שניות ספורות בלבד).

המנגולד מתאים לבישול מרק, פשטידות, תבשילי בשר, נזידים צמחוניים וכל מה שהייתם עושים עם תרד. אצל הטריפוליטאים והמרוקאים מרבים לבשל איתו, ושם בכלל קוראים לו סילק. אפשר אפילו להכין ממנו ממולאים, אבל אז חובה להסיר את העורק הלבן ולחלוט את העלים כדי להפוך אותם רכים ונוחים לגלגול.

המנגולד בריא מאוד ועשיר בברזל. כדי למצות ממנו את מקסימום הערכים התזונתיים, אוכלים את עלי המנגולד חיים, ללא בישול. ניר צוק, השף של מסעדת קורדליה ביפו (וגם של נועה ביסטרו והג'אפה בר, גם הן ביפו), הכין לנו מתכונים עם הירוק-לבן הנהדר הזה. כדי לא להציק לכם יותר מדי, רוב המתכונים שלפניכם אינם דורשים את תוכנית ההפרדה של חלקי העלים.
סלט עלי מנגולד

כמות: 6 מנות
זמן הכנה: שעה

המצרכים:
2 חבילות עלי מנגולד
1/4 כוס שמן זית
6 שיני שום קלופות וקצוצות דק
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
מיץ מלימון אחד
כוסברה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:
שוטפים ומנקים את עלי המנגולד. חוצים את העלים מניחים בסיר ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 30 דקות. מסננים, מצננים מעט וקוצצים.

מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן, על להבה נמוכה כעשר דקות. יוצקים את מיץ הלימון ובוחשים. מגישים קר עם כוסברה קצוצה מעל.

מרק מנגולד ושעועית לבנה

כמות: 6 מנות
זמן הכנה: שעתיים

המצרכים:
1 קילו שעועית לבנה (לאחר השריה במים קרים כ-6 שעות)
מעט שמן זית
5 שיני שום פרוסות
2 חבילות מנגולד שטוף, מיובש וקצוץ
סלסילת פטריות שמפניון פרוסות
2 ליטר ציר בקר (או מרק)
מלח
פלפל שחור
2 כפיות כמון
חצי כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:
מבשלים את השעועית במים ללא מלח כשעה עד ריכוך מלא. בסיר רחב מחממים שמן זית, מוסיפים שום ומטגנים מעט, מוסיפים את עלי המנגולד והפטריות, ומטגנים יחד כשלוש דקות.

מוסיפים את השעועית (מסוננת ממי הבישול) וציר בקר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, בפלפל, בכמון ובצ'ילי, ומבשלים על האש נמוכה כחצי שעה. טוחנים בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון) ומסננים. מביאים לרתיחה ומתקנים את התיבול. מגישים חם.

פשטידת עלי מנגולד. צילום: מיכל לנרט
פשטידת עלי מנגולד. צילום: מיכל לנרט מיכל לנרט

פשטידת עלי מנגולד

כמות: 6 מנות
זמן הכנה: שעה ורבע

המצרכים:
1 חבילה עלי מנגולד
סיר עם מי מלח
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
6 ביצים
מלח, פלפל ובהרט
5 עלים של חסה
2 בצלים קצוצים
7 גבעולי כרפס קצוצים

אופן ההכנה:
רוחצים את עלי המנגולד, קוצצים ומבשלים במי מלח רותחים חמש דקות. מסננים. סוחטים את עלי המנגולד ומעבירים לקערה.

מוסיפים בשר טחון, ביצים, מלח, פלפל ובהרט. קוצצים את החסה דק ומוסיפים לתערובת. מטגנים את הבצלים במעט שמן זית עד להזהבה ומוסיפים את הכרפס הקצוץ.

מטגנים עוד דקה, מסירים מהאש, מצננים קלות ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב, משטחים בתבנית משומנת ואופים כשעה בחום של 180 מעלות.

פסטה שמנת ומנגולד

כמות: 6 מנות
זמן הכנה: 20 דקות

המצרכים:
מעט שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1/2 ק"ג מנגולד קצוץ
2 מכלי שמנת מתוקה
1 כפית גרידת לימון
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
חבילת פסטה (איזו שאוהבים) מבושלת לפי הוראות היצרן
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
מחממים בסיר שטוח שמן זית ומטגנים קלות את השום הקצוץ. מוסיפים את המנגולד ומטגנים שתי דקות נוספות. מוסיפים את השמנת ומבשלים על אש קטנה כחמש דקות לצמצום הרוטב. מתבלים את הרוטב בגרידת לימון, במלח, בפלפל שחור ובאגוז מוסקט. מוסיפים את הפסטה המוכנה לסיר הרוטב. מערבבים היטב ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.

עלי מנגולד בבשר טחון

כמות: 6 מנות
זמן הכנה: 20 דקות

המצרכים:
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות גדולות
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1 קילו עלי מנגולד חתוכים לפסים
מלח ופלפל, לפי הטעם
1/4 כפית צ'ילי
1/2 כפית חוואיג' למרק

אופן ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מזהיבים את הבצל בשמן זית. מוסיפים שתי כפות מים. מוסיפים את הבשר הטחון לתוך הסיר ומפוררים אותו תוך כדי טיגון, עד שיאבד את האדמדמות שלו. מוסיפים את עלי המנגולד. מתבלים במלח ובפלפל, בצ'ילי ובחוואיג', ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות . מגישים על מצע אורז לבן.

פסטה שמנת ומנגולד. צילום: מיכל לנרט
פסטה שמנת ומנגולד. צילום: מיכל לנרט מיכל לנרט

סלט מנגולד עם פטריות

כמות: 6 מנות
זמן הכנה: 20 דקות

המצרכים:
1 חבילה עלי מנגולד טריים
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
1 חבילה פטריות שמפיניון חתוכות
מלח, פלפל שחור
1 מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מפרידים את שני חלקי עלי המנגולד (הירוק והלבן): את החלק הלבן חותכים לפרוסות דקות (1 ס "מ), ואת החלק הירוק קוצצים גס. מטגנים בשמן זית את החלקים הלבנים של המנגולד עם הבצל והשום מספר דקות, עד שהמנגולד מתרכך.

מוסיפים את הפטריות, ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים, מלח ופלפל, ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים שמנת ומבשלים עוד חמש דקות על להבה בינונית עד שמסמיך. מסירים מהאש ומגישים מיד.

פילה מוסר במנגולד

כמות: 6 מנות
זמן הכנה: 20 דקות

המצרכים:
1 חבילה עלי מנגולד
1/4 כוס שמן חמניות
5 שיני שום קצוצות
1 מכל שמנת מתוקה
3 דגי מוסר, מפולטים
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
קוצצים את המנגולד, מטגנים בסיר קטן עם שמן כארבע דקות. מוסיפים את השום הקצוץ ומאדים כשתי דקות נוספות. מוסיפים לסיר שמנת ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה כשתי דקות נוספות ומצננים. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. משמנים תבנית אפייה, מסדרים את הדגים (העור כלפי מעלה), יוצקים מעל את תערובת המנגולד ואופים כ-12 דקות ב-190 מעלות. מגישים חם.

עדכון אחרון : 1/12/2005 16:44
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים